3Μ Φροντίδα Υγείας
Ολοκληρωμένη πρόληψη λοιμώξεων

Κάντε την κάθε κίνησή σας να μετράει

Υποστήριξη και λύσεις εκεί όπου τις χρειάζεστε περισσότερο.

Πρόληψη λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)

Η παγκόσμια πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Βρεθήκατε αντιμέτωποι με μεγαλύτερους κινδύνους κατά τη φροντίδα σοβαρών περιστατικών, εστιάζοντας έτσι περισσότερο στη σημασία της πρόληψης των λοιμώξεων.

Καθημερινά σημειώνετε σημαντική πρόοδο ενάντια στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην προσπάθεια μείωσης του κινδύνου μετάδοσης ιών και βακτηρίων στη Μονάδα σας.

Η 3M είναι εδώ για να σας προσφέρει κλινικά τεκμηριωμένες λύσεις που βασίζονται στην επιστήμη προκειμένου να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αποδοτικότητα, να αποτρέπετε τυχόν λοιμώξεις και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς σας.


Μελέτη πρόληψης Βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CRBSI) υπό το πρίσμα της υγειονομικής κρίσης με τον Covid-19.

Ακούστε τον Δρ. Eggimann σχετικά με τη σημασία τήρησης των πρωτοκόλλων των ΜΕΘ αναφορικά με την πρόληψη των Βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CRBSI) στο πλαίσιο της πανδημίας.

Πηγές σχετικά με την πρόληψη της λοίμωξης που αντιμετωπίζουμε τώρα και τις δυσκολίες ελέγχου.

Κληθήκατε να αποδείξετε τη δημιουργικότητά σας στον τρόπο που προσεγγίζετε την πρόληψη των λοιμώξεων και τον έλεγχο και να βρείτε τρόπους να κάνετε περισσότερα με λιγότερα. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουμε στη διαδρομή σας κατά τη διαρκώς εξελισσόμενη δυναμική της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 • Χειρουργός με μέσα ατομικής προστασίας (PPE)
  Η ευεξία σας έχει σημασία

  Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου σας η πανδημία συνεχίζει να σας ζητά να κάνετε πράγματα τα οποία στο παρελθόν θα φάνταζαν ακατόρθωτα. Τα συναισθήματα φτάνουν στο κόκκινο. Η υπερκόπωση είναι γεγονός.
  Είναι σημαντικό προτού φροντίσετε τους άλλους να φροντίσετε τον ίδιο σας τον εαυτό.
  Η 3M προσφέρει πηγές για την προώθηση της ασφάλειας και της ευεξίας στις ομάδες εντατικής θεραπείας.

 • Προσωπικό με εξοπλισμό προστασίας της αναπνοής στη ΜΕΘ.
  Πρόληψη λοιμώξεων στη ΜΕΘ

  Η πρόληψη των λοιμώξεων σε σοβαρά περιστατικά είναι πιο σημαντική από ποτέ και κάθε ασθενής λαμβάνει θεραπεία σαν να είναι υψηλού κινδύνου.
  Ενώ οι πηγές των λοιμώξεων ποικίλλουν, μια κοινή πηγή μετάδοσης είναι η διασταυρούμενη επιμόλυνση ή η υπολειμματική μόλυνση από τον ιατρικό εξοπλισμό, τα όργανα και τα αναλώσιμα.

  Η 3M προσφέρει λύσεις που βασίζονται στην επιστήμη και οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο βακτηριαιμίας και λοιμώξεων του χειρουργικού πεδίου και μειώνουν τη διασπορά της μόλυνσης.

 • Health Care Academy
  Πρακτική και εκπαίδευση

  Η πρόληψη λοιμώξεων απαιτεί εκπαίδευση και αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τόσο εσάς όσο και την ομάδα σας με τις πιο πρόσφατες πρακτικές και συστάσεις στον τομέα της πρόληψης των λοιμώξεων.


Πρακτική και εκπαίδευση

 • Φωτογραφία του Δρ. Eggiman για το webinar
  Τεκμηριωμένα πρωτόκολλα των ΜΕΘ για την πρόληψη Βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CRBSI) και την τήρησή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας
 • CIP Συστάσεις υποστήριξης της πρακτικής
  Συστάσεις υποστήριξης της πρακτικής

  Μείωση των Βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CR-BSI) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

  Πρόσφατες οδηγίες σχετικά με την πρόληψη των Βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CRBSI)
  Γνώμη των ειδικών

 • Health Care Academy
  Εκπαίδευση προσαρμοσμένη σε εσάς

  Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε την κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να προστατεύσετε τους ασθενείς σας. Δείτε τις επιλογές των webinars που προσφέρονται από ειδικούς στον τομέα σας.
  3M℠ Health Care Academy, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στα εκπαιδευτικά μαθήματα και webinars που καλύπτουν ζητήματα σχετικά με τις κλινικές πρακτικές σας.

  3M℠ Health Care Academy


 • Προστασία Πεδίου, Συγκράτηση και Ακεραιότητα του Δέρματος: Επισημάνσεις για την Φροντίδα του Δέρματος στην Φλεβική προσπέλαση
  Προστασία Σημείου, Συγκράτηση και Ακεραιότητα του Δέρματος: Επισημάνσεις για τη Φροντίδα του Δέρματος στην Φλεβική προσπέλαση

  Η προστασία του σημείου, η συγκράτηση και η ακεραιότητα του δέρματος είναι τα βασικά σημεία που καλύπτονται, συμπεριλαμβανομένων των επισημάνσεων της φροντίδας του δέρματος στην φλεβική προσπέλαση.

 • BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών Εξωαυλικής Μόλυνσης
  BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Προκλήσεων Εξωαυλικής Μόλυνσης

  Σε αυτήν την ενότητα αναλύονται οι κλινικές προκλήσεις της συντήρησης καθετήρων εστιάζοντας στην εξωαυλική μόλυνση.

 • BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Δυσκολιών Ενδοαυλικής Μόλυνσης
  BSI: Αντιμετώπιση των Κλινικών Προκλήσεων Ενδοαυλικής Μόλυνσης

  Σε αυτήν την ενότητα αναλύονται οι κλινικές προκλήσεις της συντήρησης καθετήρων εστιάζοντας στην ενδοαυλική μόλυνση.


Η ευεξία σας έχει σημασία


Ενότητες του webinar MSD Covid-19

 • Έλεγχος ασθενούς με μέσα ατομικής προστασίας (PPE)
  Πώς να διασφαλίσετε την ασφαλή χρήση των μασκών προστασίας της αναπνοής σε κλινικά περιβάλλοντα.
 • πλύσιμο χεριών του ασθενούς
  Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας όταν παρέχετε φροντίδα.

Πρόληψη λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)

Υπήρξε ταχύτατη εξέλιξη των κατευθυντήριων οδηγιών και των πρωτοκόλλων προκειμένου να ανταποκριθούν στις πηγές μόλυνσης και τα παθογόνα που μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη. Ακολουθούμε ολιστική προσέγγιση της μείωσης του κινδύνου λοίμωξης και συνεργαζόμαστε μαζί σας σε μια προσπάθεια προσδιορισμού και προστασίας ενάντια στα τρωτά σημεία των ασθενών και του προσωπικού σας, του κλινικού περιβάλλοντος και της πρακτικής. Επιλέξτε κάθε σημείο επισήμανσης για να μάθετε περισσότερα.


Άνθρωποι
Δείτε τους ανθρώπους ως «δεξαμενές» και μέσα όπου μεταφέρονται οι μολυσματικοί παράγοντες μεταξύ των ανθρώπων. Πύλες εισόδου/εξόδου & τρόποι μετάδοσης:
 • Αναπνευστική οδός
 • Δέρμα
 • Τομές/πληγές
 • Καθετήρες/σωλήνες
 • Βλεννογόνοι
 • Σωματικά υγρά
 • Αερολύματα
Πρακτική
Μείωση κινδύνου λοιμώξεων με ενσωμάτωση πρωτοκόλλων και κατάρτιση του προσωπικού στις κατευθυντήριες οδηγίες και τις βέλτιστες πρακτικές.
 • Κατευθυντήριες οδηγίες & πρωτόκολλα
 • Κλινική εκπαίδευση
 • Κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού
 • Αξιολόγηση & έλεγχοι
Εξοπλισμός & Περιβάλλον
Μείωση του κινδύνου λοίμωξης και μετάδοσης σε περιοχές φροντίδας ασθενών υψηλού κινδυνου από όργανα και συσκευές που χρησιμοποιούνται σε πολλαπλούς ασθενείς.
Μετάδοση:
 • Ιατρικός εξοπλισμός, όργανα & αναλώσιμα
 • Περιβαλλοντικές επιφάνειες

Πρόληψη λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας

 • Προστασία αναπνοής του ιατρικού προσωπικού
  Μείωση του κινδύνου λοιμώξεων αιματικής ροής

  το 60% των ενδονοσοκομειακών βακτηριαιμιών προέρχονται από κάποια μορφή φλεβικής προσπέλασης. 1 στους 5 ασθενείς1 που θα προσβληθεί από βακτηριαιμία που σχετίζεται με κεντρικό φλεβικό καθετήρα (CLABSI) θα αποβιώσει. Η νοσηλεία των ασθενών που νοσούν παρατείνει τη διάρκεια παραμονής τους και αυξάνει σημαντικά τα νοσήλια.
  Το 65-70%, ωστόσο, των βακτηριαιμιών που σχετίζονται με καθετήρες (CRBSI) μπορούν να προληφθούν2 μέσω της υλοποίησης κλινικά αποδεδειγμένων λύσεων .

 • Μέσα ατομικής προστασίας χειρουργείου
  Μείωση του κινδύνου λοίμωξης χειρουργικού πεδίου

  Έως και το 5% των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση εμφανίζουν αρνητικές επιπτώσεις μιας ΛΧΠ3, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης παραμονής στο νοσοκομείο4. Περίπου το 60%, ωστόσο, των ΛΧΠ μπορούν να προληφθούν μέσω της χρήσης τεκμηριωμένων μέτρων5-7.


Οι 3M Specialists είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν και να σας μιλήσουν σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις όσον αφορά την πρόληψη των λοιμώξεων. Είμαστε εδώ για εσάς.


Κλείστε  

Αναφορές

 1. Cassini A et al. Burden of Six Healthcare-Associated Infections on European Population Health: Estimating Incidence-Based Disability-Adjusted Life Years through a Population Prevalence-Based Modelling Study. PLoS Med. 2016 Oct 18;13(10):e1002150.
 2. Septimus EJ, Moody J. Prevention of device-related healthcare-associated infections [version 1; referees: 2 approved]. F1000Research. 2016; 5(F1000 Faculty Rev):65. doi: 10.12688/f1000research.7493.1
 3. Smyth ET et al. (2008) Four Country Healthcare Associated Infection Prevalence Survey 2006: Overview of the results. Journal of Hospital Infection; 69:230–48.
 4. Coello R, et al. (2005) Adverse impact of surgical site infections in English hospitals J. Hosp. Infect 60: 93–103.
 5. Meeks DW, Lally KP, Carrick MM et al. Compliance with guidelines to prevent surgical site infections: As simple as 1-2-3? Am J Surg 2011; 201(1):76–83.
 6. Anderson, Deverick J., et al. Strategies to Prevent Surgical Site Infections in Acute Care Hospitals: 2014 Update. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2014; 35(6): 605–627
 7. Umscheid CA, Mitchell MD, Doshi JA et al. Estimating the proportion of healthcare-associated infections that are reasonably preventable and the related mortality and costs. Infect Control Hosp Epidemiology 2011; 32(2):101–114.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Οι μάρκες που αναφέρονται παραπάνω αποτελούν εμπορικά σήματα της 3M.
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά