3M™ Novec™: Βελτιώνουμε τη ζωή μέσω της βιώσιμης χημείας

Μηχανικοί, χημικοί, υπεύθυνοι εγκαταστάσεων, υπεύθυνοι υγείας και ασφάλειας: όλοι οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση για την επίτευξη υψηλής απόδοσης, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον άνθρωπο, την περιουσία και τον πλανήτη. Μέσω της ασφαλούς και βιώσιμης χημείας, η 3M παρέχει προϊόντα που κάνουν την πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων σήμερα και στο μέλλον. Ο ορισμός της βιώσιμης χημείας για την 3M είναι η βελτιστοποίηση λύσεων υψηλής απόδοσης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια, σε σύγκριση με χημικές ουσίες παλαιού τύπου, όπως οι υδροφθοράνθρακες (HFC), οι υδροχλωροφθοράνθρακες (HCFC), το n-προπυλοβρωμίδιο (nPB) και το τριχλωροαιθυλένιο (TCE).

Χρησιμοποιούμε την επιστήμη για να βρούμε λύσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο από κάθε άποψη – εξαιρετικές επιδόσεις, ασφάλεια για τον άνθρωπο και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Τα προϊόντα της 3M Novec εφαρμόζουν αυτήν τη δέσμευση σε πολλές εφαρμογές, όπως στην καταστολή πυρκαγιάς, στον καθαρισμό με διαλύτες, στη μεταφορά θερμότητας, στην ψύξη με εμβάπτιση, στους διαλύτες φορέα, στην επίστρωση προστασίας ηλεκτρονικών και σε πολλά ακόμη.

Κοντινό σε πράσινα φύλλα που κρέμονται από ένα δέντρο, περισσότερα φύλλα σε θολό φόντο.
Επιστήμη με αξίες.

Μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: τη χρήση της επιστήμης για τη δημιουργία ενός πιο πράσινου πλανήτη

Δείτε τα Επίκαιρα Θέματα

Σε όλους μας, υπάρχει η επιθυμία να κάνουμε το καλύτερο δυνατό – να υπηρετήσουμε τον ρόλο μας για να εξελίξουμε τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Τους ανθρώπους. Τη δουλειά μας. Τον πλανήτη. Επιδιώκουμε συνεχώς να βρίσκουμε λύσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερα, ασφαλέστερα και πιο υπεύθυνα. Η επιστήμη που χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο στόχο και δημιουργείται με βάση αυτές τις αξίες, μάς βοηθά να κάνουμε πολλά περισσότερα από την απλή ολοκλήρωση της δουλειάς μας. Μας βοηθά να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Προστατέψτε όλα όσα έχουν σημασία. Και να τα προστατέψουμε όλα.

 • Εικονίδιο χειραψίας με λευκό περίγραμμα σε μοβ φόντο, που αναπαριστά την επιχειρηματική συνεργασία.
  Μια έξυπνη επιχειρηματική απόφαση

  Κάθε προϊόν 3M Novec διαθέτει τα χαρακτηριστικά της προσεγμένης επιστήμης: ακριβή χαρακτηριστικά, σταθερή ποιότητα και βελτιστοποιημένη απόδοση που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες της εφαρμογής σας. Οι επιστήμονες της 3M ξεχωρίζουν για την κατανόηση των αναγκών των πελατών μας και βρίσκουν πρωτοποριακούς τρόπους για να βελτιώσουν τις λειτουργίες και να υλοποιήσουν το όραμα των πελατών. Απευθυνθείτε στους κορυφαίους ειδικούς της 3M Novec για να σχεδιάσετε μια λύση που θα σας βοηθήσει:
   

  • στη βελτίωση της απόδοσης
  • στην αύξηση της αποδοτικότητας
  • στην παροχή άριστης αξιοπιστίας
  • στην προστασία της λειτουργίας της επιχείρησης και των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων
 • Εικονίδιο 3 ατόμων με λευκό περίγραμμα σε μοβ φόντο, που αναπαριστά τους εργαζόμενους.
  Μεγάλο περιθώριο ασφάλειας των εργαζομένων

  Δεν υπάρχει λόγος να συμβιβάζεστε όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία και την ασφάλεια. Στον σχεδιασμό των προϊόντων Novec, οι επιστήμονές μας τηρούν τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια των ατόμων που τα χρησιμοποιούν. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στη δέσμευσή τους για ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τους εργαζόμενούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα Novec έχουν κοινά βασικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως:
   

  • Μεγάλο περιθώριο ασφάλειας των εργαζομένων
  • Μη αναφλεξιμότητα

  Μετάβαση στις Ασφαλείς λύσεις

 • Λευκό εικονίδιο με τη Γη σε μοβ φόντο, που αναπαριστά τον πλανήτη.
  Βιώσιμη χημεία για τον πλανήτη

  Στην 3M, πιστεύουμε ότι η καλή διαχείριση του πλανήτη μας αποτελεί και δική μας ευθύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδιάσαμε τα υγρά Novec με σκοπό να αντικαταστήσουμε τις μη βιώσιμες χημικές ουσίες. Τα υγρά Novec προσφέρουν ευνοϊκό περιβαλλοντικό προφίλ, το οποίο καθιστά ευκολότερη τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για τους πελάτες μας. Τα υγρά 3M Novec έχουν κοινές τις παρακάτω ιδιότητες:
   

  • Έχουν μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP)
  • Έχει χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP)
  • Δεν αποτελούν στόχο κανονιστικών περιορισμών
  • Δεν περιέχουν HCFC, HFC ή nPB

   

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προσπάθειες της 3M για τη βιωσιμότητα

  Μετάβαση στις Βιώσιμες λύσεις

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Έξυπνες λύσεις

Ο έξυπνος τρόπος για την προστασία των ανθρώπων, της περιουσίας και του πλανήτη: το υγρό Novec 1230

 • Μηχανικοί πυροπροστασίας ελέγχουν Σύστημα Καταστολής Πυρκαγιάς Ansul χρησιμοποιεί υγρό 3M Novec 1230

  Το 3M™ Novec™ 1230 Κατασβεστικό υγρό χρησιμοποιεί αποκλειστική τεχνολογία για την κατάσβεση πυρκαγιάς με την αφαίρεση της θερμότητας – με ασφάλεια, καθαρά και χωρίς να καταστρέφει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ή να βλάπτει το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει προστασία των ευαίσθητων ηλεκτρονικών ή των πολύτιμων αντικειμένων, καθώς δεν χρησιμοποιείται νερό και προστατεύει το περιβάλλον από μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Με το μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας σε σχέση με άλλα καθαρά κατασβεστικά υλικά, το υγρό Novec 1230 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι.

  Το υγρό Novec 1230 έχει σχεδιαστεί για:
   

  • Γρήγορη εκτόξευση
  • Γρήγορη διείσδυση, ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία
  • Γρήγορη κατάσβεση πυρκαγιών
  • Μείωση του χρόνου διακοπής των εργασιών και εξασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης

Προσεκτικά σχεδιασμένα προϊόντα που βοηθούν να κάνετε τη δουλειά σωστά

 • Πλαϊνή όψη σταγόνας που πέφτει στην επιφάνεια διαυγούς υγρού.
  Τεχνολογικά υγρά που είναι ευέλικτα για πολλές εφαρμογές

  Με ευρύ φάσμα σημείων βρασμού, χαμηλού ιξώδους και υψηλής διηλεκτρικής αντοχής, τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά είναι κατάλληλα για καθαρισμό, μεταφορά θερμότητας και άλλες εφαρμογές.

 • Χέρι με μοβ γάντι που ψεκάζει Novec Απολιπαντικό Ηλεκτρονικών από πράσινο δοχείο σπρέι
  Σπρέι καθαρισμού που παρέχουν περισσότερους καθαρισμούς ανά δοχείο

  Τα 3M™ Novec™ Σπρέι Καθαρισμού περιέχουν πάνω από 95% ενεργό διαλύτη, με εξαιρετική απόδοση καθαρισμού. Είναι μη διαβρωτικά και μη αγώγιμα και διεισδύουν βαθιά σε δυσπρόσιτα σημεία. Επίσης στεγνώνουν γρήγορα, χωρίς να αφήνουν υπολείμματα.

 • Χέρια με μοβ γάντια κρατούν PCB επικάλυψης Novec & το αγγίζουν για να δείξουν πόσο γρήγορα στεγνώνει
  Ηλεκτρονικές επιστρώσεις που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και εργασίας

  Οι 3M™ Novec™ Επικαλύψεις Προστασίας Ηλεκτρονικών εφαρμόζονται εύκολα, συχνά δεν χρειάζονται μασκάρισμα και οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 • Φωτιζόμενη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μισισιπή με την Μινεάπολη της Μινεσότα στο βάθος, την ώρα που δύει ο ήλιος
  Μονωτικά αέρια για την αντικατάσταση του SF₆ που αποτελούν σημείο εστίασης της νέας τεχνολογίας του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας

  Τα 3M™ Novec™ Μονωτικά Αέρια χρησιμοποιούνται σε αγωγούς και εξοπλισμό αιχμής με μόνωση αερίου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων των κορυφαίων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Ασφαλείς λύσεις

Τεχνολογικά υγρά που είναι ασφαλέστερα βάσει σχεδιασμού

 • Μηχανικός βάζει εξάρτημα κινητήρα σε απολίπανση ατμού 3M Novec Τεχνολ. Υγρό καθαρισμού βαρέως τύπου

  Σε βιομηχανικές εφαρμογές όπως η μεταφορά θερμότητας, η εναπόθεση λιπαντικού/επικάλυψης και ο καθαρισμός ακριβείας, οι εργαζόμενοι εκτίθενται συνήθως σε ατμούς διαλυτών κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, γι' αυτό και ο καθορισμός αποδεκτών ορίων έκθεσης είναι κρίσιμος παράγοντας στην επιλογή διαλυτών επεξεργασίας. Με βάση τις εκτεταμένες δοκιμές τοξικότητας, οι κατευθυντήριες οδηγίες για εργαζόμενους οκτώ ωρών για τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας από άλλους διαλύτες, όπως το n-προπυλοβρωμίδιο (nPB), το τριχλωροαιθυλένιο (TCE) και το υπερχλωροαιθυλένιο (PERC), καθιστώντας τα άριστη εναλλακτική λύση.

  Τα Novec Τεχνολογικά Υγρά:
   

  • Δεν ταξινομούνται ως τοξίνη ΚΜΤ, σε αντίθεση με το TCE, το οποίο είναι καρκινογόνο Κατηγορίας 2
  • Δεν υπόκεινται σε κανονιστικούς περιορισμούς, όπως το nPB
  • Δεν υπόκεινται σε ανώτατο όριο έκθεσης, σε αντίθεση με το TCE και το PERC

 • Αρχιτέκτονες μηχανικοί που εργάζονται με κράνη ασφαλείας σε εργοτάξιο
  Novec 1230: Η ασφαλέστερη επιλογή μεταξύ των καθαρών κατασβεστικών μέσων

  Το 3M Novec 1230 Κατασβεστικό υγρό είναι ασφαλές για χρήση σε χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι, που αποτελούν αυτό που θέλετε να προστατεύσετε περισσότερο. Στην πραγματικότητα, παρέχει το μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας σε σχέση με άλλα καθαρά μέσα και το CO2. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά αν ψάχνετε για μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του FM-200™ ή FE-25®, που και τα δύο μέσα καταστολής πυρκαγιάς με βάση το HFC προορίζονται για σταδιακή κατάργηση.

 • Νεαρός ηλεκτρολόγος μηχανικός κτιρίων βιδώνει εξοπλισμό σε κιβώτιο ασφαλειών
  Μη εύφλεκτα σπρέι καθαρισμού, για περισσότερη ασφάλεια σε χώρους εργασίας

  Τα 3M Novec Σπρέι Καθαρισμού προσφέρουν ένα μεγάλο περιθώριο ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε εφαρμογές συντήρησης και επισκευής σε μια σειρά βιομηχανιών. Η μη αναφλεξιμότητά τους έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη και ασφαλέστερη χρήση τους, την ασφαλέστερη αποθήκευση, την ευκολότερη μεταφορά τους, αλλά και αποδοτικότερες διαδικασίες, εξαλείφοντας τα στάδια ασφαλείας που απαιτούνται για τα εύφλεκτα καθαριστικά. Επίσης, δεν περιέχουν n-προπυλοβρωμίδιο (nPB) ή άλλα επικίνδυνα χημικά προϊόντα όπως το τριχλωροαιθυλένιο (TCE) ή το μεθυλενοχλωρίδιο.

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Βιώσιμες λύσεις

 • Χέρι με γάντι που κρατάει ποτήρι με υγρό και ένα φυτό στο εσωτερικό του.
  Η ψύξη με εμβάπτιση για τα κέντρα δεδομένων με τη χρήση των Novec Τεχνολογικών Υγρών μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 97%

  Τα κέντρα δεδομένων είναι κρίσιμα για κάθε πτυχή της ζωής μας — από τις επιχειρήσεις και το εμπόριο έως τις επικοινωνίες και την ψυχαγωγία. Αλλά τα μεγάλα κέντρα δεδομένων καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και αρκετή από αυτήν την ενέργεια προορίζεται για την ψύξη τους. Η ψύξη με εμβάπτιση με τα υγρά Novec για ηλεκτρονικές εφαρμογές προσφέρει απλή θερμική σχεδίαση και έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του κέντρου δεδομένων που σχετίζεται με την ψύξη έως και 97%.

 • Πανοραμική αεροφωτογραφία της ακτογραμμής του Σίδνεϊ στην Αυστραλία με φόντο τον γαλάζιο ουρανό.
  Πυροπροστασία που οδηγεί τις εξελίξεις στη βιωσιμότητα

  Σε σύγκριση με άλλα καθαρά μέσα καταστολής της πυρκαγιάς, το 3M Novec 1230 Κατασβεστικό υγρό υπερέχει στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για ένα βιώσιμο καθαρό κατασβεστικό μέσο. Διαθέτει δυναμικό αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη μικρότερο από 1, δεν καταστρέφει το όζον και έχει μικρή διάρκεια ζωής στην ατμόσφαιρα πέντε ημερών, σε σύγκριση με τα 65 χρόνια των halon. Και, σε αντίθεση με τους HFC, δεν αποτελεί στόχο κανονιστικών περιορισμών.

 • Πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας με μονάδα παραγωγής ενέργειας στο φόντο.
  Τα υγρά Novec αποτελούν μέρος πιο βιώσιμων λύσεων μονωτικών αερίων για τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας

  Για χρόνια, ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας αναζητούσε μια εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του SF6 για εφαρμογές μόνωσης με αέριο. Ενώ είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του σχηματισμού τόξου, το SF6 είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αέριο θερμοκηπίου. Με την ανάπτυξη των Μονωτικών Αερίων Novec, οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου και οι κατασκευαστές εξοπλισμού συνεργάστηκαν με την 3M για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας εξοπλισμού μεταγωγής (GIS), αγωγών (GIL) και διακοπτών κυκλωμάτων χωρίς SF6 με παρόμοιο μέγεθος, απόδοση και χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό SF6. Με τη χρήση Μονωτικών Αερίων Novec, μπορεί να επιτευχθεί μείωση της επίπτωσης των αερίων θερμοκηπίου έως και 99,99% σε σύγκριση με το SF6.