Θερμική Διαχείριση

Δείτε όλα τα προϊόντα

Πολλές από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν ένα κοινό σημείο: την ανάγκη διαχείρισης της θερμότητας. Είτε πρόκειται για τον έλεγχο των θερμοκρασιών διεργασίας στην κατασκευή δισκίων πυριτίου ημιαγωγών είτε πρόκειται για την απομάκρυνση της υπερβολικής θερμότητας που παράγεται από κέντρα δεδομένων, ηλεκτρονικά ισχύος ή ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς αεροσκαφών, η μεταφορά της θερμότητας είναι κρίσιμη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

Στην 3M, χρησιμοποιούμε την επιστήμη για να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά αναπτύσσονται όχι μόνο για να παρέχουν εξαιρετική απόδοση σε πολλές εφαρμογές μεταφοράς θερμότητας, αλλά και για να το κάνουν αυτό με τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων ή τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Τα Novec Τεχνολογικά Υγρά είναι διηλεκτρικά και μη εύφλεκτα, προσφέρουν ποικιλία θερμοκρασιών λειτουργίας και αποτελούν εναλλακτικές λύσεις χαμηλής συντήρησης που δεν αφήνουν υπολείμματα και μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά ψυκτικά υγρά όπως το νερό, το διάλυμα νερού-γλυκόζης ή τα έλαια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά θερμότητας. Και λειτουργούν σε πολλές εφαρμογές, από την ψύξη με ψυκτικές πλάκες για ημιαγωγούς, έως την ψύξη με εμβάπτιση για κέντρα δεδομένων και την ψύξη μέσω ψεκασμού για ηλεκτρονικό εξοπλισμό αεροσκαφών. Αν ψάχνετε για έναν καλύτερο τρόπο να νικήσετε στο στοίχημα της διαχείρισης της θερμότητας, επικοινωνήστε με την 3M για βοήθεια.

Μηχανήματα παραγωγής δισκίων πυριτίου υπολογιστών για εφαρμογές ημιαγωγών και ηλεκτρονικών.
Καλύτερη απαγωγή θερμότητας, περισσότερη απόδοση.

Ασφαλής και βιώσιμη ψύξη υψηλής απόδοσης

Εξερευνήστε έξυπνες λύσεις. Ασφαλείς λύσεις. Βιώσιμες λύσεις.

Χρησιμοποιώντας τα Novec Τεχνολογικά Υγρά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη μεταφορά θερμότητας, απολαμβάνετε ακριβείς, αξιόπιστες επιδόσεις και είστε σίγουροι ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες σας στον τομέα της ασφάλειας και της βιωσιμότητας. Με την συνεχή αύξηση της ζήτησης για σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ψυκτικό που είναι εξίσου προηγμένο.

 • Πολύ κοντινό πλάνο ενός εξαρτήματος σε ένα τυπωμένο κύκλωμα (PCB)
  Έξυπνες λύσεις για τις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα υγρό για τη μεταφορά της θερμότητας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, ανάλογα με την εφαρμογή. Τα υγρά Novec προσφέρουν:
   

   

  • Υψηλή διηλεκτρική αντοχή, επιτρέποντας την επαφή με τα ηλεκτρονικά
  • Εξαιρετική συμβατότητα υλικών, καθιστώντας τα ιδανικά για τα προϊόντα και τον εξοπλισμό σας
  • Ποικιλία από διαθέσιμες κλίμακες θερμοκρασιών λειτουργίας, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε με ακρίβεια τις διαδικασίες σας
  • Συμβατότητα με πολλές διαφορετικές διαδικασίες και υλικά
 • Δύο μηχανικοί εργαστηρίου που εξετάζουν δεδομένα και δισκία πυριτίου ημιαγωγών σε ένα εξελιγμένο εργαστήριο.
  Τέλος στους συμβιβασμούς στην ασφάλεια των εργαζομένων

  Τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά προσφέρουν μεγάλο περιθώριο ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Κατά τη μετάβαση από μια παλαιότερη μέθοδο ψύξης στα υγρά Novec, θα αποκτήσετε τη σιγουριά ότι συμβάλλετε στην προστασία των ανθρώπων που κινούν την επιχείρησή σας. Τα χαρακτηριστικά των υγρών Novec:
   

   

  • Χαμηλή τοξικότητα
  • Μη αναφλεξιμότητα
 • Κοντινό πλάνο ενός χεριού με γάντι που κρατά ένα ποτήρι με ένα πράσινο φυτό και ένα υγρό.
  Περιβαλλοντικά βιώσιμες επιλογές ψύξης

  Τα υγρά Novec αναπτύσσονται ως λύσεις υψηλής απόδοσης, που δεν υποβαθμίζουν την περιβαλλοντική ευθύνη. Μπορείτε να μειώσετε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως και 99% στις εφαρμογές σας, αντικαθιστώντας τα υγρά μεταφοράς θερμότητας υπερφθορανθράκων (PFC) ή υπερφθοροπολυαιθέρων (PFPE) με υγρά Novec. Τα υγρά Novec:
   

   

  • Διαθέτουν χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP)
  • Διαθέτουν μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP)
  • Δεν αποτελούν στόχο κανονιστικών περιορισμών

3M Novec Τεχνολογικά Υγρά για θερμική διαχείριση

 • Φιάλη πορτοκαλί χρώματος που περιέχει 3,7 λίτρα 3M Novec 7500 Τεχνολογικό Υγρό σε λευκό φόντο.

  Τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης και παρασκευής για την προοριζόμενη χρήση τους ως υγρό μεταφοράς θερμότητας. Οι μηχανικοί μας δημιούργησαν αυτά τα υγρά για να ανταποκριθούν στα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την απόδοση, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Δεν βλέπετε αυτό που χρειάζεστε; Θέλετε βοήθεια για να επιλέξετε; Εργαζόμαστε συνεχώς για να βρίσκουμε τρόπους αντιμετώπισης νέων προκλήσεων.

   

  Όποια και αν είναι η ανάγκη σας για τη μεταφορά θερμότητας και ανεξάρτητα από τον κλάδο και την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, η σειρά των διαθέσιμων υγρών 3M Novec για εφαρμογές μεταφοράς θερμότητας διαθέτει:
   

   

  • Μεγάλο φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας
  • Μεμονωμένα προϊόντα με ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας

  Λήψη του οδηγού επιλογής προϊόντων μεταφοράς θερμότητας (PDF, 79 KB)


 • Στηριζόμενοι στην επιτυχία της μεταφοράς θερμότητας των 3M™ Fluorinert™ Υγρών για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές

  Για περισσότερα από 40 χρόνια, τα 3M Fluorinert Υγρά για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές έχουν θέσει το πρότυπο για την ψύξη άμεσης επαφής στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, με πολλές επιτυχημένες και καινοτόμες εφαρμογές. Τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά βασίζονται σε αυτήν την παράδοση με εξαιρετική απόδοση και με επιπλέον ενισχυμένα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια σχετικά με την επιλογή του προϊόντος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προδιαγραφές και τους στόχους σας.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Fluorinert Υγρά για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές (PDF, 76 KB)


 • Χέρια με γάντια που κρατούν γυαλιστερό δίσκο ημιαγωγών με μπλε φόντο.

  Ψύξη δίσκου ημιαγωγών και εξοπλισμού

  Οι ημιαγωγοί βρίσκονται στην καρδιά των συσκευών και των υπηρεσιών που μεταμορφώνουν σήμερα τον κόσμο μας. Προκειμένου να παραχθεί περισσότερη ισχύς επεξεργασίας σε μικρότερες συσκευασίες, η κατασκευή δίσκων ημιαγωγού απαιτεί ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας και διαδικασίες ακριβείας. Εξοπλίστε το εργοστάσιο σας με την τελευταία τεχνολογία ψύξης, χρησιμοποιώντας τα υγρά Novec για τη μεταφορά θερμότητας.

   

  Σε πολλά στάδια της διαδικασίας κατασκευής των ημιαγωγών, αυτά τα υγρά μεταφοράς θερμότητας μπορούν να παρέχουν έναν τρόπο ελέγχου των θερμοκρασιών διεργασίας που είναι αποδοτικός, οικονομικός και χαμηλής συντήρησης. Τα υγρά Novec δεν απαιτούν απιονισμό όπως τα υδατικά ψυκτικά μέσα, δεν είναι εύφλεκτα και παρέχουν εξαιρετική θερμοκρασιακή ομοιομορφία. Μάθετε πώς τα Novec Τεχνολογικά Υγρά μπορούν να σας βοηθήσουν στην ψύξη χωρίς συμβιβασμούς σε:
   

   

  • Ψύξη με ψυκτικές πλάκες (CPC)
  • Αποτύπωση πλάσματος
  • Αυτοματοποιημένες δοκιμές
  • Εναπόθεση χημικών ατμών (CVD)
  • Φωτολιθογραφία (αποτυπωτές)

Ψύξη με εμβάπτιση για ηλεκτρονικά

 • Όψη από πάνω προς τα κάτω των Server που είναι εμβαπτισμένοι σε υγρό 3M Novec σε εφαρμογή ψύξης με εμβάπτιση
  Ψύξη με εμβάπτιση για κέντρα δεδομένων

  Τα κέντρα δεδομένων είναι κρίσιμα για κάθε πτυχή της ζωής μας — από τις επιχειρήσεις έως τις επικοινωνίες και την ψυχαγωγία. Αλλά τα μεγάλα κέντρα δεδομένων καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και αρκετή από αυτήν την ενέργεια προορίζεται για την ψύξη τους. Η ψύξη με εμβάπτιση με τα υγρά Novec προσφέρει απλή θερμική σχεδίαση και έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του κέντρου δεδομένων που σχετίζεται με την ψύξη έως και 97%.

   

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ψύξη με εμβάπτιση για κέντρα δεδομένων

 • Καλλιτεχνική φωτογραφία από πιτσίλισμα διαυγούς υγρού με φωτεινό μπλε φόντο.
  Ψύξη με εμβάπτιση για ηλεκτρονικά ισχύος

  Τα ηλεκτρονικά ισχύος αποτελούν βασικά συστατικά πολλών εφαρμογών ισχυρών ηλεκτροκινητήρων. Η μετατροπή ισχύος που καθίσταται εφικτή χάρη σε αυτά τα ηλεκτρονικά στοιχεία επιτρέπει τη λειτουργία πάρα πολλών πραγμάτων, από τα ηλεκτρικά τρένα υψηλής ταχύτητας έως τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούνται στον χωματουργικό εξοπλισμό. Αλλά οι εφαρμογές αυτές απαιτούν αποτελεσματική ψύξη σε υψηλή πυκνότητα — την οποία μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα ψύξης με εμβάπτιση που χρησιμοποιεί υγρά Novec.

   

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ψύξη με εμβάπτιση για ηλεκτρονικά ισχύος


 • Σειρά στρατιωτικών ελικοπτέρων που πετούν στο ηλιοβασίλεμα.

  Ψύξη ηλεκτρονικών για στρατιωτικές και αεροδιαστημικές εφαρμογές

  Ο αεροπορικός κλάδος και πολλοί τύποι εξειδικευμένου στρατιωτικού εξοπλισμού χρειάζονται συμπαγή, αποδοτική και υψηλής αξιοπιστίας ψύξη. Τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά έχουν τις ιδιότητες που απαιτούνται από τις αυστηρές και υψηλές προδιαγραφές για τα συστήματα ψύξης που αφορούν το αεροσκάφος και τα ηλεκτρονικά του συστήματα και άλλες κρίσιμες ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι επίσης συμβατά με τα συστήματα ψύξης με ψεκασμό που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών και επίγειων εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας. Εκτός από την απόδοση ψύξης, τα υγρά Novec δεν είναι εύφλεκτα όπως η πολυαλφαολεφίνη (PAO) και χρειάζονται πολύ λιγότερο καθαρισμό από τα ψυκτικά ελαίου, επιτρέποντας την ευκολότερη συντήρηση.


Εργαλεία και πόροι για εφαρμογές μεταφοράς θερμότητας


Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά μεταφοράς θερμότητας και τις εφαρμογές τους

Η 3M Novec είναι πολλά περισσότερα από μια σειρά προϊόντων — είμαστε άνθρωποι που μοιραζόμαστε το πάθος σας για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής. Η πείρα μας στη μεταφορά θερμότητας σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και βιομηχανιών σημαίνει ότι κατέχουμε μοναδικές γνώσεις ώστε να σας βοηθήσουμε να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις που έχετε ή για να ζητήσετε:
 

 

 • Δεδομένα προϊόντων
 • Συμβουλές για εφαρμογές και βέλτιστες πρακτικές
 • Βοήθεια για την παραγγελία των Novec Τεχνολογικών Υγρών ή για την επιλογή μεταξύ των υγρών Novec και των 3M Fluorinert Υγρών για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές
 • Βοήθεια στην παραγγελία δειγμάτων