Συχνές ερωτήσεις Post-it® Plus App

Σας παρουσιάζουμε τη νέα Εφαρμογή Post-it®

Εφαρμογή Post-it®, Συχνές ερωτήσεις

Επισκόπηση

Ονόματα των βασικών οθονών που θα βρεις στην Εφαρμογή Post-it®:

Οθόνες iOS®

 • Κατέγραψε τις σημειώσεις σου
  Οθόνη καταγραφής (Capture)
 • Συνδυασμός ομάδων
  Προεπισκόπηση καταγραφής
 • Δημιούργησε ψηφιακές σημειώσεις
  Οθόνη πίνακα
 • Οργάνωσε με τον δικό σου τρόπο
  Οθόνη επεξεργασίας σημειώσεων
 • Μοιράσου το στις αγαπημένες σου εφαρμογές
  Οθόνη πλέγματος
 • Συγχρόνισε τις συσκευές σου
  Οθόνη εξαγωγής

Γενικά

 • Η Εφαρμογή Post-it® είναι μια εφαρμογή για συσκευές iOS® και Android™ που καταγράφει τις χειρόγραφες τετράγωνες Σημειώσεις Post-it®, εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία. Καταγράψτε αναλογικές σημειώσεις με την κάμερα ή δημιουργήστε καινούριες σημειώσεις απευθείας στη συσκευή σας για να μη χάσετε αυτές τις σημαντικές υπενθυμίσεις. Τακτοποιήστε, βελτιώστε και οργανώστε σημειώσεις και ιδέες στον πίνακά σας, με όποιον τρόπο θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε τον οργανωμένο πίνακά σας με φίλους και συναδέλφους ή να τον μεταφέρετε στις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες cloud — όπως τα PowerPoint®, Excel®, PDF, Dropbox και πολλά ακόμα.
 • Το «Capture» (Καταγραφή) είναι η διαδικασία φωτογράφισης πολλαπλών Σημειώσεων Post-it® και, στη συνέχεια, η αναγνώριση κάθε σημείωσης ξεχωριστά ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί ψηφιακά.
 • Το «Board» (Πίνακας) είναι η επιφάνεια απεικόνισης των Σημειώσεων Post-it® που καταγράψατε. Στον ίδιο Πίνακα μπορούν να συμπεριληφθούν πολλαπλές Καταγραφές. Επιπλέον, οι Σημειώσεις Post-it® ενός πίνακα μπορούν να μετακινηθούν ξεχωριστά και να τις επεξεργαστείτε.
 • Η Εφαρμογή Post-it® είναι συμβατή με όλες τις συσκευές με λογισμικό iOS 10 ή νεότερο και σε συσκευές Android™ με λειτουργικό σύστημα Android™ 7 ή νεότερο. Έχει βελτιστοποιηθεί για iPhone® X και νεότερα μοντέλα, όπως επίσης και για iPad Pro®.
 • Προς το παρόν, όχι. Ωστόσο, είναι μια λειτουργία που εξετάζουμε. Το πρώτο μας Desktop App θα παρέχεται για πλατφόρμες Apple’s Mac®, αργότερα μέσα στη χρονιά. Αν πρόκειται για λειτουργία που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας για το σύστημα που σας ενδιαφέρει (π.χ., Windows, Mac®, διαδικτυακό, άλλο). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε οθόνη μεγαλύτερη από αυτήν του iPhone, η εφαρμογή λειτουργεί άψογα σε iPad®, Android™ Tablets και μπορείτε να την προβάλλετε επίσης σε Apple TV® χρησιμοποιώντας το AirPlay®.
 • Φυσικά! Επισκεφθείτε τη διεύθυνση Post-it.gr/App για να μάθετε όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

 • Το περιεχόμενο καταγράφεται καλύτερα όταν υπάρχει υψηλή αντίθεση, επομένως προτείνουμε μαρκαδόρους σκούρου χρώματος ή μαρκαδόρους με τσόχινη μύτη (felt). Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης άψογα με το Apple Pencil® για την επεξεργασία των ψηφιακών σημειώσεων. Έχει σημασία επίσης ο φωτισμός του χώρου όπως και η αντίθεση μεταξύ των Σημειώσεων Post-it® και του φόντου. Να κάνετε πάντα την καταγραφή σε καλά φωτισμένο περιβάλλον. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο φόντο π.χ. έναν λευκοπίνακα, οι σημειώσεις με έντονο χρώμα λειτουργούν καλύτερα. Αν έχετε σκούρο φόντο, λειτουργούν καλύτερα οι σημειώσεις με ανοιχτό χρώμα.
 • Προς το παρόν, η Εφαρμογή Post-it® έχει βελτιστοποιηθεί για τις τετράγωνες Σημειώσεις Post-it®. Αν χρησιμοποιήσετε άλλα σχήματα, η εφαρμογή μπορεί να τις καταγράψει αλλά θα εμφανίζονται ως τετράγωνα. Υπάρχει περίπτωση οι σημειώσεις άλλων σχημάτων να εμφανίζονται παραμορφωμένες. Αν σας ενδιαφέρει η υποστήριξη για την καταγραφή σημειώσεων άλλων σχημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας.

Προστασία απορρήτου

 • Η 3Μ δεν έχει δυνατότητα να δει το υλικό που καταγράψατε με την εφαρμογή.
 • Η Εφαρμογή Post-it® δεν χρησιμοποιεί και δεν παρακολουθεί προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα που ταυτοποιούν τους χρήστες. Για να δείτε την πλήρη πολιτική απορρήτου της 3M, επισκεφθείτε τη διεύθυνση 3m.gr/privacy.

 • Όταν καταγράφετε Σημειώσεις Post-it®, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε την τοποθεσία στην Καταγραφή σας έτσι ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα. Αν δώσετε άδεια στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας, η οθόνη «Capture» (Καταγραφή) θα εμφανίσει την τοποθεσία που πραγματοποιήθηκε η κάθε καταγραφή. Η τοποθεσία θα φαίνεται και όταν μετατρέπετε τις Σημειώσεις Post-it® σε έγγραφο PDF, φύλλο εργασίας Excel® ή παρουσίαση PowerPoint®. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις άδειες τοποθεσίας από την επιλογή Υπηρεσίες Τοποθεσίας στις ρυθμίσεις απορρήτου του iOS® ή στις ρυθμίσεις άδειας της εφαρμογής σε Android™

Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Ψηφιακές Σημειώσεις

Οργάνωση

 • Όχι, δεν μπορείτε να καταργήσετε τον συνδυασμό πινάκων. Εφόσον γίνει ο συνδυασμός, δεν υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού.
 • Με την Εφαρμογή Post-it® ανοιχτή, καταγράψτε τις σημειώσεις σας δημιουργώντας έναν νέο Πίνακα ή ανοίξτε έναν υπάρχοντα Πίνακα που περιέχει σημειώσεις. Απλά μεταφέρετε και αποθέστε οποιαδήποτε από τις σημειώσεις μέσα ή έξω από τις ομάδες και αναδιοργανώστε τις σημειώσεις όπως εσείς θέλετε.
 • Στην οθόνη Board (Πίνακας), όταν πατάτε σε μια ομάδα σημειώσεων βλέπετε τρεις επιλογές διάταξης που αναπαρίστανται με εικονίδια. Η πρώτη εμφανίζει τις σημειώσεις όπως τις καταγράψατε. Η δεύτερη οργανώνει τις σημειώσεις σας σε σειρές και στήλες. Η τρίτη, τέρμα δεξιά, ευθυγραμμίζει τις σημειώσεις ώστε να ταιριάζουν με το σχήμα της ομάδας που έχετε επιλέξει.
 • Ναι! Απλά μετατρέψτε τον Πίνακά σας σε μια μορφή αρχείου και ανοίξτε τη νέα μορφή αρχείου για να συνεχίσετε να δουλεύετε με τις σημειώσεις σας στα αγαπημένα σας προγράμματα.
 • Έχετε δύο επιλογές. Στην οθόνη Grid (Πλέγμα), απλώς πατήστε «Select» (Επιλογή) στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Επιλέξτε όλους τους πίνακες που θέλετε να συνδυάσετε και πατήστε «Combine» (Συνδυασμός). Οι επιλεγμένοι Πίνακες θα συγχωνευθούν σε έναν. Σε συσκευές iOS®, μπορείτε να σύρετε τους Πίνακες στην οθόνη Grid (Πλέγμα) επάνω στον Πίνακα που θέλετε να ενώσετε. Για συσκευές Android™, μπορείτε επιλέξετε έναν πίνακα πατώντας σταθερά επάνω, έπειτα επιλέξτε όλους του πίνακες που θέλετε να ενώσετε και πατήστε το εικονίδιο με τη λέξη Ένωση επάνω δεξιά στην οθόνη.
 • Στην οθόνη Grid (Πλέγμα), απλώς πατήστε «Select» (Επιλογή) στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Θα εμφανιστεί το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης. Πατήστε το και επιλέξτε «Delete Board» (Διαγραφή Πίνακα).
 • Ναι! Στις συσκευές iOS®, έχετε τη δυνατότητα να αναδείξετε με ''αστέρι'' τις πιο σημαντικές σας σημειώσεις. Αυτό μεταφέρει τις σημειώσεις με αστέρι στην οθόνη ''Σήμερα'' της iOS® συσκευής σας. Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταφερθείτε στην οθόνη ''Σήμερα'' και να δείτε όλες τις εκκρεμότητες της ημέρας, τις υπενθυμίσεις και της σημαντικές σημειώσεις. Για να μαρκάρετε τις σημειώσεις σας με αστέρι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε μια σημείωση πάνω σε έναν πίνακα και να επιλέξετε το αστέρι που είναι κάτω δεξιά.

Αναζήτηση

 • Στην οθόνη Grid (Πλέγμα), σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξει το πλαίσιο της αναζήτησης. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον τίτλο συγκεκριμένων Πινάκων ή τα ονόματα των ομάδων που υπάρχουν μέσα στους Πίνακές σας. Εδώ θα φανεί χρήσιμη η συνήθεια σωστής τοποθέτησης ετικετών! Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση με ημερομηνία πίνακα και καταγραφής.

Μοιράσου

 • Για να εξαγάγετε έναν πίνακα, μπορείτε είτε να τον επιλέξετε από την οθόνη Grid (Πλέγμα) και να πατήσετε το κουμπί «Share» (Κοινοποίηση) ή να μπείτε στο περιβάλλον του πίνακα και να πατήσετε το κουμπί «Share» (Κοινοποίηση) που είναι εκεί. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η οθόνη «Export Board» (Εξαγωγή Πίνακα) όπου αρχικά θα επιλέξετε τη μορφή εξαγωγής και μετά τον προορισμό, π.χ. email, iMessage®, AirDrop® προς άλλη συσκευή, Dropbox, Google Drive™, κ.λπ.
 • Η μορφή αρχείου εξαγωγής Post-it® Archive δημιουργεί ένα αρχείο «.3csb», το οποίο μπορεί να ανοιχτεί στην Εφαρμογή Post-it® σε άλλη συσκευή. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης για να στείλετε πίνακες σε άλλα άτομα, π.χ. μέσω email, iMessage® ή χρησιμοποιώντας το AirDrop®.
 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε αντίγραφα των πινάκων σας σε υπηρεσίες cloud και να τους εισαγάγετε στην εφαρμογή σε άλλη συσκευή. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λειτουργία συγχρονισμού των συσκευών σε υπηρεσίες cloud. Πρόκειται, όμως, για μια δυνατότητα που εξετάζουμε. Αν πρόκειται για λειτουργία που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ρυθμίσεις

 • Στην οθόνη των ρυθμίσεων, πατήστε την επιλογή «Default Note Colour» (Προεπιλεγμένο Χρώμα Σημειώσεων). Θα εμφανιστεί το μενού χρωμάτων, που σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε το προεπιλεγμένο χρώμα για τις ψηφιακές σημειώσεις σας.
 • Στην οθόνη των ρυθμίσεων, πατήστε την επιλογή «Siri® Shortcuts» (Συντομεύσεις Siri). Στο μενού των Συντομεύσεων Siri®, μπορείτε να προσθέσετε Συντομεύσεις για να κάνετε τα παρακάτω: 1) Να καταγράψετε σημειώσεις σε έναν νέο πίνακα, 2) Να δημιουργήσετε μια σημείωση σε έναν νέο πίνακα, 3) Να καταγράψετε σημειώσεις στον πιο πρόσφατο πίνακα, 4) Να δημιουργήσετε μια σημείωση στον πιο πρόσφατο πίνακα, και 5) Να δείτε τον πιο πρόσφατο πίνακα. Απλά πατήστε το σύμβολο «+» και στη συνέχεια πατήστε το κόκκινο κουμπί εγγραφής για να εισαγάγετε τη νέα Συντόμευση Siri®.
Ακολούθησε το Post-it® Brand:
Οι ονομασίες 3M, Post-it® και το κίτρινο χρώμα Canary Yellow™ είναι εμπορικά σήματα της 3M.
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά