Novec 1230 Καταστολή πυρκαγιάς

Ένα σύστημα καταστολής πυρκαγιάς που βοηθά στην προστασία όλων όσων φροντίζετε – ανθρώπους, επιχειρήσεις, περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και τον πλανήτη – απαιτεί προηγμένη επιστήμη χωρίς συμβιβασμούς.

Χρειάζεστε πληροφορίες για να πάρετε μια τεκμηριωμένη και μακρόπνοη απόφαση, η οποία συμπεριλαμβάνει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι διάφορες ουσίες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, λαμβάνοντας υπόψη τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρησή σας, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον σας. Δείτε πώς το 3M™ Novec™ 1230 Κατασβεστικό Υγρό συγκρίνεται με τους κύριους τύπους καταστολής της πυρκαγιάς που είναι διαθέσιμοι σήμερα. Μετά, μιλήστε μαζί μας σχετικά με το πώς η 3M επιστήμη μπορεί να σας βοηθήσει. 

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Το 3M Novec 1230 σε σχέση με το FM-200® και άλλους υδροφθοράνθρακες (HFC)


Αποφύγετε τα ισχύοντα και επερχόμενα ρυθμιστικά όρια για τα HFC.

Η προστασία του κόσμου στον οποίο ζούμε έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Στην 3M, αναζητούμε την επιστήμη που υποστηρίζει αυτήν την αποστολή. Οι ρυθμιστικές πράξεις των κυβερνήσεων και των εταιρικών πρωτοβουλιών ανά τον κόσμο επιταχύνουν τη μετάβαση από τους καθαρούς κατασβεστικούς παράγοντες HFC (clean agents) που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον, όπως το FM-200® (HFC-227ea), σε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ως αποτέλεσμα, τα υλικά HFC αντιμετωπίζουν αυστηρούς κανονισμούς που απαιτούν τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής. Όταν καθορίζετε ένα υλικό πυρόσβεσης, πρέπει να εξετάσετε τον αντίκτυπο που έχει στον πλανήτη, αλλά και το δυνητικό κόστος και τη διαθεσιμότητα του υλικού αντικατάστασης μετά από την ρυθμιστική φάση της κατάργησής του.

Το υγρό Novec 1230 έχει πολύ χαμηλό GWP το οποίο είναι μικρότερο από 1, δεν καταστρέφει το όζον, δεν παραμένει στην ατμόσφαιρα και δεν είναι αποτελεί στόχο κανονιστικών περιορισμών ή σταδιακής κατάργησης. Είμαστε τόσο σίγουροι για αυτό το προϊόν που παρέχουμε την Εγγύηση 3M™ Blue Sky℠, προσφέροντας σιγουριά με την 20ετή προστασία από απώλειες που προκύπτουν από ρυθμιστικές πράξεις.


Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για το περιβαλλοντικό προφίλ του Novec 1230


Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Σύγκριση 3M Novec 1230 και Αδρανούς Αερίου


Τα κρυφά κόστη των συστημάτων αδρανούς αερίου αυξάνονται γρήγορα.

Ο καθορισμός του σωστού συστήματος κατάσβεσης συνοδεύεται από μακροπρόθεσμες συνέπειες. Ποιο είναι το κόστος που σχετίζεται με τη συντήρηση και αναπλήρωση αυτού του συστήματος;

Μέρος της δουλειάς ενός ειδικού πυροπροστασίας (FPE) είναι να κάνει έξυπνες επενδύσεις για τον οργανισμό. Αυτό δεν σημαίνει μόνο την πρόληψη απωλειών από ένα καταστροφικό γεγονός όπως η πυρκαγιά, αλλά και τον προσδιορισμό του κρυφού κόστους συστημάτων όπως της πυρόσβεσης με αδρανές αέριο.

Τα συστήματα αδρανούς αερίου καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και, αυτός ο χώρος, έχει κόστος. Πρέπει να μετατοπίσουν περισσότερο αέρα για να σβήσουν τη φωτιά, σε σχέση με ένα προηγμένο καθαρό υλικό όπως το υγρό Novec 1230. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι κύλινδροι αδρανούς αερίου πρέπει να παραδίδονται, να εγκαθίστανται και να συντηρούνται - για να μην αναφέρουμε το κρυφό κόστος της αναγόμωσης.

Επιπλέον, απαιτείται επιπρόσθετο κόστος για την ασφαλή λειτουργία ενός συστήματος αδρανούς αερίου, όπως επιπλέον εξαερισμός, πρόσθετη δομική αντοχή για να υποστηρίξει το βάρος του συστήματος και πιο ακριβό κόστος δοκιμών και ελέγχου.

Προσθέστε τα όλα μαζί και δείτε πώς το υγρό Novec 1230 μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο έξυπνη την απόδοση της επένδυσής σας στην πυρόσβεση.


Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατάσβεση της πυρκαγιάς με αδρανές αέριο


Λήψη πληροφοριών σύγκρισης του 3M Novec 1230 και του κατασβεστικού υλικού αδρανούς αερίου

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Σύγκριση 3M Novec 1230 με συστήματα ομίχλης νερού και ψεκασμού νερού


Τα συστήματα τεχνητής ομίχλης νερού και τα συστήματα καταιονισμού νερού (sprinkler) μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικές ζημιές στα ηλεκτρονικά, στα αντικείμενα και στη συνολική αδιάλειπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Η πυρασφάλεια για τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι απλή. Ενώ τα συστήματα τεχνητής ομίχλης νερού και ψεκασμού νερού (sprinkler) μπορεί να φαίνονται σαν μια προφανής μέθοδος καταστολής της πυρκαγιάς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το νερό μπορεί να είναι σχεδόν το ίδιο επιζήμιο και επιβλαβές όπως και η φωτιά.

Σκεφθείτε τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα που σήμερα παίζουν κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας. Το νερό είναι αγώγιμο και μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, ανεπανόρθωτη ζημιά και απώλεια δεδομένων – ζημιά που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας των συστημάτων που είναι κρίσιμα για την επιχείρησή σας, για την πόλη ή ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή.

Ομοίως, σε αναντικατάστατα έργα τέχνης, βιβλία και τεχνουργήματα που συχνά μπορούν να προκληθούν ζημιές από το νερό, η αποκατάστασή τους – εφόσον είναι δυνατή – γίνεται μόνο με μεγάλο κόστος και προσπάθεια.

Το κόστος του καθαρισμού και της αποκατάστασης των χώρων που προστατεύονται από το νερό μπορεί να είναι σημαντικό, ακόμη και όταν εκτελείται όπως προβλέπεται. Και μην αφήσετε τον όρο «ομίχλη» να σας ξεγελάσει. Το νερό είναι νερό, ανεξάρτητα από τη μορφή του. Κάντε την έξυπνη επιλογή για να καθορίσετε ένα προηγμένο σύστημα καταστολής πυρκαγιάς, το οποίο θα προστατεύσει τα πιο σημαντικά περιουσιακά σας στοιχεία.


Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς με αέριο


Λήψη πληροφοριών σύγκρισης του υγρού 3M Novec 1230 με τα συστήματα νερού και τεχνητής ομίχλης νερού

Σχέδιο μοβ πλέγματος τριών αποτελεσμάτων.

Σύγκριση του 3M Novec 1230 με το κατασβεστικό αέριο διοξειδίου του άνθρακα (CO2)


Το CO2 είναι επικίνδυνο και θανατηφόρο για τους ανθρώπους.

Με απλά λόγια, το αέριο διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι ένα ασφαλές υλικό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο ζουν ή εργάζονται άνθρωποι. Εκτοπίζοντας τον αναπνεύσιμο αέρα, στερεί το οξυγόνο από τη φωτιά – αλλά κάνει το ίδιο και για τους ανθρώπους στον χώρο.

Ο εγγενής κίνδυνος που έχει το CO2 σημαίνει ότι διέπεται από ένα διαφορετικό πρότυπο. Κατά κανόνα, δεν πρέπει να γίνεται εγκατάσταση σε συνήθως κατειλημμένους κλειστούς χώρους. Όταν στον χώρο υπάρχουν άνθρωποι, όπως για λόγους συντήρησης, υπάρχει μια περίοδος «ασφάλειας», που καθυστερεί την εκκίνηση του συστήματος για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος απομάκρυνσης των ανθρώπων - χρόνος κατά τον οποίο μπορεί να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα κρυφά κόστη που σχετίζονται με τα συστήματα CO2, ορισμένα σχετίζονται με τον κίνδυνο που ενέχει και άλλα με απαιτήσεις εγκατάστασης. Παρότι αληθεύει ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι φθηνό, σκεφθείτε αυτά τα κόστη ιδιοκτησίας ενός συστήματος CO2:
 

  • Εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τους κινδύνους του CO2 και τις διαδικασίες εκκένωσης
  • Βαλβίδες ασφάλισης για να προστατεύσετε τους παρακείμενους χώρους
  • Απαιτήσεις υδροστατικής δοκιμής σε κυλίνδρους υψηλής πίεσης
  • Απαιτήσεις επιθεώρησης ανά 30 ημέρες
  • Κόστος διακοπής λειτουργίας λόγω συντήρησης και επιθεωρήσεων
  • Πλήρης δοκιμή εκκένωσης σε κάθε κίνδυνο
  • Κόστος ακίνητης περιουσίας για την αποθήκευση του συστήματος

Επιλέξτε τη σιγουριά. Επιλέξτε έξυπνα. Επιλέξτε το 3M™ Novec™ 1230 Κατασβεστικό Υγρό.


Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστήματα καταστολής πυρκαγιάς με βάση το CO2


Λήψη πληροφοριών σύγκρισης του υγρού 3M Novec 1230 με τα συστήματα καταστολής πυρκαγιάς με βάση το CO2