1. Scotch®: Ταινίες Κόλλες Βάσεις Ελλάδα
 2. Σχετικά με τη μάρκα Scotch®
Σχετικά με Εμάς

Σχετικά με Εμάς

Στη μάρκα Scotch™ πιστεύουμε στην επινοητικότητα και την εφευρετικότητα. Είμαστε εδώ για να βοηθούμε τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν τη μαγεία της δημιουργικότητας. Για να γίνει καλά μια δουλειά, χρειάζονται τα σωστά εργαλεία. Από την εφεύρεση της πρώτης διάφανης ταινίας το 1930, τα Προϊόντα Scotch™ και η 3M έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από 400 διαφορετικές ταινίες και αμέτρητα άλλα προϊόντα, από κόλλες σε σπρέι και κόλλες στικ έως βάσεις για ταινίες. Για κάθε έργο, υπάρχει ένα ιδανικό εργαλείο. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να το βρείτε.

Ο Στόχος της Επωνυμίας

Πιστεύουμε στην Επινοητικότητα

 • Επινοητικότητα είναι η ικανότητα προσαρμογής, η ικανότητα να κάνει κανείς ό,τι μπορεί με αυτά που έχει, αλλά και να καταφέρνει ακόμα περισσότερα. Επινοητικότητα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερα υλικά, σημαίνει ότι θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε εξυπνότερα. Σημαίνει να βρείτε τα σωστά εργαλεία και να προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

 • Η επινοητικότητα είναι μια βασική αρχή της μάρκας Scotch®. Καταλαβαίνουμε ότι η επίλυση προβλημάτων είναι η πιο δημιουργική δράση. Αυτή είναι η αρχή που καθοδήγησε τη μακρά ιστορία μας στην καινοτομία και η οποία μας ωθεί σε νέες καινοτόμες ιδέες. 


Ιστορικά Ορόσημα

 • Ταινίες Expressions Scotch®

  Σήμερα: Οι Ταινίες Scotch® Expressions κυκλοφορούν σε περισσότερα από 100 χρώματα και σχέδια. Συμπεριλαμβάνονται η Ταινία Chalkboard και η Ταινία Dry Erase που σας επιτρέπουν να γράψετε, να σβήσετε και να ξαναγράψετε με κιμωλία ή μαρκαδόρο ασπροπίνακα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, χωρίς την ακαταστασία που δημιουργείται από τα σπρέι και τα ειδικά αστάρια.

  2013: Οι σχεδιαστές της μάρκας Scotch® αναδημιούργησαν επίσης τη μικρή Βάση Ταινίας «σαλιγκάρι» για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια. Η νέα αυτή Βάση διαθέτει σύγχρονο, προηγμένο σχήμα που προσαρμόζεται στο χέρι και βελτιώνει την άνεση και την ευκολία χρήσης.

  1997: Κυκλοφορεί η Βάση Ταινίας Scotch® Pop-Up. Ήδη κομμένα κομμάτια 2 ιντσών της ταινίας, είναι τοποθετημένα στη βάση, η οποία μπορεί να φορεθεί στην καρπό ή στο χέρι. Αυτή η εφεύρεση αυξάνει την ταχύτητα και την άνεση στο τύλιγμα των δώρων, τις κατασκευές και τις σχολικές εργασίες.

 • Ταινία Scotch® Magic™

  1961: Η 3M δημιουργεί τη Ταινία Scotch® Magic™. Η καινοτόμα αυτή ταινία με το ματ φινίρισμα είναι σχεδόν αόρατη σε χαρτί με ανοιχτά χρώματα και φακέλους. Σε αντίθεση με τις γυαλιστερές ταινίες, μπορείτε να γράψετε πάνω της με στυλό, μολύβι ή μαρκαδόρο. Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, η Scotch® Ταινία Σελοφάν μετονομάζεται σε «Διάφανη Ταινία».

  1941 - 1945: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδόν ολόκληρη η παραγωγή ταινιών στρέφεται στις ανάγκες του πολέμου. Η 3M σχεδιάζει και παρασκευάζει περισσότερους από 100 τύπους ταινίας, για να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον πόλεμο, όπως η σφράγιση, η αναγνώριση εξαρτημάτων, η συγκράτηση υλικών, η προστασία και η μόνωση. Η Ταινία Διπλής Όψης Scotch®, η οποία διαθέτει κόλλα και στις δύο της πλευρές, προστίθεται στην οικογένεια διάφανων ταινιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 • Ταινία Σελοφάν Scotch®

  1939: Η μάρκα Scotch® καλωσορίζει το «σαλιγκάρι», την κλασική Βάση Ταινιών για το χέρι. Η πρώτη έκδοση είναι κατασκευασμένη από καλουπωμένα μεταλλικά φύλλα, ένα χρόνο αργότερα δημιουργείται και το μοντέλο από πλαστικό.

  1932: Η μάρκα Scotch® κυκλοφορεί την πρώτη βάση βαριάς χρήσης για πάγκους. Είναι κατασκευασμένη από χυτευμένο σίδηρο και έχει βάρος κάτι παραπάνω από 3 κιλά.

  1930: Ο Richard Drew, ένας νέος μηχανικός της 3M, δημιουργεί την Scotch® Ταινία Κυτταρίνης. Η ταινία αυτή, που θα ονομαστεί αργότερα «Ταινία Σελοφάν», είναι ένας ελκυστικός και ανθεκτικός στην υγρασία τρόπος για να σφραγίζουν οι παντοπώλες και οι αρτοποιοί τις συσκευασίες τους. Η ταινία αυτή βοηθά τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα κατά τη Μεγάλη Ύφεση, βοηθώντας τους να επισκευάζουν τα οικιακά τους σκεύη με απλό τρόπο.


Το γνωρίζατε;
Το 1930, ο Richard Drew, ένας νεαρός που έπαιζε μπάντζο και έγινε μηχανικός στην 3M, δημιούργησε την πρώτη διάφανη ταινία. Ο στόχος της ήταν να λειτουργεί ως σφράγιση κατά της υγρασίας για τις συσκευασίες τροφίμων από σελοφάν, οι οποίες ήταν τότε πολύ δημοφιλείς.

Μοναδικοί Τρόποι Χρήσης της Ταινίας Scotch®

Μοναδικοί Τρόποι Χρήσης της Ταινίας Scotch®

 • Το 1925, ο Richard Drew δημιούργησε την Ταινία Μασκαρίσματος για να βοηθήσει τους φανοποιούς να βάφουν τις λεπτομέρειες στα αυτοκίνητα, χωρίς να προκαλούν ζημιές στη βαφή του υπόλοιπου αμαξώματος. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γεννηθούν δημιουργικοί τρόποι χρήσης για τη νέα αυτήν ταινία. Η επινοητικότητα δεν έχει μειωθεί ούτε μια στιγμή από τότε και, φαίνεται, ότι οι πιθανές χρήσεις των Ταινιών Scotch® είναι κυριολεκτικά ατελείωτες. Αναφέρουμε μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας δημιουργικές εφαρμογές.

 • Η Διάφανη Ταινία Scotch®: έχει χρησιμοποιηθεί ως αντιδιαβρωτική ασπίδα στο αερόπλοιο της Goodyear, έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ρωγμές στο μαλακό κέλυφος γονιμοποιημένων αυγών από περιστέρια και γαλοπούλες, τα οποία στη συνέχεια εκκολάφτηκαν και έχει χρησιμοποιηθεί για την επισκευή πηδαλίων σε αεροπλάνα. Ένα αεροπλάνο, τύπου Taylorcraft του 1946, έπαψε να είναι λειτουργικό όταν κάποιες αγελάδες έφαγαν το ύφασμα με επικάλυψη ρητίνης που υπήρχε στο κάτω μέρος του πηδαλίου. Ο ιδιοκτήτης του κάλυψε το ύφασμα που απέμενε στην τρύπα κάτω από το πηδάλιο με ταινία και απογειώθηκε με το αεροπλάνο του.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Τα 3M, Scotch®, Magic και το καρό σήμα είναι εμπορικά σήματα της 3Μ.
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά