Ψύξη με εμβάπτιση για κέντρα δεδομένων

Δείτε όλα τα προϊόντα

Κάτι που κοστίζει. Τα κέντρα δεδομένων καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, με ποσοστό 1,1-1,5% της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας¹. Η μεγαλύτερη από αυτήν την ποσότητα χρειάζεται για να λειτουργούν οι μονάδες ψύξης και οι ανεμιστήρες που ψύχουν το υλικό πληροφορικής.

Για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους της ψύξης των διακομιστών και του αντίκτυπου στο περιβάλλον, η 3M φέρνει την επανάσταση στην υγρόψυξη για τα κέντρα δεδομένων. Η σειρά με τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά προσφέρει ιδιότητες που καθιστούν τα προϊόντα αυτά ιδανικά για ψύξη με εμβάπτιση, τόσο σε εφαρμογή μίας φάσης όσο και σε εφαρμογή δύο φάσεων. Το αποτέλεσμα; Η κατανάλωση ενέργειας (και το κόστος) μπορούν να μειωθούν έως και κατά 97%, συρρικνώνοντας το μέγεθος του κέντρου δεδομένων και επιτρέποντας τη βέλτιστη απόδοση του υλικού των διακομιστών — συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

¹ Πηγή: www.koomey.com/post/8323374335

Servers σε λειτουργία, βυθισμένοι μέσα σε υγρό Novec σε εφαρμογή ψύξης με εμβάπτιση, με φωτισμό νέον
Χαμηλές θερμοκρασίες... άνετα.

Τι είναι η ψύξη με εμβάπτιση;

 • Φωτογραφία από Go Pro, των Servers μέσα σε αναβράζον υγρό Novec, σε εφαρμογή ψύξης με εμβάπτιση

  Η ψύξη με εμβάπτιση για κέντρα δεδομένων βοηθά στη βελτίωση του θερμικού σχεδιασμού με την άμεση εμβάπτιση του υλικού πληροφορικής σε ένα μη αγώγιμο υγρό. Η θερμότητα που παράγεται από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα μεταφέρεται απευθείας και με αποτελεσματικό τρόπο στο υγρό, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για άλλα ενεργά συστατικά ψύξης, όπως υλικά διασύνδεσης, απαγωγούς θερμότητας και ανεμιστήρες. Αυτές οι βελτιώσεις αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση και επιτρέπουν υψηλότερες πυκνότητες υλικού.
   

  Η 3M έχει συνεργαστεί με τους ηγέτες στον τομέα των κέντρων δεδομένων για τη δημιουργία υγρών που είναι ιδανικά για τις εφαρμογές αυτές και προσφέρουν μοναδικά οφέλη, όπως μεγαλύτερο εύρος σημείων βρασμού. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η τεχνολογία αυτή υποστηρίζεται με πάνω από 50 χρόνια γνώσεων της 3M σχετικά με τα υλικά και τις εφαρμογές.

   • Μειώνει τη χρήση ενέργειας για την ψύξη των διακομιστών, βοηθώντας στη δημιουργία ενός πιο οικολογικού κέντρου δεδομένων
   • Περιλαμβάνει λιγότερα κινούμενα μέρη που απαιτούν συντήρηση και αντικατάσταση
   • Αυξάνει την πυκνότητα του υλικού, καθώς το υγρό είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της θερμότητας
   • Επιτρέπει μεγαλύτερη χρήση του επεξεργαστή, διατηρώντας τις θερμοκρασίες κάτω από το θερμικό όριο
   • Η συντήρηση του εξοπλισμού πληροφορικής είναι πιο εύκολη, καθώς τα ηλεκτρονικά στοιχεία εξέρχονται από το υγρό καθαρά και στεγνά
   • Μειώνει σημαντικά τον θόρυβο στους χώρους των διακομιστών
   • Βοηθά στην προστασία του εξοπλισμού πληροφορικής από περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως η σκόνη

Ένας έξυπνος τρόπος για να διατηρήσουμε τις θερμοκρασίες — και το κόστος — σε χαμηλά επίπεδα

Η υγρόψυξη με εμβάπτιση με τη χρήση των Novec Τεχνολογικών Υγρών συμβάλλει στην επίτευξη χαμηλότερου κόστους ιδιοκτησίας με πολλούς τρόπους, αποτελώντας τελικά μια έξυπνη επιλογή για τις επιχειρήσεις. Η άμεση υγρόψυξη βελτιώνει την απόδοση και μειώνει το κόστος σε κάθε φάση της ζωής του κέντρου δεδομένων, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μέχρι τη λειτουργία, τη συντήρηση, την επισκευή και την αντικατάσταση του υλικού.

 • Λευκό δολλάριο σε φόντο, εντός κεραυνού, εντός κάτω βέλους, που αντιπροσωπεύει μείωση σε ενεργειακά κόστη
  Μείωση του κόστους ενέργειας έως και 97%

  Το σαφέστερο πλεονέκτημα θα είναι εμφανές στον λογαριασμό ρεύματος. Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι ψύξης με εμβάπτιση μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός κέντρου δεδομένων έως και 97% (συχνά το υψηλότερο κόστος για ένα κέντρο δεδομένων είναι η ηλεκτρική ενέργεια).

 • Λευκό εικονίδιο βέλους, σε μοβ φόντο, στο κέντρο ενός στόχου για να δηλώσει βελτιστοποιημένη απόδοση
  Εξοικονόμηση χώρου με 10 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις χώρου

  Η βελτιωμένη ικανότητα ψύξης σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές πιο κοντά — έτσι μπορείτε να χωρέσετε 10 φορές περισσότερη υπολογιστική πυκνότητα σε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό αυξάνει τις επιλογές σας ως προς τη θέση εγκατάστασης ενός κέντρου δεδομένων.

 • Λευκό εικονίδιο βέλους, σε μοβ φόντο, στο κέντρο ενός στόχου για να δηλώσει βελτιστοποιημένη απόδοση
  Βελτιστοποίηση για μεγαλύτερη απόδοση

  Με μεγαλύτερη θερμική απόδοση, μπορείτε να αυξήσετε την επεξεργαστική ισχύ και να μειώσετε την καθυστέρηση πέρα από τα όρια της ψύξης με αέρα.

 • Λευκό εικονίδιο ασπίδας, σε μοβ φόντο, που σημαίνει προστασία από βλάβες του εξοπλισμού
  Περιορισμός της καταστροφής του εξοπλισμού

  Η υγρόψυξη με εμβάπτιση εξαλείφει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και απλοποιεί τον θερμικό σχεδιασμό για τη μείωση των κινούμενων μερών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λειτουργείτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους με λιγότερη φθορά.

 • Μεγάλες λευκές ανεμογεννήτριες σε ένα πράσινο λιβάδι με γαλάζιο ουρανό και λευκά αφράτα σύννεφα.
  Μια βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον

  Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν ωφελεί μόνο το οικονομικό κέρδος σας — ωφελεί και τον πλανήτη. Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει λιγότερη ανάγκη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία με τη σειρά της σημαίνει λιγότερα καύσιμα και λιγότερες εκπομπές. Τα μικρότερα κέντρα δεδομένων εξοικονομούν σε υλικά κατασκευής και πόρους συντήρησης. Αν ο στόχος σας είναι ένα πιο οικολογικό κέντρο δεδομένων, τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά σάς βοηθούν να επιτύχετε το στόχο σας και, ταυτόχρονα, διαθέτουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
   

  • Ευνοϊκό περιβαλλοντικό προφίλ
  • Έχει χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP)
  • Έχουν μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP)
 • Μηχανικός εκτελεί αλλαγή υπό τάση, ενός Server, μέσα από μια μονάδα ψύξης με εμβάπτιση, που χρησιμοποιεί υγρό 3M Novec
  Ασφάλεια για την έκθεση των εργαζομένων

  Η οικοδόμηση ενός κέντρου δεδομένων που χρησιμοποιεί ψύξη με εμβάπτιση δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του χειριστή σας. Η 3M σχεδιάζει όλα τα Novec Τεχνολογικά Υγρά έτσι ώστε να προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα:
   

  • Μεγάλο συνολικό περιθώριο ασφαλείας για τους εργαζομένους
  • Χαμηλή τοξικότητα
  • Μη αναφλεξιμότητα

Δείτε πώς η υγρόψυξη μπορεί να φέρει την επανάσταση στις επιχειρήσεις, τους υπερυπολογιστές και την εξόρυξη των Bitcoin

Όποια και αν είναι η δραστηριότητά σας, η υγρόψυξη με εμβάπτιση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότερη διαχείριση ενός κέντρου δεδομένων. Ως πρωτοπόρος και καινοτόμος στην ψύξη με εμβάπτιση, η 3M βοήθησε στη δημιουργία επιτυχημένων κέντρων δεδομένων που ψύχονται με εμβάπτιση.

 • Οι επιχειρήσεις βελτιώνουν την ενεργειακή τους απόδοση, μειώνουν το κόστος τους και δεσμεύονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

 • Οι εφαρμογές με υπερυπολογιστές, όπως αυτοί των πανεπιστημίων και των εργαστηρίων, επιτυγχάνουν τη μέγιστη απόδοση από τον εξοπλισμό τους.

 • Όσοι ασχολούνται με την εξόρυξη Bitcoin μειώνουν το κόστος για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των επενδύσεών τους.

 • Οι εργασίες υπολογιστικού νέφους μεγάλης κλίμακας βρίσκουν αξία με την εξοικονόμηση κόστους και τις ευέλικτες διαμορφώσεις υλικού.


Ερωτήσεις και απαντήσεις για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ένα πιο οικολογικό κέντρο δεδομένων

Οι κατασκευαστές διακομιστών, οι ολοκληρωτές συστημάτων και οι μηχανικοί των κέντρων δεδομένων αντιμετωπίζουν όλοι παρόμοιες προκλήσεις: σχεδιάζουν και δημιουργούν ένα κέντρο δεδομένων που ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες των πελατών όσον αφορά το κόστος, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία. Η ψύξη με εμβάπτιση με τη χρήση των Novec Τεχνολογικών Υγρών μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις παραπάνω προκλήσεις, αλλά και σε άλλες πρακτικές ανάγκες, χωρίς συμβιβασμούς.

 • Πώς λειτουργεί η ψύξη με εμβάπτιση;

  Η ψύξη με εμβάπτιση περιλαμβάνει την άμεση τοποθέτηση των ηλεκτρονικών συσκευών σε μη αγώγιμο υγρό, επιτρέποντας τη μεταφορά θερμότητας απευθείας από τα εξαρτήματα στο υγρό της μεταφοράς θερμότητας. Στα παραδοσιακά συστήματα ψύξης, η θερμότητα πρέπει να μεταφέρεται μέσω διαφόρων επιπέδων υλικών θερμικής διασύνδεσης, μέσω του αέρα, μέσω του εναλλακτών θερμότητας και μέσω των υγρών που χρησιμοποιούνται για την ψύξη. Η ψύξη με εμβάπτιση απλοποιεί τον θερμικό σχεδιασμό και αυξάνει την απόδοση της μεταφοράς θερμότητας.

 • Ποια είναι τα οφέλη των προϊόντων Novec σε σχέση με τα ορυκτέλαια;

  Πολλοί παράγοντες πρέπει να αξιολογούνται κατά την επιλογή ενός υγρού ψύξης. Τα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά έχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κατηγοριών διηλεκτρικών υγρών, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτελαίων. Εκτός από το ότι είναι μη εύφλεκτα και άκαυστα, τα υγρά Novec έχουν τα σημεία βρασμού και τη θερμική σταθερότητα που απαιτούνται για τις λειτουργίες ψύξης με εμβάπτιση δύο φάσεων. Το σέρβις και η συντήρηση είναι εύκολες διαδικασίες, καθώς οι ηλεκτρονικές συσκευές βγαίνουν από το υγρό Novec καθαρές και στεγνές.

 • Η απώλεια υγρών αποτελεί πρόβλημα στα συστήματα ψύξης με εμβάπτιση Novec;

  Τα συστήματα ψύξης με εμβάπτιση είναι συνήθως σχεδιασμένα για να υπάρχει η δυνατότητα συντήρησης και εναλλαγής υλικού χωρίς διακοπή της λειτουργίας των συσκευών, αλλά έχουν επίσης σχεδιαστεί με γνώμονα τη συγκράτηση των υγρών. Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές της 3M και αγοράζοντας από έναν εξουσιοδοτημένο από την 3M συνεργάτη κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) ψύξης με εμβάπτιση, οι απώλειες των υγρών θα είναι ασήμαντες.

 • Πώς μπορώ να αγοράσω ένα σύστημα ψύξης με εμβάπτιση Novec;

  Οι προμηθευτές ήδη προσφέρουν τα δικά τους συστήματα διακομιστών και μηχανικά συστήματα που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία, ενώ και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.


Τρεις τρόποι για να επιτύχετε ένα κέντρο δεδομένων με χαμηλές θερμοκρασίες

 • Ψύξη με εμβάπτιση δύο φάσεων

  Η παθητική ψύξη με εμβάπτιση δύο φάσεων αυξάνει εκθετικά την απόδοση της μεταφοράς θερμότητας από τον βρασμό και τη συμπύκνωση των Τεχνολογικών Υγρών Novec. Αυτή η απλή προσέγγιση δεν περιλαμβάνει σχεδόν κανένα κινούμενο μέρος.
   

  • Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα βυθίζονται σε ένα μη αγώγιμο υγρό λουτρό με προσβάσιμο, σφραγισμένο περίβλημα
  • Η παραγόμενη θερμότητα βράζει το υγρό και το μετατρέπει σε ατμό, ο οποίος ανεβαίνει στην κορυφή του περιβλήματος
  • Ο ατμός συμπυκνώνεται στο καπάκι ή σε πηνίο συμπύκνωσης και επιστρέφει σε υγρή μορφή πίσω στο λουτρό για να επαναλάβει τον κύκλο
  • Δεδομένου ότι τα Novec Τεχνολογικά Υγρά βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, υπερβαίνουν την απόδοση μεταφοράς θερμότητας του βραστού νερού
 • Ψύξη με εμβάπτιση μίας φάσης

  Στην ψύξη με εμβάπτιση μίας φάσης, το υγρό έχει υψηλότερο σημείο βρασμού και παραμένει στην υγρή του φάση καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
   

  • Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα βυθίζονται σε ένα μη αγώγιμο υγρό λουτρό με προσβάσιμο, σφραγισμένο περίβλημα
  • Η θερμότητα από το τσιπ μεταφέρεται στο υγρό
  • Χρησιμοποιούνται συχνά αντλίες για τη ροή του θερμαινόμενου υγρού σε έναν εναλλάκτη θερμότητας, όπου το υγρό ψύχεται και επανακυκλοφορεί στο λουτρό
  • Τα 3M™ Fluorinert™ Υγρά για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την εφαρμογή
 • Έμμεση ψύξη: Μια εναλλακτική λύση για την εμβάπτιση

  Οι μοναδικές ιδιότητες των 3M Novec Τεχνολογικών Υγρών μπορούν να εφαρμοστούν με διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες στον τομέα της θερμικής διαχείρισης. Μία τέτοια πρόκληση είναι η πολυπλοκότητα της άμεσης υδρόψυξης των επεξεργαστών (D2C), λόγω του κινδύνου διαρροών και της δυσκολίας ψύξης μιας σειράς επεξεργαστών στο ίδιο κύκλωμα. Τα Novec Τεχνολογικά Υγρά έχουν πολλά οφέλη στις εφαρμογές αυτές, συμπεριλαμβανομένης της ομοιομορφίας της θερμοκρασίας όλων των επεξεργαστών:  • Αποτελεσματικότητα μεταφοράς θερμότητας συγκρίσιμη ή καλύτερη από το νερό, σε λειτουργία με δύο φάσεις
  • Μη αγώγιμο υγρό, το οποίο εξαλείφει τον κίνδυνο ζημιών από διαρροές
  • Όλοι οι επεξεργαστές σε ένα κύκλωμα διατηρούνται στην ίδια θερμοκρασία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κόμβων

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την υγρόψυξη με εμβάπτιση και τις λύσεις της 3M για τα κέντρα δεδομένων


Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις σχετικά με την ψύξη με εμβάπτιση και τα Novec Τεχνολογικά Υγρά

Αξιοποιήστε την εμπειρία δεκαετιών της 3M στον τομέα της ψύξης με εμβάπτιση σε κέντρα δεδομένων προς όφελός σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις ή αιτήματα, ώστε να υλοποιήσετε το όραμά σας για το επόμενο κέντρο δεδομένων σας. Μπορούμε να βοηθήσουμε στα εξής:
 

 • Συμβουλές για εφαρμογές και βέλτιστες πρακτικές
 • Τεχνικά δεδομένα και αποτελέσματα δοκιμών
 • Μελέτες περιπτώσεων και άλλο υλικό
 • Βοήθεια για την παραγγελία των Novec Τεχνολογικών Υγρών ή για την επιλογή μεταξύ των υγρών Novec και των 3M Fluorinert Υγρών για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές
 • Πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό ψύξης με εμβάπτιση και τους παρόχους υπηρεσιών