Εξοπλισμός

Συχνές Ερωτήσεις

Έχουμε συγκεντρώσει απαντήσεις για τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που κάνετε σχετικά με τα Προϊόντα FUTURO™ και τη χρήση τους. Δεν βλέπετε την ερώτησή σας παρακάτω; Επικοινωνήστε μαζί μας.


 • Ο υφασμάτινος ιμάντας στερέωσης του νάρθηκα δεν κολλάει πολύ καλά πια. Τι μπορώ να κάνω;

  Ίσως να χρειάζεται απλά ένα καλό καθάρισμα. Κλωστές, χνούδι και άλλα υλικά παγιδεύονται στις επιφάνειες αρσενικού/θηλυκού (χριτς-χρατς), φράζοντας τις υποδοχές, οπότε δεν συνδέονται μεταξύ τους. Αρχίστε να αφαιρείτε οποιαδήποτε υλικά βλέπετε να έχουν κολλήσει στο ύφασμα. Κατόπιν, μπορείτε να καθαρίσετε απαλά την πλευρά με τις μικροσκοπικές θηλιές με κάτι μαλακό αλλά σταθερό, όπως μια οδοντόβουρτσα. Αυτό θα βοηθήσει τις θηλιές να σταθούν πιο όρθιες, αν έχουν πατηθεί. Μπορείτε να βουτήξετε το κεφάλι της οδοντόβουρτσας σε χλιαρό νερό με ένα ελαφρύ απορρυπαντικό και να καθαρίσετε επίσης την πλευρά που έχει τα μικροσκοπικά άγκιστρα. Αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η στερέωση. Εάν όχι, μπορεί το υλικό στερέωσης αρσενικό/θηλυκό (χριτς-χρατς) να έχει παλιώσει ή να έχει χαλάσει και να χρειάζεται αντικατάσταση. Εάν δεν κολλάει μετά από όλα αυτά τα βήματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6885 300 για πρόσθετη βοήθεια.


 • Οι Νάρθηκες FUTURO™ περιέχουν μέταλλο;

  Ναι, οι παρακάτω Νάρθηκες FUTURO™ περιέχουν μέταλλο:

  FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα (λάμα)
  FUTURO™ Επιστραγαλίδα Προσαρμοζόμενης Εφαρμογής (καλώδια και εξάρτημα σφιγκτήρα)
  FUTURO™ Energizing Περικάρπιος Νάρθηκας (λάμα)
  FUTURO™ Sport Επιγονατίδα με Άρθρωση (άρθρωση)
  FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας για τη Νύχτα (λάμα)
  FUTURO™ Ρυθμιζόμενη Ζώνη Μέσης (άκρες κορδονιών, ροδέλες)
  FUTURO™ Κηδεμόνας Καρπού Αναστρεφόμενου Νάρθηκα (λάμα)
  FUTURO™ Sport Ρυθμιζόμενος Νάρθηκας Γονάτου (λάμα)
  FUTURO™ Επιγονατίδα Σταθεροποίησης (λάμα)
  FUTURO™ Γυναικεία Λεπτή Επιγονατίδα (λάμα)
  FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Προσαρμοζόμενης Εφαρμογής (καλώδια και εξάρτημα σφιγκτήρα)
  FUTURO™ Deluxe Περικάρπιος Νάρθηκας (λάμα)


 • Μπορώ να φορώ το προϊόν στήριξης όταν κοιμάμαι;

  Οι Νάρθηκες και τα Στηρίγματα της εταιρείας μας είναι σχεδιασμένα να φοριούνται μόνο την ημέρα. Δεν πρέπει να φοριούνται όλη νύχτα, επομένως χρειάζεται να τα βγάζετε πριν πάτε στο κρεβάτι. Η εξαίρεση αυτού του κανόνα είναι ο FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας για τη Νύχτα. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση τη νύχτα, για να παρέχει ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο σε άτομα που έχουν πόνο στον καρπό.


 • Μπορώ να φορώ τον νάρθηκά μου στο κολύμπι;

  Δεν συστήνουμε να φοράτε νάρθηκα ή στήριγμα στο κολύμπι, διότι φορώντας το στο νερό μπορεί να μειώσετε τη διάρκεια της ζωής των υλικών του προϊόντος. Επίσης, μπορεί να μουσκέψουν τόσο πολύ τα υλικά που ίσως να μην εφαρμόζει σωστά στην άρθρωση.


 • Έχω σοβαρή αλλεργία στο λατέξ, αλλά χρειάζεται να φορώ έναν απλό νάρθηκα (σύμφωνα με τη σύσταση του γιατρού μου). Μπορείτε να μου πείτε αν τα προϊόντα σας περιέχουν λατέξ;

  Εάν ένα Προϊόν FUTURO™ περιέχει λατέξ, θα το αναφέρει στη σελίδα των προϊόντων του ιστότοπου μας, καθώς και στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας του προϊόντος. Έχουμε πολλά προϊόντα που ΔΕΝ κατασκευάζονται με φυσικό ελαστικό λατέξ, οπότε υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εάν έχετε αλλεργία στο λατέξ.

  Ειδικά για προϊόντα καρπού και χεριού, δείτε μερικά για να τα έχετε υπ' όψιν σας:

  FUTURO™ Sport Ρυθμιζόμενο Περικάρπιο
  FUTURO™ Περικάρπιο με Εφαρμογή Ακριβείας
  FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας
  FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας για τη Νύχτα
  FUTURO™ Energizing Περικάρπιος Νάρθηκας
  FUTURO™ Deluxe Περικάρπιος Νάρθηκας
  FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Custom Dial
  FUTURO™ Energizing Γάντι Στήριξης
  FUTURO™ Deluxe Νάρθηκας Σταθεροποίησης Αντίχειρα

  Για περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά τα προϊόντα, επισκεφθείτε τη σελίδα με τον κατάλογο των προϊόντων μας.


 • Εάν λερωθεί το προϊόν στήριξης, θα μπορέσω να το καθαρίσω;

  Ναι, μπορείτε να καθαρίσετε τους Νάρθηκες και τα Στηρίγματα FUTURO™. Πρώτα, εάν το προϊόν στήριξης έχει μεταλλικούς συνδέσμους, αφαιρέστε τους. Μετά, κλείστε όλους τους ιμάντες και πλύντε το στο χέρι με ήπιο σαπούνι και ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, στεγνό καθάρισμα, μαλακτικά ή λευκαντικά ρούχων στον νάρθηκα.

  Για οδηγίες γενικού καθαρισμού, επισκεφθείτε τη σελίδα μας για τη Φροντίδα των Προϊόντων FUTURO™. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τη συσκευασία του προϊόντος και/ή τις σελίδες επιμέρους προϊόντων στον ιστότοπο των Προϊόντων FUTURO™, για ειδικές οδηγίες φροντίδας για κάθε προϊόν FUTURO™.


 • Για πόση ώρα πρέπει να φοράω το προϊόν στήριξης κάθε φορά;

  Η διάρκεια είναι πραγματικά προσωπική επιλογή. Η γενική σύσταση είναι να φοράτε το νάρθηκα ή το στήριγμα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας και για μια ή δυο ώρες μετά. Αν αισθάνεστε καλύτερα να το φοράτε για μεγαλύτερο διάστημα, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν θα συνιστούσαμε να φοράτε οποιοδήποτε νάρθηκα ή στήριγμα ενώ κοιμάστε.


 • Δεν μπορώ να βρω μερικά προϊόντα σας στα καταστήματα. Πού μπορώ να τα αγοράσω;

  Η κάθε μία από τις σελίδες με τα προϊόντα στον ιστότοπό μας έχει το κουμπί «Σημεία πώλησης», που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα σημεία λιανικής πώλησης και τους εμπόρους στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη γενική σελίδα με τα «Σημεία πώλησης», για να δείτε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης. Η Amazon.com επίσης έχει όλα τα προϊόντα μας, οπότε μπορείτε να τα βρείτε εκεί. Εάν, παρ' όλα αυτά, δεν μπορείτε να βρείτε το προϊόν που θέλετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6885 300.


 • Δίνετε εγγύηση για τα προϊόντα στήριξης;

  Η 3Μ εγγυάται ότι τα προϊόντα μας δεν θα παρουσιάσουν ελαττώματα σε υλικά και εφαρμογή, όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Η 3Μ δεν παρέχει περαιτέρω εγγυήσεις, ρητές ή συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένης οιασδήποτε εγγυήσεως εμπορευσιμότητας.

  Αν το προϊόν αυτό δεν συμμορφώνεται με την παρούσα εγγύηση, η αποκλειστική σας αποζημίωση και η μοναδική υποχρέωση της 3M, κατ' επιλογή της, είναι να αντικαταστήσει το προϊόν της ή να σας επιστρέψει το ποσό αγοράς, μετά την παραλαβή του επιστρεφόμενου προϊόντος και της απόδειξης λιανικής πώλησης ως απόδειξης αγοράς. Παρακαλούμε καλέστε στο τηλέφωνο 210 6885 300, στείλτε επιστολή στην 3M ή email στον ιστότοπο που αναφέρεται παρακάτω, για να μάθετε πώς θα επιστρέψετε το προϊόν. Αυτή η περιορισμένη εγγύηση δεν καλύπτει προϊόντα που υπόκεινται σε ατύχημα, αμέλεια, κακοποίηση, κακή χρήση ή ανωτέρα βία. Η 3Μ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑ Ή ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ 3Μ, ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ, ΕΜΜΕΣΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΜΕΛΕΙΑΣ Ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο Καταναλωτής φέρει την ευθύνη για την ορθή χρήση του προϊόντος.


 • Σε ποιο σημείο του αγκώνα τοποθετείται το μαξιλαράκι πίεσης;

  Όταν φορέσετε την FUTURO™ Περιαγκωνίδα με Μαξιλαράκια Πίεσης στον αγκώνα σας, τοποθετήστε τα μαξιλαράκια πίεσης με τρόπο που να ακουμπάνε στην επάνω και κάτω πλευρά (στα σημεία της κερκίδας και της ωλένης) του βραχίονα, ακριβώς κάτω από τον αγκώνα.

  Εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την εφαρμογή σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων FUTURO™, καθώς και στις σελίδες των επιμέρους προϊόντων στον ιστότοπο.


 • Πώς μπορώ να αλλάξω τη λάμα στον Κηδεμόνα Καρπού Αναστρεφόμενου Νάρθηκα, για να εφαρμόσει στο άλλο μου χέρι;

  Σύρετε τη λάμα από τη θήκη της στον FUTURO™ Περικάρπιο Νάρθηκα. Κρατώντας σταθερά τη λάμα, περιστρέψτε τον Νάρθηκα και γλιστρήστε τη λάμα στο άνοιγμα της θήκης της απέναντι πλευράς. Πιέστε καλά το κάτω μέρος της λάμας μέσα στη θήκη. Ακολουθήστε τις οδηγίες τοποθέτησης που περιέχονται μέσα στη συσκευασία.


 • Έχετε Στήριγμα Γονάτου χωρίς νεοπρένιο;

  Διαθέτουμε αρκετές επιλογές χωρίς νεοπρένιο. Δεν μπορούμε να συστήσουμε ένα συγκεκριμένο Στήριγμα, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον τραυματισμό ή την κατάσταση. Ωστόσο, δύο επιλογές είναι η FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα Comfort και η FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εύρεσης προϊόντος στον ιστότοπό μας για να βρείτε μια επιλογή για τον συγκεκριμένο τραυματισμό ή την κατάσταση.


 • Η επιγονατίδα μου εφαρμόζει, αλλά είναι πολύ σφιχτή. Γνωρίζω ότι ο νάρθηκας πρέπει να είναι σφιχτός για να παρέχει συμπίεση, αλλά πόσο σφιχτό είναι το «πολύ σφιχτό»; Παρακαλώ να με ενημερώσετε.

  Έχετε δίκιο, ο σκοπός της επιγονατίδας είναι η συμπίεση και επομένως πρέπει να είναι σφιχτή. Ωστόσο, εάν σας κόβει γύρω από την άκρη του νάρθηκα, πρέπει να πάρετε ένα μέγεθος μεγαλύτερο. Η βέλτιστη εφαρμογή πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά άνετη.


Ακολουθήστε τα Προϊόντα FUTURO™:
Το FUTURO™ αποτελεί εμπορικό σήμα της 3M.
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά