Καλωσορίσατε στην εκστρατεία για τις Επιλογές των Εργαζομένων
 • Εργαζόμενος με Φόρμα Προστασίας

  Η 3M ξεκίνησε νέα εκστρατεία, για να δώσει στους εργαζομένους λόγο όσον αφορά τα ΜΑΠ

  Η 3M έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία, που έχει ως στόχο να φέρει τους εργαζόμενους στη θέση να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) που θα επιλέξουν. Ο Alan McArthur, τεχνικός επόπτης στην επιστημονική εταιρεία τεχνολογίας, εξηγεί γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό για έναν ασφαλέστερο χώρο εργασίας.

  Η απόφαση για το καταλληλότερο ΜΑΠ για τον χώρο εργασίας σας δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές.

  Ωστόσο, για να προστατεύει επαρκώς το προϊόν τους υπαλλήλους σας, πρέπει να ταιριάζει στο χρήστη, στην εργασία και στο περιβάλλον στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

  Ενώ το επίπεδο προστασίας είναι η υψηλότερη προτεραιότητα, η άνεση πρέπει επίσης να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής.

 • Οι εργαζόμενοι που θεωρούν το ΜΑΠ τους άνετο, είναι πιθανότερο να το ανεχθούν, ενώ εκείνοι που δεν το θεωρούν άνετο, ίσως έχουν την τάση να το φοράνε λάθος ή καθόλου, με αποτέλεσμα να μειώνεται ή να εξαλείφεται το επίπεδο προστασίας και να διατρέχουν κίνδυνο.

  Αλλά, καθώς η άνεση είναι ένα προσωπικό ζήτημα του χρήστη, είναι δύσκολο να βρεθεί η ισορροπία.

  Γι' αυτόν τον λόγο, η 3M έχει ξεκινήσει την εκστρατεία για την Επιλογή των Εργαζομένων. Στην 3M, είμαστε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε άνετο και καλοσχεδιασμένο εξοπλισμό, που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τις ανάγκες του χρήστη.

  Ως μέρος της εκστρατείας μας, θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της συμμετοχής των εργαζομένων στη διαδικασία επιλογής ΜΑΠ και να προσφέρουμε συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο θα εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη.

  Εργαζόμενος που λειαίνει μέταλλο φορώντας Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ανάμεσα στούς άλλους εργαζόμενους, θα ενισχύσει τη σημασία της χρήσης των ΜΑΠ. Καθώς οι τεχνικοί ασφάλειας ακούν τη γνώμη τους, εκείνοι επιβεβαιώνουν ότι η γνώμη τους μετράει, ενώ ενθαρρύνονται παράλληλα οι ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

  Για τους ήδη πολυάσχολους διαχειριστές θεμάτων ασφάλειας, μπορεί να μοιάζει απλά σαν άλλη μια δουλειά στον ατελείωτο κατάλογο. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι εάν εμπλέξετε τους εργαζόμενους στην αρχή της διαδικασίας επιλογής, θα εξοικονομηθεί χρόνος μακροπρόθεσμα, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα παρουσιάζονται λιγότερα προβλήματα με τα ΜΑΠ.

 • Εργαζόμενος με Φόρμα Προστασίας και Μάσκα Παροχής Αέρα από Μπαταρία και Τρίτη Πηγή

  Εδώ δίνονται μερικές κορυφαίες συμβουλές για την αποτελεσματική εμπλοκή των εργαζομένων:

  • Κατ' αρχάς, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο και το επίπεδο προστασίας που απαιτείται για τη συγκεκριμένη εργασία. Μόλις επιβεβαιώσετε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να ξεκινήσετε να εξετάζετε τους διαφορετικούς τύπους των διαθέσιμων ΜΑΠ και σε αυτό το σημείο είναι που θα πρέπει να εμπλέξετε το εργατικό δυναμικό σας.

  • Για να διαπιστώσετε εάν η προστασία είναι άνετη και κατάλληλη για την εργασία, οι καλύτεροι άνθρωποι να ρωτήσετε είναι εκείνοι που θα τη χρησιμοποιούν. Οι ομάδες εστιασμένης συζήτησης και οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθετε απευθείας από τους εργαζόμενους τι είναι λειτουργικό και μη λειτουργικό για εκείνους και να περιορίσετε ορισμένες επιλογές από την περαιτέρω διερεύνηση.

  • Με τις τόσες πολλές επιλογές, είναι δύσκολο να φανταστείτε τι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα σας, κοιτάζοντας απλά τον κατάλογο. Αυτό το κατανοούμε στην 3M, και γι' αυτό, προσφέρουμε εκτενή, δωρεάν δοκιμαστικά προϊόντα. Αυτό προσφέρει στο προσωπικό μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσει μια λύση και να διαπιστώσει εάν λειτουργεί στην περίπτωσή του. Για να έχετε την κατάλληλη αναπληροφόρηση, παρέχουμε επίσης ερωτηματολόγια, που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση για το καταλληλότερο ΜΑΠ για την ομάδα σας.

 • Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα αυξηθεί η αποδοχή των ΜΑΠ από το εργατικό δυναμικό σας και αυτό θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοί σας προστατεύονται. Στην 3M, θέλουμε να σας βοηθήσουμε να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοι γυρίζουν στο σπίτι τους ασφαλείς και υγιείς κάθε ημέρα. Για να μάθετε, λοιπόν, περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.3M.co.uk/workerschoices.