1. Ελλάδα
 2. Post-it® Brand - Προϊόντα, Προσφορές, Ιδέες
 3. Ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με το Post-it® Brand
 4. Ο Sam Potts μιλάει για την αποτύπωση σκέψεων στο χαρτί και τη λήψη αποφάσεων
Ο γραφίστας προτείνει: Ξεκίνησε με μικρά βήματα

Ο γραφίστας προτείνει: Ξεκίνησε με μικρά βήματα

Γνωρίστε τον Sam Potts: τον κορυφαίο γραφίστα και θαυμαστή των Σημειώσεων Post-it®.


 • Ο Sam Potts βοήθησε στον σχεδιασμό της πλατφόρμας του application για το σταυρόλεξο των New York Times, δημιούργησε blogs και ιστότοπους για γνωστούς συγγραφείς και έχει μια αξιοζήλευτη λίστα από followers στο twitter. Στο τέλος της ημέρας όμως, αποτυπώνει ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών του στο χαρτί. Συγκεκριμένα, πάνω σε Σημειώσεις Post-it® 76 mm x 76 mm Canary Yellow™.

 • Πριν γίνει ελεύθερος επαγγελματίας, εργαζόταν για μια κορυφαία εταιρεία design στην οποία έγινε γνωστός για την επιδεξιότητά του στις Σημειώσεις Post-it®. «Ζωγράφιζα πάνω σε Σημειώσεις Post-it® κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων - τυχαίες λέξεις, διάφορα πράγματα. Όταν έφυγα, ως αποχαιρετιστήριο δώρο μού έδωσαν ένα κάδρο με μια συλλογή Σημειώσεων Post-it® που ζωγράφιζα. Οι άνθρωποι έγραψαν μηνύματα πάνω τους. Ήταν πολύ ωραίο».

 • Ο Sam θαυμάζει τη «μεταναστευτική» φύση των Σημειώσεων Post-it® και πιστεύει ότι αν οι ιδέες που είναι γραμμένες πάνω τους είναι καλές, δεν θα μείνουν σε ένα μέρος για πολύ καιρό.


 • «Όλη η μαγεία των Σημειώσεων Post-it®, τουλάχιστον στον κόσμο του σχεδιασμού, είναι να τις διατηρείς σε κίνηση. Να τις ομαδοποιείς και να τις ανακατεύεις για να δεις πού μπορούν να σε οδηγήσουν».


  Ο Sam, έχοντας εμμονή με τα αναλώσιμα γραφείου, έχει βρει τα δικά του αγαπημένα χρώματα.

 • Εκτός από τα τρέχοντα καθήκοντά του για τους New York Times, ο Sam σχεδιάζει επίσης ένα λεξικό με βιογραφίες μυθιστοριογράφων. «Τουλάχιστον αυτή είναι η βασική ιδέα», λέει.

 • Ωστόσο, όπως και οι Σημειώσεις Post-it® έτσι ο Sam δεν μένει ποτέ σε ένα μέρος για πολύ. Αυτήν την περίοδο μαθαίνει πώς να κατασκευάζει σκελετούς ποδηλάτων. «Δεν είμαι σίγουρος σε τι θα μου χρησιμεύσει. Προς το παρόν είναι απλώς μια ιδέα. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει».

 • Μπορείς να δεις τη δουλειά του Sam, συμπεριλαμβανομένης της αφίσας AIGA (η οποία, όπως είναι αναμενόμενο δείχνει μια Σημείωση Post-it®), τα «Tweets on Paper» και ένα διάγραμμα που δημιούργησε από τους 200 και πλέον χαρακτήρες του μυθιστορήματος "Ιnfinite Jest" εάν επισκεπτείς το website του: sampottsinc.com