Ψύξη με εμβάπτιση για τα ηλεκτρονικά ισχύος

Δείτε όλα τα προϊόντα

Η δυνατότητα ακριβούς ελέγχου της ηλεκτρικής τάσης σε μεγάλη κλίμακα άνοιξε τον δρόμο για πολλές αποτελεσματικές και ισχυρές καινοτομίες... Από τα ηλεκτρικά τρένα υψηλής ταχύτητας, τις ανεμογεννήτριες, τους ηλεκτροκινητήρες για κάθε χρήση, τα χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου έως και τα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Όμως, ο εξοπλισμός που διαχειρίζεται αυτή τη διαδικασία — όπως οι μετατροπείς ισχύος, τα θυρίστορ, τα τρανζίστορ IGBT και οι μηχανισμοί μετάδοσης κίνησης μεταβλητών ταχυτήτων — απαιτεί ψύξη υψηλής απόδοσης για τα ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος.

Στην 3M, αναπτύξαμε τα 3M™ Novec™ Τεχνολογικά Υγρά για να λειτουργούν ως εξαιρετικά υγρά ψύξης με εμβάπτιση, για εφαρμογές ηλεκτρονικών ισχύος με μεταβλητή τάση. Αυτά τα διηλεκτρικά υγρά είναι ασφαλή για την επαφή με τα ηλεκτρονικά και ψύχουν τις ηλεκτρονικές συσκευές ισχύος αποτελεσματικά και ομοιόμορφα, μέσω της ψύξης με εμβάπτιση μίας ή δύο φάσεων. Προσφέρουν ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας, έχουν εξαιρετική συμβατότητα με τα υλικά και η συντήρησή τους είναι απλή. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την ψύξη με εμβάπτιση με τα υγρά Novec εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συστήματα ψύξης με αέρα, νερό ή έλαια. Και όλα αυτά είναι εφικτά χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των εργαζομένων ή η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Καθώς αναπτύσσετε τις ηλεκτρικές συσκευές του μέλλοντος, βασιστείτε στα 3M Novec Τεχνολογικά Υγρά για να διατηρήσετε χαμηλές θερμοκρασίες στα συστήματά σας.

Καλλιτεχνική φωτογραφία από πιτσίλισμα διαυγούς υγρού με φωτεινό μπλε φόντο.
Προχωρήστε μπροστά με προηγμένη ψύξη.

Οι δυνατότητες της ψύξης με εμβάπτιση στις βασικές εφαρμογές ηλεκτρονικών ισχύος

Τα ηλεκτρονικά ισχύος κινούν τον κόσμο προς το μέλλον. Η 3M διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην ψύξη των ηλεκτρονικών ισχύος με τα 3M™ Fluorinert™ Υγρά για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές. Τώρα, η νέα γενιά των υγρών Novec συμβάλλει στην ψύξη των ηλεκτρονικών ισχύος με μια απλή, αποδοτική, υψηλής απόδοσης διαδικασία ψύξης με εμβάπτιση, η οποία διαθέτει βελτιωμένο προφίλ βιωσιμότητας. Με σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθόδους ψύξης, εξετάστε το ενδεχόμενο να βασιστείτε στα υγρά Novec για την ψύξη στις μελλοντικές εφαρμογές σας με ηλεκτρονικά ισχύος, όπως:

 • Τρένο υψηλής ταχύτητας σε σύγχρονο σιδηροδρομικό σταθμό με ανθρώπους να στέκονται στην πλατφόρμα.
  Τρένα υψηλής ταχύτητας

  Τα ηλεκτρικά τρένα υψηλής ταχύτητας αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις με ασφάλεια, ταχύτητα και με πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε σχέση με τα αεροπλάνα ή άλλα συγκρίσιμα μέσα μεταφοράς.

 • Μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα που σκάβουν κατά την ανατολή του ηλίου.
  Μηχανήματα βαρέως τύπου

  Τα χωματουργικά μηχανήματα μπορούν κυριολεκτικά να μετακινήσουν βουνά, αλλά απαιτούν τεράστια ενέργεια και ισχύ. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά μέσω ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης που ελέγχονται από ηλεκτρονικά ισχύος.

 • Πράσινο λιβάδι με ψηλές ανεμογεννήτριες με φόντο γαλάζιο ουρανό και αφράτα σύννεφα.
  Ανεμογεννήτριες

  Η αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας απαιτεί έναν πολύπλοκο μετασχηματισμό μηχανικής ενέργειας — η οποία ποικίλλει ανάλογα με την ταχύτητα του ανέμου — σε ηλεκτρική ενέργεια κατάλληλη για το δίκτυο.

 • Υπεράκτια πλατφόρμα για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ωκεανό.
  Υποθαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου

  Ο πυθμένας της θάλασσας είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τα ηλεκτρονικά ισχύος που χρησιμοποιούνται σε αντλίες μεγάλου όγκου, οι οποίες καθιστούν αποτελεσματικότερη την εξόρυξη πετρελαίου.

 • Δύο πόρτες από ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας η μία δίπλα στην άλλη με κόκκινους τοίχους.
  Ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας

  Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί των ουρανοξυστών πρέπει να μεταφέρουν γρήγορα τους ανθρώπους σε νέα ύψη. Οι νέοι ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή και την εργασία σε ψηλά κτίρια πιο βολικές και άνετες.

 • Ηλεκτρικό όχημα που επαναφορτίζει τη μπαταρία του σε έναν σταθμό.
  Αυτοκίνητα
  Η μαζική υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων εξαρτάται από την παραγωγή αποδοτικών και αξιόπιστων κινητήρων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά ισχύος για να μεταφέρουν ενέργεια από τις μπαταρίες στους τροχούς, καθώς και υποδομή γρήγορης φόρτισης και καλώδια.

Η κορυφαία δύναμη στις ψυκτικές λύσεις νέας γενιάς


 • Η επόμενη φάση στις δεκαετίες εμπειρίας μας στην ψύξη των ηλεκτρονικών ισχύος

  Τα 3M Fluorinert Υγρά για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για την ψύξη με εμβάπτιση στα ηλεκτρονικά ισχύος. Η 3M εφαρμόζει τώρα αυτήν την πείρα στη χρήση των 3M Novec Τεχνολογικών Υγρών, τα οποία έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με ενισχυμένο προφίλ βιωσιμότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια σχετικά με την επιλογή του προϊόντος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προδιαγραφές και τους στόχους σας.


Novec: Μια πιο έξυπνη λύση από άλλες εναλλακτικές μεθόδους ψύξης

Η ψύξη ηλεκτρονικών ισχύος με τη χρήση των Novec Τεχνολογικών Υγρών σε ένα σύστημα ψύξης με εμβάπτιση, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις εναλλακτικές μεθόδους.

 • Λευκό εικονίδιο που απεικονίζει έναν ανεμιστήρα σε μοβ φόντο και υποδεικνύει την ψύξη με αέρα.
  Ψύξη με Novec σε σχέση με την ψύξη με αέρα
  Η ψύξη με εμβάπτιση προσφέρει πιο σταθερή και πιο αποδοτική ψύξη από τον αέρα. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη πυκνότητα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων — στοιχείο κρίσιμης σημασίας για τη δημιουργία μικρότερων ηλεκτρονικών ισχύος.
 • Λευκό εικονίδιο μιας βρύσης που στάζει σε μοβ φόντο, το οποίο αναπαριστά την ψύξη με νερό / υδρόψυξη.
  Ψύξη Novec σε σχέση με την ψύξη με νερό

  Η χρήση νερού για την ψύξη των ηλεκτρονικών ισχύος απαιτεί αρκετά πολύπλοκα συστήματα για να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν θα έρθει σε επαφή με τα ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία βραχυκυκλώματος. Τα Novec Τεχνολογικά Υγρά είναι διηλεκτρικά και ασφαλή για την επαφή με τα ηλεκτρονικά, απλοποιώντας έτσι το σύστημα.

 • 3 λευκά σταγονίδια υγρού σε μοβ φόντο που αναπαριστούν ψύξη με εμβάπτιση με έλαια.
  Ψύξη με Novec σε σχέση με την ψύξη με έλαια
  Τα διάφορα έλαια που χρησιμοποιούνται ορισμένες φορές για τη μεταφορά θερμότητας στην ψύξη με εμβάπτιση για τα ηλεκτρονικά ισχύος είναι όλα εύφλεκτα σε κάποια θερμοκρασία. Επίσης, αφήνουν υπολείμματα. Τα Novec Τεχνολογικά Υγρά δεν είναι εύφλεκτα, με αποτέλεσμα να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην αφήνουν υπολείμματα, ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερη συντήρηση.

 • Μεγάλο πράσινο δέντρο σε καταπράσινο λιβάδι με καθαρό γαλάζιο ουρανό.

  Απόλυτη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς

  Η υπόσχεση των προϊόντων Novec είναι η απόδοση χωρίς συμβιβασμούς. Οι μηχανικοί μας ανέπτυξαν σκόπιμα τα Novec Τεχνολογικά Υγρά, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Αυτά τα υγρά προσφέρουν:
   

  • Μεγάλο περιθώριο ασφάλειας των εργαζομένων και μη ευφλεκτότητα
  • Χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP) και χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), σε σύγκριση με τα συμβατικά ψυκτικά μέσα με υδρογονάνθρακες
  • Ισχυρή κανονιστική συμμόρφωση — δεν αποτελούν στόχο κανονιστικών περιορισμών ή σταδιακής κατάργησης

Εργαλεία και πόροι ψύξης ηλεκτρονικών ισχύος


Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις σχετικά με την ψύξη με εμβάπτιση για τα ηλεκτρονικά ισχύος

Η 3M Novec είναι πολλά περισσότερα από μια σειρά προϊόντων — είμαστε άνθρωποι που μοιράζονται το πάθος σας για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής. Η πείρα μας στην ψύξη με εμβάπτιση και στα ηλεκτρονικά ισχύος σημαίνει ότι κατέχουμε μοναδικές γνώσεις ώστε να σας βοηθήσουμε να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις σας ή για να λάβετε:
 

 • Βοήθεια στην επικοινωνία με τους κατασκευαστές συστημάτων ψύξης με εμβάπτιση
 • Βοήθεια για την παραγγελία των Novec Τεχνολογικών Υγρών ή για την επιλογή μεταξύ των υγρών Novec και των 3M Fluorinert Υγρών για Ηλεκτρονικές Εφαρμογές
 • Πληροφορίες σχετικά με την αγορά δοκιμαστικών δειγμάτων
 • Δεδομένα προϊόντων
 • Συμβουλές για εφαρμογές και βέλτιστες πρακτικές