1. Η επιστήμη της 3Μ εφαρμοσμένη στη ζωή μας™
 2. Novec
 3. Πηγές
 4. Επίκαιρα Θέματα
 5. Η λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος HPC της ITT Cannon για Ηλεκτρικά Οχήματα, χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνολογία υγρόψυξης 3M™ Novec™
Novec
 • share

  Η λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος HPC της ITT Cannon για Ηλεκτρικά Οχήματα, χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνολογία υγρόψυξης 3M™ Novec™

  Ιανουαρίου 15, 2018
  share

  Εικόνα που δείχνει σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος

  • Η ψυχόμενη λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος HPC από την ITT Cannon που χρησιμοποιεί 3M™ Novec™

   Η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, με τις προβλέψεις της αγοράς να δείχνουν αύξηση στα 731 δισ. δολάρια μέχρι το 2027 (Πηγή: www.idtechex.com). Στον αγώνα για την ανάπτυξη λύσεων ταχύτερης φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα, η ITT, μέσω της επωνυμίας Cannon, παρουσίασε πρόσφατα μια νέα λύση φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) συνεχούς ρεύματος με υγρόψυξη. Η λύση ταχείας φόρτισης με υγρόψυξη της Cannon αποτελείται από ένα βύσμα, ένα καλώδιο και μονάδα υγρόψυξης, που επιτρέπει τη φόρτιση σε επίπεδο 500 Α στα 1.000 V, παρέχοντας δυνητικά φόρτιση 96,5 χιλιομέτρων μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά.

   Η υγρόψυκτη λύση φόρτισης HPC χρησιμοποιεί τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά, για την ψύξη του σχεδίου που διαθέτει προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (IP) Τα υγρά Novec είναι διηλεκτρικά και μη εύφλεκτα, γεγονός που τα καθιστά μια προηγμένη εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση των παραδοσιακών ψυκτικών υγρών, όπως τα ορυκτέλαια και η γλυκόλη νερού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ψύξη καλωδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

   Είναι σημαντικό ότι η ψύξη πραγματοποιείται και μέσα στο βύσμα, σε αντίθεση με την ψύξη μόνο του καλωδίου. Το ψυκτικό υγρό ρέει μέσα στο καλώδιο, χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή διάμετρο και, στη συνέχεια, ψύχει τις επαφές για να ελέγξει τη θερμοκρασία στη σύνδεση. Αυτό επιτρέπει στην υγρόψυκτη λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος HPC, να διατηρεί ένα μοναδικό προφίλ θερμοκρασίας.

   Η υγρόψυξη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχόμενη λύση φόρτισης συνεχούς ρεύματος HPC της ITT Cannon, τόσο για απόδοση όσο και για ασφάλεια - η εσωτερική ψύξη οδηγεί σε πολύ μικρή θερμική επίδραση από το τοπικό ρεύμα. Επιτρέπει επίσης καλύτερη εμπειρία χρήστη, η οποία ήταν κρίσιμης σημασίας για την ITT Cannon. Χωρίς την υγρόψυξη, το καλώδιο θα ήταν πολύ πιο ογκώδες και βαρύ, καθιστώντας δύσκολο τον χειρισμό για πολλούς βασικούς χρήστες.

   Ο Ralf Glocker, υπεύθυνος προϊόντων για λύσεις ηλεκτρικών οχημάτων της ITT Cannon, δηλώνει: «Από την αρχή, η ομάδα των μηχανικών μας επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας χειρισμού. Σκεφτήκαμε όλους εκείνους που μπορεί να μην έχουν τη σωματική δύναμη ενός μέσου ατόμου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να μπορούν να χειριστούν εύκολα τον εξοπλισμό. Η υγρόψυξη επιτρέπει τη μείωση του βάρους του καλωδίου κατά περίπου 40%. Ανακαλύψαμε ότι με την ψύξη του ίδιου του βύσματος εσωτερικά, αντί μόνο για την ψύξη του καλωδίου, μπορούμε να διατηρούμε τις θερμοκρασίες όσο το δυνατόν χαμηλότερες.»

   Η ευέλικτη, εργονομική και εύκολη στη χρήση λύση φόρτισης θεωρείται από την ITT ως πραγματικός καταλύτης για την κυκλοφορία της ταχύτερης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο ευρύ κοινό.


    

   ©3M 2018. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
   Τα 3M και Novec είναι εμπορικά σήματα της 3M.
   Όλα τα άλλα σήματα αποτελούν ιδιοκτησίες των αντίστοιχων ιδιοκτητών.

Εγγραφείτε στα Επίκαιρα Θέματα του 3M Novec

Αποκτήστε γνώσεις σχετικά με τον κλάδο από ειδικούς και για ειδικούς στον τομέα της καταστολής πυρκαγιάς, του καθαρισμού με διαλύτες και των σκευασμάτων, που παραδίδονται στα εισερχόμενά σας.