Προγραμμάτισε τον χρόνο σου και οργανώσου

Προγραμμάτισε τον χρόνο σου και οργανώσου

Ανάδειξε την πρόοδοΈνας αποτελεσματικός τρόπος για να εξελίσσονται τα project είναι να απεικονίζεις τις διαδικασίες που ακολουθούνται και να προγραμματίζεις τον χρόνο που απαιτείται για την εκπλήρωση κάθε σταδίου, ειδικά εάν πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετέχουν πολλά πρόσωπα ή/και τμήματα.

Ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου και η απεικόνιση των διαδικασιών δίνει τη δυνατότητα στους άλλους να αντιληφθούν με μία ματιά σε ποιο στάδιο βρίσκεται το project, ποιες είναι οι τρέχουσες απαιτήσεις και τι ακολουθεί μετά. Ανάλογα με το μέγεθος του έργου, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις έναν μεγαλύτερο καμβά όπως το  Μπλοκ Σεμιναρίου Post-it®.

 • 1

  Ξεκίνησε προσδιορίζοντας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, τι πρέπει να γίνει και μέχρι πότε. Χρησιμοποίησε αυτά τα βασικά στοιχεία για να σχεδιάσεις τις εργασίες και τις δραστηριότητες που θα σου φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Προσδιόρισε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

 • 2

  Καθόρισε τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και την εκπλήρωση του project. Αφαίρεσε ό,τι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει. Διατήρησε το ίδιο επίπεδο ανάλυσης σε όλο το έργο σου και ενημέρωνέ το τακτικά ώστε να το κατανοούν όλοι.

 • 3

  Κάνε τακτικές ανανεώσεις για να αξιολογείς πώς προχωράει το έργο και να ενημερώνεις αναλόγως το πρόγραμμά σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελαχιστοποιήσεις τις «εκπλήξεις» και θα τους κρατάς όλους καλά πληροφορημένους.

 • 4

  Προνόησε για το απρόβλεπτο. Όλοι έχουμε βιώσει ξαφνικές αλλαγές ή διακοπές στα project μας, γι' αυτό καλό θα είναι να έχει αρκετό χώρο το αρχείο σου για να το προσαρμόζεις αναλόγως και να μην το δημιουργείς κάθε φορά από την αρχή με κάθε νέα μεταβλητή που παρουσιάζεται.

  Προνόησε για το απρόβλεπτο

 • 5

  Αναθεώρησε το έργο μετά την ολοκλήρωσή του ώστε να διαπιστώσεις τι ήταν χρήσιμο, τι θα μπορούσε να βελτιωθεί και τι έλειπε. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι ακόμα πιο αποτελεσματικός την επόμενη φορά!

  Αναθεώρησε το έργο μετά την ολοκλήρωσή τουΑκολούθησε το Post-it® Brand:
Οι ονομασίες 3M, Post-it® και το κίτρινο χρώμα Canary Yellow™ είναι εμπορικά σήματα της 3M.
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά