1. Η επιστήμη της 3Μ εφαρμοσμένη στη ζωή μας™
 2. Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων
 3. Λύσεις Ασφαλείας
 4. Κέντρο Προστασίας για Εφαρμογές Συγκόλλησης
 5. Επιλογή της κατάλληλης μάσκας προστασίας της αναπνοής: 4 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε
Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων
 Πώς θα Επιλέξετε την Κατάλληλη Μάσκα Προστασίας της Αναπνοής

Πώς θα Επιλέξετε την Κατάλληλη Μάσκα Προστασίας της Αναπνοής

Ποιο είδος μάσκας προστασίας της αναπνοής είναι καταλληλότερο για την εφαρμογή σας;

 • Μίας χρήσης μάσκα έναντι επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας, έναντι συστημάτων παροχής αέρα από μπαταρία έναντι από τρίτη πηγή

  Παρακάτω δίνεται μια γενική περιγραφή των τεσσάρων γενικών τύπων των Μασκών Συγκόλλησης 3M™. Εκτός από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις φιλτραρίσματος της εφαρμογής σας, η διαδικασία επιλογής σας μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, όπως είδος/διαμόρφωση εξοπλισμού, προσωπικές προτιμήσεις/άνεση και ζητήματα συντήρησης.


1. Αναζητάτε μάσκες συγκόλλησης σχεδιασμένες να διευκολύνουν την αναπνοή;
2. Προσπαθείτε να εξασφαλίσετε δροσερότερες συνθήκες και μεγαλύτερη άνεση για τους συγκολλητές σας, ακόμη και σε θερμές, υγρές συνθήκες;
3. Χρειάζεστε συστήματα προστασίας της αναπνοής, σχεδιασμένα από την αρχή να είναι ενσωματωμένα στις επιλογές προστασίας των ματιών, του προσώπου, της κεφαλής και της ακοής;
4. Θέλετε να εξυπηρετήσετε χρήστες με τρίχες στο πρόσωπο;


 • Σύστημα Παροχής Αέρα από Μπαταρία

  Σύστημα Παροχής Αέρα από Μπαταρία

  • NPF έως 500 (εσωτερική διαρροή, σύμφωνα με TH3).
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά για το φιλτράρισμα σωματιδίων υψηλής απόδοσης ή για το φιλτράρισμα τόσο σωματιδίων όσο και οργανικών, ανόργανων και όξινων αερίων και ατμών, ανάλογα με την επιλογή φίλτρου.
  • Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ουσίες με μη προειδοποιητικές ιδιότητες (γεύση/οσμή).
  • Τέσσερις διαφορετικές ασπίδες συγκόλλησης για να διαλέξετε.
  • Σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σταθερό, ονομαστικό ρυθμό παροχής αέρα είτε 170 lpm είτε 200 lpm (με βάση τις ρυθμίσεις του χρήστη).
  • Ο λεπτός σχεδιασμός της μάσκας επιτρέπει τη χρήση με υψηλή κινητικότητα.

  3M™ Adflo™ Σύστημα Παροχής Αέρα από Μπαταρία

 • Ρυθμιστής Παροχής Αέρα από Τρίτη Πηγή

  Ρυθμιστής Παροχής Αέρα από Τρίτη Πηγή

  • NPF 200 (3B).
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ουσίες με μη προειδοποιητικές ιδιότητες (γεύση/οσμή).
  • Τέσσερις διαφορετικές ασπίδες συγκόλλησης για να διαλέξετε.
  • Ρυθμιστής με στήριξη σε ζώνη με έλεγχο του χρήστη για την παροχή αέρα: από 170 lpm έως 305 lpm.
  • Απαιτεί πεπιεσμένο αέρα, μια μονάδα φιλτραρίσματος αέρα και κατάλληλες γραμμές παροχής αέρα.

  3M™ Versaflo™ Ρυθμιστές Παροχής Αέρα από Τρίτη Πηγή

 • Επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προστασίας της αναπνοής για συγκόλληση

  Επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προστασίας της αναπνοής για συγκόλληση

  • NPF είτε 10 είτε 50, ανάλογα με το μοντέλο.
  • Όλα παρέχουν προστασία από στερεά και υγρά σωματίδια.
  • Ειδικά προϊόντα για οργανικούς ατμούς / ανόργανους ατμούς + όξινα αέρια / αμμωνία.
  • Προτείνουμε τα επίπεδα φίλτρα σωματιδίων 2128 ή 2138 σε συνδυασμό με μάσκες μισού προσώπου Σειράς 6500 ή 7500 για τυπικές εφαρμογές συγκόλλησης. Εφαρμόζουν καλά σε συνδυασμό με την Ασπίδα Συγκόλλησης 3M™ Speedglas™, Σειρά 9100.

  3M™ Επαναχρησιμοποιούμενες Μάσκες Προστασίας της Αναπνοής για Συγκόλληση

 • Μάσκες προστασίας αναπνοής μίας χρήσης

  Μάσκες προστασίας αναπνοής μίας χρήσης

  • NPF 10.
  • Για μέτρια επίπεδα λεπτόκοκκων σωματιδίων σκόνης, νέφη ελαίου και νερού, αναθυμιάσεις μετάλλων και όζον (10 x OEL).
  • Ελαφριά.
  • Δεν απαιτείται συντήρηση — μίας χρήσης.
  • Τοποθετείται κάτω από οποιοδήποτε ασπίδα συγκόλλησης.

  3M™ Μάσκες Προστασίας της Αναπνοής Μίας Χρήσης για Συγκόλληση

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλο εξοπλισμό, επισκεφθείτε την επισκόπηση των προϊόντων μας για Προστασία Συγκόλλησης

Συχνές Ερωτήσεις για τις Αναθυμιάσεις Συγκόλλησης - Συστάσεις

 • Ποια μάσκα χρειάζομαι κατά τη συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα;
  Κατά τη συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα με MIG ή MMA, οι αναθυμιάσεις συχνά περιέχουν σωματίδια νικελίου και χρωμίου, σε ποσότητες που εξαρτώνται από τη μέθοδο. Ένα σύστημα παροχής αέρα από μπαταρία με φίλτρο σωματιδίων σας προσφέρει εξαιρετική προστασία σε αυτήν την εφαρμογή. Η συγκόλληση TIG συνήθως δεν εκπέμπει πολλές αναθυμιάσεις, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ποσότητες όζοντος: διαβάστε περισσότερα στην ερώτηση «πότε σχηματίζεται όζον;». Η κοπή με πλάσμα και η συγκόλληση με πλάσμα συνοδεύονται από υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να εκπέμψουν βλαβερά οξείδια του αζώτου: διαβάστε περισσότερα στην ερώτηση «τι είναι τα αέρια αζώτου;».
 • Παρόλο που οι αναθυμιάσεις συγκόλλησης από τον κανονικό χάλυβα δεν συγκαταλέγονται στους πιο βλαβερούς τύπους, δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία. Μεταξύ άλλων, περιέχουν σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, που μπορεί να προκαλέσουν σιδήρωση (χρόνια φλεγμονή των πνευμόνων). Κατά τη συγκόλληση με MIG/MAG ή κατά την απλή ηλεκτροκόλληση, υπάρχουν εκπομπές βαρέων αναθυμιάσεων, που σημαίνει ότι απαιτείται τόσο μάσκα προστασίας της αναπνοής όσο και καλός αερισμός στον χώρο εργασίας. Κατά τη συγκόλληση κανονικού χάλυβα, συνιστάται σύστημα παροχής αέρα με μπαταρία, με φίλτρο σωματιδίων.
 • Κατά τη συγκόλληση υλικού με επεξεργασμένη επιφάνεια, μπορεί να απελευθερωθεί ένας αριθμός επιβλαβών ρύπων. Κατά τη συγκόλληση γαλβανισμένου χάλυβα, απελευθερώνονται σωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ελώδη πυρετό από τον ψευδάργυρο, γνωστό επίσης ως πυρετό αναθυμιάσεων. Αν συγκολλάτε βαμμένα υλικά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πολλές βαφές μπορεί να εκλύουν πολύ επιβλαβείς ρύπους του αέρα.
 • Κατά τη συγκόλληση με MIG και TIG, τα ευγενή αέρια αργό και ήλιο χρησιμοποιούνται ως αέρια προστασίας. Ούτε το αργό ούτε το ήλιο θεωρούνται επιβλαβή, αλλά μπορούν να εκτοπίσουν το οξυγόνο σε μη αεριζόμενους χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται ένα σύστημα παροχής αέρα από τρίτη πηγή. Κατά τη συγκόλληση με MAG, ως αέριο προστασίας, χρησιμοποιείται διοξείδιο του άνθρακα ή μείγμα διοξειδίου του άνθρακα και ενός αδρανούς αερίου. Καθώς τμήματα του αερίου προστασίας μπορούν να μετατραπούν σε μονοξείδιο του άνθρακα όταν το αέριο φτάσει στον αέρα, μπορεί να σχηματιστούν μεγάλες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα γύρω από το τόξο συγκόλλησης. Το μονοξείδιο του άνθρακα δεν μπορεί να φιλτραριστεί. Αν ο εξαερισμός είναι κακός, πρέπει να παρακολουθείται το επίπεδο οξυγόνου και να χρησιμοποιείται σύστημα παροχής αέρα από τρίτη πηγή. Τα ηλεκτρόδια κράματος είναι συνήθη κατά τη συγκόλληση με MAG. Τα κράματα συχνά περιέχουν μαγγάνιο ή πυριτικά άλατα. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλες ποσότητες οξειδίου του μαγγανίου και πυριτικών αλάτων διαχέονται στον περιβάλλοντα αέρα, όταν κάνετε συγκόλληση. Ένα σύστημα παροχής αέρα με μπαταρία, με φίλτρο σωματιδίων, προσφέρει επαρκή προστασία από τα σωματίδια κραμάτων.
 • Κατά τη συγκόλληση αλουμινίου, παράγονται όχι μόνο σωματίδια οξειδίου του αλουμινίου, αλλά και αέριο όζον εξαιτίας της επίδρασης της ακτινοβολίας UV από το τόξο που διασπάει το μοριακό οξυγόνο. Όζον παράγεται επίσης κατά τη συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα με TIG. Τελικά, το όζον θα μετατραπεί πάλι σε οξυγόνο, μια διαδικασία που επιταχύνεται όταν το όζον έρθει σε επαφή με συμπαγείς επιφάνειες. Το όζον δεν φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα, αλλά μπορεί να μετατραπεί πάλι σε οξυγόνο. Ο ενεργός άνθρακας οποιουδήποτε είδους είναι αποτελεσματικός για την αποσύνθεση του όζοντος. Με τη χρήση φίλτρου αερίου μαζί με φίλτρο σωματιδίων, το όζον αποσυντίθεται αποτελεσματικά.
 • Το διοξείδιο του αζώτου και το μονοξείδιο του αζώτου είναι παραδείγματα αερίων του αζώτου που σχηματίζονται κατά τη συγκόλληση με υψηλή ένταση ρεύματος παράγοντας υψηλές θερμοκρασίες. Τα αέρια του αζώτου σχηματίζονται λόγω μιας αντίδρασης στον αέρα μεταξύ αζώτου και οξυγόνου και η εισπνοή τους είναι επιβλαβής σε υψηλές συγκεντρώσεις, π.χ. κατά τη συγκόλληση σε περιορισμένους, ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η χρήση συστήματος παροχής αέρα από τρίτη πηγή.