4 Βήματα για την Ασφάλειά σας

4 Βήματα για την Ασφάλειά σας

Συγκόλληση – μία από τις πιο επικίνδυνες εργασίες στον κόσμο;

 • Ακριβώς όπως και εσείς, θεωρούμε την προστασία των ματιών και του προσώπου εξαιρετική σοβαρή, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι η άνεση και η οπτική ευκρίνεια είναι άλλοι σημαντικοί παράγοντες που αφορούν τη δυνατότητα του συγκολλητή να χρησιμοποιήσει το μέσο ατομικής προστασίας του. Ασθένειες λόγω άλλων κινδύνων, όπως οι αναθυμιάσεις συγκόλλησης, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια για να εκδηλωθούν.

  Εδώ δίνονται τέσσερα απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιλέξετε ευκολότερα το σωστό επίπεδο προστασίας και άνεσης που βελτιστοποιούν την ασφάλειά σας:

 • Άλλοι Πόροι για Υγεία & Ασφάλεια Εργαζομένων

  Κέντρο Προστασίας για Εφαρμογές Συγκόλλησης


 • Προσδιορίστε τους κινδύνους

  Προσδιορίστε τους κινδύνους

  Κάντε έναν κατάλογο με όλους τους κινδύνους σχετικά με το περιβάλλον συγκόλλησής σας (ακτινοβολία, σπινθήρες, αναθυμιάσεις, θόρυβος, κίνδυνοι ανατροπής, πτώση αντικειμένων κ.τ.λ.). Για να μάθετε περισσότερα, δείτε παρακάτω το βήμα 1, για κάθε τύπο κινδύνου.

 • Εκτιμήστε τα επίπεδα κινδύνου

  Εκτιμήστε τα επίπεδα κινδύνου

  Εκτιμώντας τα επίπεδα κάθε κινδύνου, μπορείτε να βάλετε σε προτεραιότητα την πρόληψή τους. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω, στο βήμα 2, για κάθε τύπο κινδύνου. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό επαγγελματικής υγιεινής, για να προσδιορίσετε τα επίπεδα κινδύνου σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας της χώρας σας.

 • Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο ασπίδας συγκόλλησης

  Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο ασπίδας συγκόλλησης

  Σκεφτείτε τι είδος εξοπλισμού προστασίας (ματιών, προσώπου, κεφαλής, ακοής) χρειάζεστε με βάση το επίπεδο και τον τύπο προστασίας, καθώς και τις απαιτήσεις άνεσης, στυλ και συντήρησης, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Λάβετε περαιτέρω καθοδήγηση παρακάτω, στο βήμα 3, για κάθε τύπο κινδύνου.

 • Εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και συντήρηση

  Εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και συντήρηση

   Η τέλεια προστασία συγκόλλησης εξαρτάται από την κατάλληλη χρήση της. Η 3M τη συνδυάζει με τρεις τρόπους.

   - Εκπαίδευση: θα μάθετε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή και ένας υπεύθυνος ασφαλείας της 3M μπορεί να εκπαιδεύσει εσάς ή τους υπαλλήλους σας σχετικά με τον τρόπο και τους λόγους που πρέπει να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους

   - Παροχή κινήτρων: Οι υπάλληλοί σας γνωρίζουν πώς να φοράνε και να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους; Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της 3M μπορεί να σας υποστηρίξει σε συσκέψεις για εργαλεία και να προσφέρει αφίσες για καθοδήγηση στην τοποθεσία σας.

   - Φροντίδα και συντήρηση: Κάθε ημέρα, σπινθήρες, θερμότητα, αναθυμιάσεις και φυσιολογική φθορά επηρεάζουν τον προστατευτικό εξοπλισμό σας. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.


Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Επικοινωνήστε μαζί μας, είτε αναζητάτε προσωπικές συμβουλές είτε θέλετε να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της 3M.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ