Σημάνσεις Ασφαλείας Οχημάτων

 • Σημάνσεις Ασφαλείας Οχημάτων

  Σημάνσεις ασφαλείας, για να είναι το όχημά σας ορατό μέρα και νύχτα.

  Τα οχήματα που είναι ορατά είναι πιο ασφαλή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οχήματα που ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα, μεταφέρουν βαριά φορτία ή κάνουν τακτικές στάσεις σε πολυσύχναστους δρόμους ή σε αυτοκινητοδρόμους υψηλής ταχύτητας. Οι ιδιαίτερα ορατές σημάνσεις οχημάτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διατήρηση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου, γεγονός που αναγνωρίζεται μέσω ειδικών κανονισμών ασφαλείας, όπως ο ECE104, που έγινε υποχρεωτικός το 2011.

  Ο κανονισμός ECE104 ισχύει για νέα ταξινομούμενα βαρέα φορτηγά οχήματα με μάζα άνω των 7,5 τόνων και για ρυμουλκούμενα με μάζα άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Ευρώπη. Ο κανονισμός ορίζει τις προδιαγραφές για το αντανακλαστικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Κανονισμός ECE48, Ρήτρα 6.21, το σημείο τοποθέτησης στο όχημα.

  Δεν εφαρμόζεται μόνο σε βαριά φορτηγά οχήματα, όπου οι οπτικές σημάνσεις είναι απαραίτητες. Η 3M™ Diamond Grade™ DG³ Αντανακλαστική μεμβράνη χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές οχημάτων, από βαρέα φορτηγά οχήματα άνω των 7,5 τόνων και οχήματα έκτακτης ανάγκης μέχρι οχήματα συντήρησης αυτοκινητοδρόμων που σταματούν τακτικά σε δρόμους υψηλής ταχύτητας. Υψηλής αντανακλαστικότητας, με εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στο νερό και στην εισχώρηση ρύπων, αποδίδει άψογα σε όλες τις αποστάσεις και γωνίες θέασης, προστατεύοντας τους οδηγούς και τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης σε δύσκολες και συχνά επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.


Περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν

 • Ενώ όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ έχουν κάνει υποχρεωτικό τον κανονισμό ECE104, η Σλοβακία, η Ιταλία και η Ρουμανία έχουν αναλάβει επίσης πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στον υπάρχοντα στόλο οχημάτων που είναι στον δρόμο.

  Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε τον κανονισμό το 2006. Μια αξιολόγηση των νυχτερινών ατυχημάτων δείχνει ότι η μείωση των θανάτων στην Ιταλία κατά την περίοδο αυτή ήταν διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης: μείωση 36% στην Ιταλία έναντι 18% στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη (Πηγή: ERSO-DaCoTa Reports 2006 έως 2012).


Κατηγορίες Προϊόντων

 • Για ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα, η ευδιακριτότητα και ορατότητα την ημέρα και τη νύχτα είναι κρίσιμης σημασίας. Η χρήση υψηλά οπισθοαντανακλαστικών σημάνσεων και ριγωτών ταινιών σήμανσης προστατεύει τόσο τους εργαζομένους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όσο και τα οχήματά τους.

  Δείτε τα προϊόντα <

 • Για οποιαδήποτε βαρέως τύπου φορτηγά οχήματα άνω των 7,5 τόνων, που κατασκευάστηκαν μετά το 2011, είναι υποχρεωτική η χρήση ευδιάκριτων σημάνσεων στο μπροστινό, πλευρικό και πίσω μέρος του φορτηγού.

  Η Σειρά Ριγωτών Ταινιών Σήμανσης Οχημάτων της 3Μ για άκαμπτες και εύκαμπτες επιφάνειες φορτηγών βαρέως τύπου είναι εύκολες στην τοποθέτηση, υψηλής αντανακλαστικότητας και ανθεκτικές, για να έχουν τα οχήματα και οι οδηγοί μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο.

  Δείτε τα προϊόντα

 • Ορισμένοι τύποι ευδιάκριτων σημάνσεων είναι υποχρεωτικοί για εκείνα τα οχήματα που σταματούν τακτικά στον δρόμο για σκοπούς εργασίας και άλλα καθήκοντα στον αυτοκινητόδρομο.

  Οι Αντανακλαστικές Μεμβράνες και οι Ριγωτές Ταινίες σήμανσης της 3M παρέχουν επιπλέον προστασία για το προσωπικό, το κοινό και τα οχήματα που εργάζονται στους δρόμους μας.

  Δείτε τα προϊόντα