3Μ Φροντίδα Υγείας
Φλεβική Προσπέλαση

Πώς να σταματήσετε τις λοιμώξεις αιματικής ροής πριν εμφανιστούν

 • Μειώνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης σε όλα τα σημεία προσπέλασης

  Κάθε σημείο προσπέλασης ενδοφλέβιου καθετήρα διατρέχει κίνδυνο λοίμωξης, μετατόπισης του καθετήρα, βλάβης του δέρματος και άλλων επιπλοκών. Αυτές οι επιπλοκές ενδέχεται να προκαλέσουν ενόχληση και πόνο στους ασθενείς, παράταση του χρόνου νοσηλείας, ανάγκη για πρόσθετη θεραπεία και χειρουργική παρέμβαση - ακόμη και αύξηση της θνησιμότητας των ασθενών.

  Η Επιστήμη της 3Μ έχει αναπτύξει μοναδικές καινοτομίες που σας παρέχουν όσα χρειάζεστε για τη στερέωση και την προστασία κάθε ενδοφλέβιου καθετήρα, από την εισαγωγή μέχρι την αφαίρεσή του.

  Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα: από διαφανή προστατευτικά φιλμ και βοηθήματα συγκράτησης έως αντιμικροβιακά επιθέματα και πώματα αντισηψίας.

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προσφέρετε την κατάλληλη φροντίδα, με λύσεις που αποδεδειγμένα προάγουν την ασφάλεια των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας, βοηθούν στην πρόληψη του κινδύνου δαπανηρών επιπλοκών και αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησης των ασθενών.

 • Σταματήστε τις Λοιμώξεις Αιματικής Ροής Πριν Εμφανιστούν
  Σταματήστε τις Λοιμώξεις Αιματικής Ροής Πριν Εμφανιστούν

  Ως συνεργάτης σας στην προστασία των ασθενών, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τον στόχο σας για μηδενικές λοιμώξεις αιματικής ροής. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προϊόντα που τεκμηριωμένα βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων αιματικής ροής πριν εμφανιστούν.

 • Μελέτη Δεδομένων Καθημερινής Κλινικής Πρακτικής
  Μια μελέτη δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής που υποστηρίζει τη χρήση επιθεμάτων CHG

  Αυτή η μεγάλη μελέτη δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής στηρίζει περαιτέρω τις τρέχουσες συστάσεις για τη συστηματική χρήση των επιθεμάτων CHG σε όλους τους καθετήρες ασθενών ΜΕΘ.


Δείτε πώς επιτεύχθηκε η παρατεταμένη μείωση των Λοιμώξεων Αιματικής Ροής που Σχετίζονται με Καθετήρες

Ο Δρ Philippe Eggimann εξηγεί πώς επιτεύχθηκε επί 11 χρόνια η παρατεταμένη μείωση των λοιμώξεων αιματικής ροής που σχετίζονται με καθετήρες με τη χρήση επιθεμάτων χλωρεξιδίνης.


Αιτίες λοιμώξεων αιματικής ροής που σχετίζονται με φλεβική προσπέλαση

Οι λοιμώξεις αιματικής ροής μπορούν να παρουσιαστούν τη στιγμή της εισαγωγής ή οποιαδήποτε στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της φλεβικής προσπέλασης. Οι περισσότερες συμβαίνουν μετά την εισαγωγή.2 Τα μικρόβια μπορούν να εισχωρήσουν στην αιματική ροή μέσω εξωαυλικών ή ενδοαυλικών σημείων προσπέλασης. Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη λοιμώξεων αιματικής ροής.

 • Επιλέξτε τα πράσινα σημεία επισήμανσης για να μάθετε περισσότερα

Ενδοαυλική μόλυνση

Εμφανίζεται όταν τα βακτήρια μεταναστεύουν μέσω του καθετήρα μετά την εισαγωγή του, συνήθως μολύνοντας τον αυλό από το σημείο εισόδου του καθετήρα.

 

Εξωαυλική μόλυνση

Εμφανίζεται όταν τα βακτήρια στην επιφάνειας του δέρματος μεταναστεύουν κατά μήκος της εξωτερικής επιφάνειας του καθετήρα και εισέρχονται μέσω του σημείου εισόδου.

Τρία βασικά στοιχεία για τη μείωση του κινδύνου λοιμώξεων αιματικής ροής

 • Ως ο αξιόπιστος συνεργάτης σας στην προστασία των ασθενών, έχουμε έναν κοινό στόχο στην αποτροπή των λοιμώξεων αιματικής ροής. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να τον επιτύχετε.

  Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος: το προσωπικό, τα πρότυπα και η τεχνολογία. Πρόκειται για μια προσπάθεια που απαιτεί ακριβή πρότυπα φροντίδας, αφοσίωση από την ομάδα φροντίδας ώστε να τηρούνται μεθοδικά αυτά τα πρότυπα και τεχνολογία που προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο στην αντιμικροβιακή προστασία.

 • Τα τρία βασικά στοιχεία του διαγράμματος της πρόληψης λοιμώξεων

   


Εκπαιδευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό

Η πρόληψη λοιμώξεων αιματικής ροής απαιτεί εκπαίδευση και αφοσίωση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πηγές της 3Μ που βοηθούν το κλινικό προσωπικό να διασφαλίσει ότι τηρούνται τα κατάλληλα πρωτόκολλα για κάθε ασθενή, κάθε φορά.

 • Παρατεταμένη Μείωση των Λοιμώξεων CABSI
  Παρατεταμένη Μείωση των Λοιμώξεων CABSI

  Ο Δρ Philippe Eggimann μοιράζεται την εμπειρία του και στοιχεία σχετικά με τον τρόπο μείωσης των λοιμώξεων CABSI με μια δέσμη μέτρων φροντίδας που περιλαμβάνει τη χρήση επιθεμάτων CHG σε μια παρουσίαση 30 λεπτών.

 • BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών της Εξωαυλικής Μόλυνσης
  BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών της Εξωαυλικής Μόλυνσης

  Σε αυτήν την ενότητα αναλύονται οι κλινικές δυσκολίες της συντήρησης καθετήρων εστιάζοντας στην εξωαυλική μόλυνση.

 • BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών της Ενδοαυλικής Μόλυνσης
  BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών της Ενδοαυλικής Μόλυνσης

  Σε αυτήν την ενότητα αναλύονται οι κλινικές δυσκολίες της συντήρησης καθετήρων εστιάζοντας στην ενδοαυλική μόλυνση.


 • Προστασία Πεδίου, Συγκράτηση και Ακεραιότητα του Δέρματος: Επισημάνσεις Φροντίδας Δέρματος για Φλεβική προσπέλαση
  Προστασία Πεδίου, Συγκράτηση και Ακεραιότητα του Δέρματος: Επισημάνσεις Φροντίδας Δέρματος για Φλεβική προσπέλαση

  Η προστασία του πεδίου, η συγκράτηση και η ακεραιότητα του δέρματος είναι τα βασικά σημεία που καλύπτονται, συμπεριλαμβανομένων των επισημάνσεων της φροντίδας δέρματος για φλεβική προσπέλαση.

 • Τύποι Καθετήρων και Ανατομική Τοποθέτηση
  Τύποι Καθετήρων και Ανατομική Τοποθέτηση

  Αυτή η ενότητα των 20-30 λεπτών παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους συστημάτων φλεβικής προσπέλασης (VAD), καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται καλύτερα.

 • Επιπλοκές Περιφερειακών και Κεντρικών Φλεβικών Καθετήρων
  Επιπλοκές Περιφερικών και Κεντρικών Φλεβικών Καθετήρων

  Αυτή η ενότητα παρέχει μια επισκόπηση με ορισμένες από τις πιο συχνές επιπλοκές που σχετίζονται με τους καθετήρες και παρουσιάζει τις μεθόδους που απαιτούνται για την πρόληψη, την αναγνώριση και την αντιμετώπισή τους σε περίπτωση εμφάνισης.


Νεότερα πρότυπα βέλτιστων πρακτικών

Πολλοί αναγνωρισμένοι οργανισμοί παρέχουν τεκμηριωμένα πρότυπα και οδηγίες βέλτιστης πρακτικής για την πρόληψη των λοιμώξεων αιματικής ροής.

 • Εθνικές Τεκμηριωμένες Οδηγίες για την Πρόληψη Λοιμώξεων που σχετίζονται με τον Κλάδο της Φροντίδας
  Epic3: Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Πρόληψη Λοιμώξεων που σχετίζονται με τον Κλάδο της Φροντίδας

  Εξετάζεται η χρήση σπόγγου ή επιθέματος γέλης εμποτισμένου με 2% χλωρεξιδίνη σε ενήλικους ασθενείς με χρήση κεντρικού φλεβικού καθετήρα για τη μείωση των λοιμώξεων αιματικής ροής που σχετίζονται με καθετήρες.1

 • Πιστοποίηση NICE, Οδηγός περί Ιατρικών Τεχνολογιών (2019)
  Πιστοποίηση NICE, Οδηγός περί Ιατρικών Τεχνολογιών (2019)

  Τα 3M™ Tegaderm™ Επιθέματα Συγκράτησης Καθετήρων με Γλυκονική Χλωρεξιδίνη πρέπει να εξετάζονται ως επιλογή για χρήση σε ενήλικες σε κρίσιμη κατάσταση που χρειάζονται κεντρικό φλεβικό ή αρτηριακό καθετήρα σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή αυξημένης φροντίδας.2


Αποτελεσματική και τεκμηριωμένη τεχνολογία

Τα τεκμηριωμένα προϊόντα της 3M μπορούν να σας βοηθήσουν να προσφέρετε την κατάλληλη φροντίδα, προστατεύουν τους ασθενείς και είναι ασφαλή για το ιατρικό προσωπικό, βοηθούν στην πρόληψη κινδύνων με επιπλοκές που στοιχίζουν, και βελτιώνουν το αίσθημα ικανοποίησης των ασθενών.Αναφορές

 • 1. Loveday H.P et al epic3: revised recommendation for intravenous catheter and catheter site care. Journal of Hospital Infection (Guideline addendum) 92 (2016) 346-348, 2016

  2. Medical technologies guidance [MTG25] Published date: September 2019. The 3M Tegaderm CHG IV securement dressing for central venous and arterial catheter insertion sites www.nice.org.uk/guidance/mtg25

  3. Timsit JF, Mimoz O, Mourvillier B, Souweine B, Garrouste-Orgeas M et al. Randomised controlled trial of chlorhexidine dressing and highly adhesive dressing for preventing CRBSIs in critically ill adults, Am J Resp Crit Care Med. 2012: 186(12): 1272-1278.

  4. Trautmann M, Saatkamp J, Cost-effectiveness analysis of an antimicrobial transparent dressing for catheter insertion sites on intensive care units; Hyg Med 2016:41(5):D65-70

  5. Karpanen TJ, Casey AL, Das I, Whitehouse T, Nightingale P, Elliott TSJ. Transparent film intravenous line dressing incorporating a chlorhexidine gluconate gel pad: A clinical staff evaluation. J Assoc Vasc Access. 2016:September:21(3):133–138.

  6. Kohan CA, Boyce JM. A different experience with two different chlorhexidine gluconate dressings for use on central venous devices. Poster presented at Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology (APIC) and published in Am J Infect Control. 2013;41(6):S142–S143.

  7. Eggimann P, Pagani JL, Dupuis-Lozeron E, et al. Sustained reduction of catheter associated bloodstream infections with enhancement of catheter bundle by chlorhexidine dressings over 11 years. Intensive Care Med. (2019) 45:823-833.


 • Εκπαίδευση & Εκδηλώσεις
  Εκπαίδευση & Εκδηλώσεις

  Γίνετε μέλος του 3M Health Care Academy και διευρύνετε τις επαγγελματικές σας γνώσεις

 • Εάν έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του τμήματος 3M Φροντίδα Υγείας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο  
 • Σας ευχαριστούμε για το αίτημά σας προς την 3M. Οι πληροφορίες που παρέχετε σε αυτήν τη φόρμα θα χρησιμοποιηθούν για να απαντήσουμε στο αίτημά σας μέσω email ή τηλεφώνου από έναν εκπρόσωπο της 3M ή από έναν από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας, με τους οποίους ενδέχεται να μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 • Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά εκτός από όσα αναφέρουν ότι είναι προαιρετικά

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Υποβολή

Ευχαριστούμε πολύ Η φόρμα σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!

Πρόσβαση

Συγγνώμη...

Προέκυψε πρόβλημα με την καταχώρηση της αίτησης. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα...