Καταστολή πυρκαγιάς — Novec 1230 Κατασβεστικό Υγρό

Το 3M™ Novec™ 1230 Κατασβεστικό Υγρό είναι ένα καθαρό πυροσβεστικό μέσο που αναπτύχθηκε ως εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του halon και υδροφθοράνθρακα (HFC). Ανήκει σε μια ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται αλογονάνθρακες, η οποία περιλαμβάνει τους υδροφθοράνθρακες (HFC) και τις φθοριοκετόνες. Το υγρό Novec 1230 είναι μια φθοριοκετόνη, ενώ οι χημικοί καθαροί παράγοντες όπως το FM-200™ ανήκουν στους υδροφθοράνθρακες (HFC-227ea). Το υγρό Novec 1230 έχει ένα δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) μικρότερο από ένα, ενώ οι υδροφθοράνθρακες έχουν συνήθως GWP μεγαλύτερο από 3000. Το υγρό Novec 1230 έχει το υψηλότερο περιθώριο ασφαλείας για ανθρώπινη χρήση μεταξύ των καθαρών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αδρανούς αερίου.

Σύστημα πυροπροστασίας Ansul Sapphire που εκλύει υγρό Novec 1230 σε διακομιστές κέντρων δεδομένων.
Προστατέψτε όλα όσα έχουν σημασία.

Καθαρά κατασβεστικά υλικά σχεδιασμένα για το μέλλον

 • Όταν επιλέγετε ένα σύστημα πυροπροστασίας, οι επιλογές σας μπορούν να καθορίσουν εάν ένα άτομο, ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο ή ακόμη και μια ολόκληρη επιχείρηση θα επιβιώσει από μια πυρκαγιά. Όταν αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί υγρό Novec 1230, μπορείτε να προσφέρετε με απόλυτη σιγουριά στον πελάτη σας μια λύση που:

   
  • Σβήνει μια πυρκαγιά σε δευτερόλεπτα, πριν αυτή ξεκινήσει και πολύ πριν την ενεργοποίηση των συστημάτων με βάση το νερό ή τα αδρανή αέρια.

  • Συμβάλλει στην προστασία πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών συστημάτων, αναντικατάστατων εγγράφων, αντικειμένων και αρχείων. Το υγρό Novec 1230 είναι μια άνυδρη λύση καταστολής πυρκαγιάς, επομένως δεν αφήνει υπολείμματα και είναι ηλεκτρικά μη αγώγιμο.

  • Παρέχει το υψηλότερο περιθώριο ασφάλειας για τον άνθρωπο από οποιοδήποτε καθαρό κατασβεστικό υλικό.

  • Δεν υπόκειται στη σταδιακή κατάργηση του HFC βάσει του κανονισμού για τα φθοριούχα αέρια στην Ευρώπη ή σε οποιοδήποτε παγκόσμιο ρυθμιστικό φορέα, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ.

  • Συνοδεύεται από παγκόσμια περιβαλλοντική εγγύηση - την Εγγύηση 3M™ Blue Sky℠, η οποία είναι σχεδιασμένη για να παρέχει επιπλέον σιγουριά.

  • Αποθηκεύεται ως υγρό και εκλύεται ως αέριο, καταλαμβάνοντας περίπου 80% λιγότερο χώρο στο δάπεδο σε σύγκριση με τα συστήματα αδρανούς αερίου.

  • Είναι κατάλληλο για κινδύνους πυρκαγιάς κατηγορίας Α, Β και Γ.

 • Place holder

  Πώς λειτουργεί το Novec 1230 υγρό;

  Το Novec 1230 υγρό σβήνει την πυρκαγιά προτού αρχίσει, με την ταχεία αφαίρεση της θερμότητας. Σε ένα τυπικό σύστημα ολικής κατάκλισης, το ρευστό αποθηκεύεται ως υγρό σε κυλίνδρους υπό πίεση αζώτου. Οι αισθητήρες αυτόματης ανίχνευσης ενεργοποιούν την απελευθέρωση όταν η φωτιά βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, κατασβένοντάς την σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

  Το Novec 1230 υγρό εξατμίζεται 50 φορές πιο γρήγορα από το νερό. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να βυθίσετε ένα βιβλίο σε ένα λουτρό με υγρό Novec 1230 και μέσα σε ένα λεπτό, να το βγάλετε και να διαβάσετε από το σημείο όπου το είχατε αφήσει.

  Σε αυτό το βίντεο θα δείτε μια ελεγχόμενη δοκιμή πυρκαγιάς σε μια προσομοίωση ενός κέντρου δεδομένων. Παρακολουθήστε το βίντεο για να συγκρίνετε την απόδοση του υγρού Novec 1230 με ένα σύστημα ψεκασμού νερού.


Έξυπνη, ασφαλής και βιώσιμη πυροπροστασία

Όταν καθορίζετε ένα σύστημα πυρασφάλειας, διακυβεύονται ζωές, υπάρχοντα αλλά και το περιβάλλον. Το 3M™ Novec™ Κατασβεστικό Υγρό σας βοηθά να αισθάνεστε σίγουροι ότι έχετε κάνει την έξυπνη επιλογή για την προστασία όλων όσων φροντίζετε.

 • Ψηλό πράσινο χορτάρι, γαλάζιος ουρανός, μικρά σύννεφα και ηλιοφάνεια
  Βιώσιμες λύσεις

  Κάντε μια προσεκτική επιλογή για να συμβάλλετε στην προστασία του πλανήτη και προστατεύστε την επιχείρησή σας από τις ρυθμιστικές προκλήσεις με ένα καθαρό κατασβεστικό υλικό που έχει δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) κάτω του 1, δεν καταστρέφει το όζον και δεν αποτελεί στόχο σταδιακής κατάργησης.

 • Κοντινό πλάνο σε χρονόμετρο με τον δείκτη δευτερολέπτων στα 60
  Σβήνει τις πυρκαγιές. Γρήγορα

  Το υγρό Novec 1230 βοηθά στη γρήγορη και ασφαλή κατάσβεση των πυρκαγιών, απορροφώντας θερμότητα από τη φωτιά και διακόπτοντας την αλυσιδωτή αντίδραση. Οι πυρκαγιές σβήνουν γρήγορα και έτσι μειώνονται σημαντικά οι ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία. Και η επιχείρηση συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

 • Μηχανικοί πυροπροστασίας σε χώρο συστήματος καταστολής πυρκαγιάς ελέγχουν τη στάθμη του υγρού Novec 1230 σε μεγάλο κόκκινο κύλινδρο
  Ασφαλές για τον άνθρωπο

  Υλικά πυρόσβεσης: περιθώριο ασφαλείας

  Το υγρό Novec 1230 προσφέρει το υψηλότερο περιθώριο ασφαλείας μεταξύ των καθαρών πυροσβεστικών μέσων. Παρέχει αποτελεσματική καταστολή της πυρκαγιάς και προστατεύει ό,τι πιο σημαντικό.

 • Κοντινό σε χειραψία με κοστούμια μπροστά από ουρανοξύστη
  Εξοικονόμηση χώρου

  Το υγρό Novec 1230 αποθηκεύεται ως υγρό, επομένως απαιτεί λιγότερο χώρο σε σύγκριση με τα αδρανή αέρια και το CO2 που αποθηκεύονται σε αέρια μορφή. Σε περιορισμένους χώρους, οι κύλινδροι μπορούν να αποθηκευτούν στην προστατευόμενη περιοχή, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή αποθήκευση.


Συχνές Ερωτήσεις

Μάθετε περισσότερα για το Novec 1230 με μια ματιά - βρείτε απαντήσεις σε τυπικές ερωτήσεις και δείτε γιατί οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως ασυναγώνιστο καθαρό μέσο.

Μοβ μπάνερ: διακομιστές κέντρων δεδομένων, πλοίο, πύργοι μετάδοσης, αεροπλάνα, αντλίες αερίου, μουσεία, τρένα, νοσοκομεία, εργοστάσια
Ιδανικό για καταστολή της πυρκαγιάς σε απαιτητικά περιβάλλοντα

Εφαρμογές και μελέτες περιπτώσεων για απαιτητικά περιβάλλοντα


Σύγκριση λύσεων πυροπροστασίας

Σύγκριση όλων

Το υγρό Novec 1230 προσφέρει απαράμιλλη αξία. Είτε θέλετε να:


 • Αντικαταστήστε ένα σύστημα πυροπροστασίας halon
 • Βρείτε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά συγκρίσιμη εναλλακτική λύση για το FM-200™ ή για άλλα HFC
 • Επιλέξτε ένα καθαρό υλικό με υψηλό περιθώριο ασφαλείας για τους κατειλημμένους χώρους

Δείτε με μια ματιά πώς ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα συνήθη συστήματα πυρόσβεσης όσον αφορά την απόδοση, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ευελιξία σχεδιασμού.

Εναλλακτικά, δείτε μια σε βάθος σύγκριση σε σχέση με τα HFC, τα αδρανή αέρια, το νερό και το CO₂.

Το Novec 1230 συγκριτικά με τα Inergen, FE-25, FM-200, Νερό, Αερόλυμα και CO2. Συγκρίνετε: ασφάλεια, απόδοση, βιωσιμότητα και σχεδιασμό

 • Το Fire Wire είναι το τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο για την καταστολή πυρκαγιάς του 3M Novec 1230, το οποίο απευθύνεται σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες και όλους όσους εργάζονται σε πυροπροστασία ειδικών κινδύνων. Εγγραφείτε για να λάβετε μελέτες περιπτώσεων, ανακοινώσεις προϊόντων από την 3M και τους συνεργάτες OEM, συχνές ερωτήσεις, σχολιασμό ειδήσεων και πολλά άλλα.


Μηχανικός που προδιαγράφει, εξετάζει έγγραφα για να δημιουργήσει μια προδιαγραφή Novec 1230
Δημιουργήστε μια προδιαγραφή

Κάθε προδιαγραφή για ένα σύστημα καταστολής πυρκαγιάς που χρησιμοποιεί το υγρό Novec 1230 περιλαμβάνει τις μοναδικές συνθήκες της εφαρμογής καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη, όπως η βιωσιμότητα, η ατομική ασφάλεια ή η προστασία ευαίσθητων στοιχείων όπως οι σκληροί δίσκοι.

Δημιουργήστε γρήγορα και εύκολα μια προδιαγραφή που ικανοποιεί τις ανάγκες του πελάτη σας με το Εργαλείο Καθορισμού Προδιαγραφών.

Δημιουργήστε την προδιαγραφή σας
Σύστημα καταστολής πυρκαγιάς που απεικονίζει κυλίνδρους με Novec 1230
Βρείτε έναν εγκεκριμένο κατασκευαστή εξοπλισμού

Έχουμε συνεργαστεί με τους εγκεκριμένους από την 3M κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υγρού Novec 1230 στα καταχωρημένα ή εγκεκριμένα συστήματά τους.

Βρείτε έναν κατασκευαστή OEM

Προτεινόμενοι πόροι και εργαλεία


3M™ Blue Sky℠ Εγγύηση

 • Πράσινο λιβάδι με δασική γραμμή και λαμπερός ήλιος που ανατέλλει σε γαλάζιο ουρανό

  Ξεκινήστε τη δική σας προστασία για το περιβάλλον - εγγυημένα. Έχουμε σχεδιάσει το Novec 1230 Κατασβεστικό υγρό με γνώμονα τη βιωσιμότητα και γι' αυτό μπορούμε να προσφέρουμε τη μοναδική παγκόσμια περιβαλλοντική εγγύηση του κλάδου - την Εγγύηση 3M Blue Sky. Αν το 3M Novec 1230 Κατασβεστικό υγρό απαγορευτεί ή περιοριστεί η χρήση του ως υλικό πυροπροστασίας εντός 20 ετών μετά την εγκατάσταση λόγω των περιβαλλοντικών ιδιοτήτων του, θα επιστρέψουμε το ποσό αγοράς του υγρού.

  Λήψη του εντύπου (PDF, 247 KB)

  Καταχωρήστε το σύστημά σας


Απαντάμε στις ερωτήσεις σας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Απευθυνθείτε στην ομάδα των μηχανικών και των επιστημόνων μας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να σας παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε σχετικά με τα συστήματα καταστολής πυρκαγιάς, τους κανονισμούς και το υγρό Novec 1230.