Οδική Σήμανση

Ορατότητα για τη ζωή των δρόμων

 • Οδική Σήμανση

   Η οδική υποδομή πρέπει να παρέχει τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση, κάνοντας τον δρόμο ορατό και παρέχοντας πληροφορίες καθοδήγησης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.  Οι οδηγοί μεγαλύτερης ηλικίας χρειάζονται περισσότερο χρόνο και φως για να διαβάσουν τις πινακίδες και να πάρουν αποφάσεις σε σχέση με τους άλλους οδηγούς, ενώ οι οδηγοί φορτηγών, που περνούν πολλές ώρες στον δρόμο, κάθονται πολύ ψηλότερα πάνω από τους προβολείς του αυτοκινήτου τους.  Αυτό σημαίνει ότι για να παραμένει ορατή η οδική σήμανση, ο κώνος αντανάκλασης του φωτός πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος.

   Η πρώτη οπισθοαντανακλαστική μεμβράνη στην αγορά βασίστηκε σε γυάλινα σφαιρίδια με αντανακλαστική επίστρωση στο πίσω μέρος αυτών των σφαιριδίων.  Η οπτικό αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν 6 έως 8% επιστροφή του φωτός των προβολέων προς την πηγή φωτός.  Αλλά, 75 χρόνια αργότερα, η τεχνολογία επέτρεψε να βελτιωθεί αυτό κατά 10 φορές περισσότερο.  Από τότε που γεννήθηκε η μικροπρισματική τεχνολογία, οι οδικές σημάνσεις έχουν υποστεί συνεχείς βελτιώσεις.  Η χρήση ισχυρότερων πολυμερών δημιουργεί επίσης πιο ανθεκτικές και με αντοχή στις καιρικές συνθήκες οπισθοανακλαστικές μεμβράνες.

   Εκτός από τη βελτιωμένη οπισθοαντανακλαστικότητα, τα πρισματικά αντανακλαστικά υλικά των Μεμβρανών της 3M προσφέρουν μια σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, σε σχέση με τις μεμβράνες γυάλινων σφαιριδίων, με 97% ελάττωση των πτητικών οργανικών ενώσεων, 77% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και 46% μείωση των στερεών αποβλήτων κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.


Πότε είναι αποτελεσματική μια σήμανση;

 • Μια αποτελεσματική και αποδοτική σήμανση προσελκύει την προσοχή του οδηγού, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Οι οδηγοί χρειάζονται το κατάλληλο επίπεδο φωτεινότητας τη νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας το χρώμα και η αντίθεση είναι κρίσιμης σημασίας. Σε ζώνες υψηλού κινδύνου και ατυχημάτων, όπως οι σχολικές ζώνες και τα εργοτάξια οδικών έργων, η χρήση χρωμάτων φθορισμού βελτιώνει την ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Πόσο σημαντικές είναι οι φωτεινότερες σημάνσεις τη νύχτα; Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα έδειξε άμεση σχέση μεταξύ της φωτεινότητας μιας σήμανσης και της ικανότητας του οδηγού να δει τη σήμανση και το μήνυμά της. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν πολύ γρηγορότερα τις φωτεινότερες σημάνσεις. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι οι φωτεινότερες σημάνσεις απαιτούν λιγότερο χρόνο παρατήρησης, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να παραμένουν περισσότερο προσηλωμένοι στην οδήγηση, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα κατά τη νυχτερινή οδήγηση.


Σήμανση CE

 • Η σήμανση CE αποτελεί δήλωση του κατασκευαστή (μέσω ελέγχου από αναγνωρισμένο οίκο δοκιμών) ότι το προϊόν πληροί όλες τις κατάλληλες διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

  Η σήμανση CE παρέχει στις εταιρείες ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για την πώληση των προϊόντων τους, χωρίς να απαιτείται προσαρμογή ή επανέλεγχος.

  Από το 2009, όλοι οι τύποι Οπισθοαντανακλαστικών Μεμβρανών της 3M πληρούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς δομής προϊόντος. Η σήμανση CE και πρόσθετες πληροφορίες του προϊόντος (αριθμός παρτίδας και αντοχή) είναι ενσωματωμένες ως υδατογράφημα στην Οπισθοαντανακλαστική Μεμβράνη.


Εκτεταμένη Εγγύηση

 • Απολαύστε τη διασφάλιση της 3M

  Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν την ορατότητα και την ασφάλεια στον δρόμο.

  Ως μέρος αυτής της δέσμευσης προσφέρουμε μια εκτεταμένη εγγύηση για όλες τις μόνιμες οδικές σημάνσεις, μέσω του δικτύου μας των Εγκεκριμένων Κατασκευαστών Οδικής Σήμανσης, οι οποίοι ελέγχονται και πιστοποιούνται σε ετήσια βάση από τους Ειδικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της 3M.

  Οι Εγκεκριμένοι Κατασκευαστές Οδικής Σήμανσης της εταιρείας μας έχουν εξουσιοδοτηθεί να παρέχουν τα πλεονεκτήματα της Εκτεταμένης Εγγύησης της 3M για Μόνιμες Οδικές Σημάνσεις στους πελάτες τους. Αυτοί οι Εγκεκριμένοι Κατασκευαστές Σημάνσεων εκπαιδεύονται και περνούν από μια ετήσια διαδικασία ελέγχου, ενώ παράλληλα υπόκεινται σε αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες παραγωγής της 3M.


Ψηφιακή Διαδικασία Κατασκευής Σημάνσεων

 • Η ψηφιακή τεχνολογία έχει ήδη φέρει την επανάσταση στην κατασκευή σημάνσεων, προσφέροντας ταχύτητα, ευελιξία και ποιότητα εκτύπωσης που δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους. Η 3M ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εκτυπωτών, Durst. Οι σημάνσεις μπορούν να παραχθούν σε λιγότερα στάδια και με λιγότερα απόβλητα από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, ενώ συμμορφώνονται σε όλες τις απαιτήσεις.

  Όλα τα Προϊόντα Μικροπρισματικών Μεμβρανών της 3M είναι κατάλληλα για ψηφιακή εκτύπωση, χρησιμοποιώντας τα ειδικά σχεδιασμένα μελάνια μας. Είναι δυνατή η εκτύπωση μεγάλων επιφανειών συμπαγούς χρώματος και διάφανου χρώματος από πολύ συγκεκριμένες αποχρώσεις, που παραμένουν σταθερές σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

  Η ψηφιακή εκτύπωση επιτρέπει ταχύτητα, ευκολία στη χρήση και εκτύπωση κατά παραγγελία με την επιλογή ένθετων σημάνσεων για την εξάλειψη σπατάλης υλικού. Παράλληλα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές σημάνσεων, ώστε να προσφέρουν καινοτόμα και μοναδικά σχέδια πιο εύκολα.


Κατηγορίες Προϊόντων


 • 3M™ Diamond Grade™ DG³ Αντανακλαστική Μεμβράνη

  Η 3M™ Diamond Grade™ DG³ Αντανακλαστική Μεμβράνη παρέχει εξαιρετική αντανακλαστικότητα από κάθε γωνία θέασης, σε κάθε απόσταση θέασης και σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες φωτισμού τη μέρα αλλά και τη νύχτα. Μια τεράστια εγγύηση απόδοσης δώδεκα ετών βοηθά στην προστασία της επένδυσής σας, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού οι κανονισμοί πλέον επιτρέπουν τη χρήση της DG3 χωρίς εξωτερικό φωτισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

  Δείτε τα προϊόντα

  3M™ Diamond Grade™ DG³ Αντανακλαστική Μεμβράνη 3M™ Diamond Grade™ DG³ Αντανακλαστική Μεμβράνη
 • 3M™ High Intensity Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη

  Η 3M™ High Intensity Prismatic (HIP) Αντανακλαστική Μεμβράνη ικανοποιεί ή ξεπερνά τις απαιτήσεις των προτύπων BS EΝ 12899-1:2007 και BS 8408:2005 για αντανακλαστική μεμβράνη κλάσης RA2.

  Δείτε τα προϊόντα

  3M™ High Intensity Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη 3M™ High Intensity Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη
 • 3M™ Engineer Grade Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη

  Η 3M™ Engineer Grade Prismatic (EGP) Αντανακλαστική Μεμβράνη είναι το υλικό που επιλέγεται για γενικές σημάνσεις που χρειάζεται να πληρούν ή να ξεπερνούν τις προδιαγραφές σήμανσης Κλάσης RA1.

  Δείτε τα προϊόντα

  3M™ Engineer Grade Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη 3M™ Engineer Grade Prismatic Αντανακλαστική Μεμβράνη
 • Προϊόντα για την Κατασκευή Πινακίδων

  Όταν πρόκειται για τη δημιουργία της τέλειας σήμανσης, πιστεύουμε ότι έχουμε σκεφτεί τα πάντα... πόσο καλά αποδίδει η σήμανση, πόσο εύκολα κατασκευάζεται και συντηρείται και πώς μπορούμε να περιορίσουμε την περιβαλλοντική επίπτωση των μεθόδων παραγωγής μας.

  Δείτε τα προϊόντα

  Προϊόντα για την Κατασκευή Πινακίδων Προϊόντα για την Κατασκευή Πινακίδων

Κατηγορίες Προϊόντων