Σύγκριση διαλυμάτων καθαρισμού με νερό και διαλύτες

Η επιλογή μιας λύσης καθαρισμού για τα εξαρτήματά σας αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επιχειρηματική επιλογή: ετήσιο κόστος, βιωσιμότητα (συμπεριλαμβανομένης της ευπάθειας σε ρυθμιστική πράξη) και απόδοση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Είτε σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο σύστημα καθαρισμού με νερό ή με διαλύτες, είτε να αντικαταστήσετε το nPB ή το TCE ή ψάχνετε τη λύση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση καθαρισμού, μάθετε σχετικά με τις επιλογές που έχετε για βιώσιμο και αποτελεσματικό καθαρισμό με τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά.

 • Εικόνα ενός μεγάλου υδατικού συστήματος καθαρισμού, τυπικό ενός που χρησιμοποιεί νερό, απορρυπαντικά και πρόσθετα
  Τι είναι ο υδατικός καθαρισμός;

  Ο υδατικός καθαρισμός είναι «νερό + πρόσθετο». Μια σειρά από απορρυπαντικά, επιφανειοδραστικές ουσίες, γαλακτωματοποιητές ή ρυθμιστικά διαλύματα προστίθενται στο νερό και λειτουργούν σε συνδυασμό με τη θερμότητα, την ανάδευση και τον χρόνο παραμονής για την απομάκρυνση των μολυσματικών ουσιών από βιομηχανικά εξαρτήματα. Σε γενικές γραμμές, οι πολλαπλοί σταθμοί πλυσίματος ακολουθούνται από ένα βήμα έκπλυσης για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων του καθαριστικού. Τέλος, τα εξαρτήματα στεγνώνουν με θερμό αέρα ή με διαλύτες όπως η ισοπροπυλική αλκοόλη.

   

  Ο υδατικός καθαρισμός είναι συχνά πολύ αποτελεσματικός σε:

  • Συνδυασμό καθαρισμού με εναπόθεση προστατευτικών επιστρώσεων, όπως προστατευτικά έναντι της σκουριάς
  • Συνδυασμό καθαρισμού με γυαλιστικά επιφανειών, όπως τα λαμπρυντικά
  • Αφαίρεση ιοντικών ρύπων, όπως τα άλατα
 • Τι είναι ο καθαρισμός με διαλύτες
  Τι είναι ο καθαρισμός με διαλύτες;

  Ο καθαρισμός με διαλύτες, που συχνά πραγματοποιείται σε συσκευή απολίπανσης με ατμό, χρησιμοποιεί ένα ειδικά διαμορφωμένο διαλύτη καθαρισμού. Τα εξαρτήματα βυθίζονται σε ένα συνεχώς φιλτραρισμένο και απεσταγμένο υγρό που βράζει - μερικές φορές επίσης συνδυάζεται με υπερηχητική ανάδευση - και οι μολυσματικοί παράγοντες διαλύονται από τις επιφάνειες επικάθισης. Τα εξαρτήματα στη συνέχεια υποβάλλονται σε σύντομη διαδικασία έκπλυσης και στεγνώματος με ατμό, κατά την οποία το υγρό εξατμίζεται, συμπυκνώνεται στα ψυκτικά πηνία του μηχανήματος και στάζει ξανά μέσα στη συσκευή απολίπανσης για επαναχρησιμοποίηση. Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα αφαιρούνται.

   

  Ο καθαρισμός με διαλύτες είναι συχνά πολύ αποτελεσματικός σε:

  • Καθαρισμό μηχανικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με σύνθετα σχήματα
  • Καθαρισμό με μηδενικά κατάλοιπα
  • Γρήγορο καθαρισμό μεγάλου όγκου εξαρτημάτων
  • Καθαρισμό ευαίσθητων εξαρτημάτων που χρειάζονται διαδικασία στεγνώματος σε χαμηλή θερμοκρασία

Όλοι οι διαλύτες δεν είναι ίδιοι

 • Όλοι οι διαλύτες δεν είναι ίδιοι

  Η σύγχρονη χημεία έχει ξεπεράσει πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι παλαιότεροι διαλύτες καθαρισμού, όπως οι υδροφθοράνθρακες (HFC), το τριχλωροαιθυλένιο (TCE) και το n-προπυλοβρωμίδιο (nPB), που αφορούν το περιβάλλον και την ασφάλεια. Τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά επινοήθηκαν ειδικά ώστε να συνδυάσουν την ισχυρή απόδοση καθαρισμού με τη βιωσιμότητα (μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος και χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη) και το υψηλό περιθώριο ασφάλειας των εργαζομένων (χαμηλή τοξικότητα και μη αναφλεξιμότητα).


  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς συγκρίνονται τα Υγρά Novec με τους παλαιότερους διαλύτες nPB και TCE.


Σύγκριση κόστους Υδατικού Καθαρισμού και Novec

Ανά λίτρο ή κιλοβατώρα, το νερό και ο ηλεκτρισμός είναι φθηνά. Αλλά όταν χρησιμοποιούνται σε ποσότητα, το κόστος αρχίζει να αυξάνεται – και υπόκειται σε δυνητικά μεγάλες διακυμάνσεις τιμής λόγω ξηρασίας, περιορισμών στη χρήση του νερού ή του φορτίου στο ηλεκτρικό δίκτυο. Επιπλέον, όσο πιο πολύπλοκο είναι το σύστημα καθαρισμού, τόσοι περισσότεροι πόροι και χρόνος πρέπει να δαπανηθούν για τη συντήρηση.

Έτσι, ενώ το κόστος ανά λίτρο διαλύτη, όπως τα υγρά Novec, είναι υψηλότερο από αυτό των υδατικών απορρυπαντικών καθαρισμού, το συνολικό κόστος της διαδικασίας καθαρισμού είναι συχνά σημαντικά χαμηλότερο.


Βρείτε το καλύτερο υγρό καθαρισμού Novec για την επιχείρησή σας
Βρείτε το καλύτερο υγρό καθαρισμού Novec για την επιχείρησή σας

Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία προσαρμοσμένων διαλυτών καθαρισμού για ελαφρές, μεσαίες και βαριές εφαρμογές. Οι ειδικοί μας και οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς μας μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον συνδυασμό της ισχύος καθαρισμού, της συμβατότητας υλικών, του σημείου βρασμού, του χρόνου στεγνώματος και άλλων προδιαγραφών που ικανοποιούν τις ανάγκες σας.

Φροντίστε να γίνει μια δοκιμή καθαρισμού

Σύγκριση επιδόσεων Υδατικού Καθαρισμού και Novec

Το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται, αλλά τα Υγρά Novec έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διαλύουν με αξιοπιστία κοινά γράσα, λάδια, κατάλοιπα παραγωγής και πολλά ακόμα από ένα ευρύ φάσμα υλικών. Είτε καθαρίζετε πλαστικά, μέταλλα ή κεραμικά, μηχανικά εξαρτήματα ακρίβειας ή ηλεκτρονικά εξαρτήματα, υπάρχει ένα Υγρό Novec που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δεδομένα που υπάρχουν πίσω από τη σύγκριση του Υγρού Novec και του υδατικού καθαρισμού. 

 • Μικρότερος κύκλος καθαρισμού
  Μικρότερος κύκλος καθαρισμού

  Με τα Υγρά Novec μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγή σας ανά ώρα μειώνοντας τον χρόνο του κύκλου καθαρισμού.

 • Καλύτερος καθαρισμός και ξέπλυμα
  Καλύτερος καθαρισμός και ξέπλυμα

  Ειδικά σχεδιασμένα με χαμηλή επιφανειακή τάση (κάτω από 20 mN/m), τα Υγρά Novec διεισδύουν εύκολα σε πολύπλοκα σχήματα εξαρτημάτων.

 • Βρώμικο μπλε ποτήρι με την ένδειξη Υδατικός Καθαρισμός και καθαρό, λαμπερό μοβ εικονίδιο ποτηριού με την ένδειξη Novec
  Χωρίς να αφήνει υπολείμματα

  Τα Υγρά Novec καθαρίζουν τα εξαρτήματα χωρίς να αφήνει υπολείμματα αλάτων ή καθαριστικού.

 • Μικρότερο αποτύπωμα εξοπλισμού
  Μικρότερο αποτύπωμα εξοπλισμού

  Ο τυπικός εξοπλισμός υδατικού καθαρισμού απαιτεί 2-3 φορές περισσότερο χώρο από τις συσκευές απολίπανσης με ατμό. Η απολίπανση με ατμό με τα Υγρά Novec απαιτεί λιγότερες δεξαμενές και δεν χρειάζεται κανένα σύστημα στεγνώματος ή φιλτραρίσματος του νερού.

Συγκριτικός Πίνακας

Αποτελεσματικός καθαρισμός χωρίς μειονεκτήματα

Με τα υγρά Novec, οι κατασκευαστές μπορούν να κερδίσουν τα πλεονεκτήματα της απόδοσης καθαρισμού με διαλύτες χωρίς τους συμβιβασμούς για το περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων που έχουν οι παλαιότεροι διαλύτες όπως το nPB (n-προπυλοβρωμίδιο), το MeCl (χλωριούχο μεθυλένιο), το Perc (περχλωροαιθυλένιο), το TCE (τριχλωροαιθυλένιο) ή τα HFC.

 • Μοβ εικονίδιο φύλλου με κοτσάνι που τυλίγεται γύρω από τη γη, που αντιπροσωπεύει το φιλικό προς το περιβάλλον
  Βιώσιμες λύσεις

  Όλα τα Υγρά Novec έχουν μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος και χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 • Μωβ εικονίδιο ασπίδας με μια καρδιά στη μέση, που αντιπροσωπεύει την ασφάλεια
  Υψηλό περιθώριο ασφαλείας

  Τα Υγρά Novec έχουν υψηλό περιθώριο ασφαλείας. Για παράδειγμα, το Novec 72DE έχει περιθώριο ασφαλείας 20 φορές μεγαλύτερο από τα τυπικά επίπεδα έκθεσης.

 • Εικονίδιο μωβ φωτιάς με διαγώνιο γραμμή, που αντιπροσωπεύει τη μη αναφλεξιμότητα
  Μη εύφλεκτο

  Όλα τα Υγρά Novec είναι μη εύφλεκτα και δεν έχουν σημείο ανάφλεξης.

 • Μωβ εικονίδιο ζυγαριάς, που αντιπροσωπεύει τη θερμική σταθερότητα
  Σταθερή σύνθεση

  Τα Υγρά Novec είναι εξαιρετικά σταθερά στην πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε σταθερή απόδοση καθαρισμού και ευκολία ανακύκλωσης. Και σε αντίθεση με το nPB και το TCE, η δοκιμή αποδοχής οξέος δεν είναι γενικά απαραίτητη.


Η σταδιακή κατάργηση του HFC συνεχίζεται

Οι διαλύτες όπως οι υδροφθοράνθρακες (HFC) υπόκεινται σε σταδιακή κατάργηση βάσει διεθνών συνθηκών, όπως το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, λόγω του υψηλού δυναμικού θέρμανσης του πλανήτη που έχουν. Στην Ευρώπη, ο επικαιροποιημένος κανονισμός για τα φθοριούχα αέρια απαγορεύει την πώληση ορισμένων HFC, συμπεριλαμβανομένου του HFC-23 από τις αρχές του 2015, καθώς και τη σταδιακή κατάργηση όλων των άλλων HFC στο 21% των επιπέδων της περιόδου 2009-2012 έως το 2030. Αποφύγετε τη σταδιακή κατάργηση του HFC υιοθετώντας τα Υγρά Novec - ένα βιώσιμο εναλλακτικό υγρό με χαμηλό δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη που δεν υπόκειται σε σταδιακή κατάργηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαλύτες καθαρισμού 3M Novec

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Η ομάδα των μηχανικών και των ειδικών μας είναι έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας παρέχει υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την οργάνωση δειγμάτων και δοκιμών καθαρισμού. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.