3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής
Μασκάρισμα Οχήματος για Επισκευή του Αυτοκινήτου

Μασκάρισμα Οχήματος για Επισκευή του Αυτοκινήτου

 • Τα συστήματα μασκαρίσματος της 3M μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις διαδικασίες κάλυψης και επισκευής, από την εφαρμογή συμβατικής ταινίας μασκαρίσματος, έως τις ειδικές εφαρμογές και λύσεις.
  Η 3M είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ταινιών παγκοσμίως και ο πιο έμπειρος κατασκευαστής αυτοκόλλητων ταινιών. Στις εργασίες φινιρίσματος, οι ταινίες μασκαρίσματος παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις βασικές διαδικασίες. Με εντατική έρευνα και εργασίες ανάπτυξης προϊόντων, στην 3M προσπαθούμε διαρκώς να προσθέτουμε καινοτόμα προϊόντα στις σειρές μας, για να κάνουμε τις διαδικασίες πιο ασφαλείς για τους πελάτες.
  Χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτομίας είναι το προηγμένο Αφρώδες Κορδόνι Μασκαρίσματος Ομαλού Σβησίματος Plus για μασκάρισμα ανοιγμάτων και η Scotch® Ειδική Ταινία Σβησίματος. Ο καινοτόμος σχεδιασμός αυτών των δύο προϊόντων επιτρέπει πολύ πιο ομαλές ακμές και σβησίματα, μειώνοντας σημαντικά τις επιδιορθώσεις. Αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά προϊόντα της 3M που βελτιώνουν πραγματικά τις διαδικασίες του φανοποιείου.

   

   

   

   

Γενικό μασκάρισμα οχήματος

 • Πριν από οποιαδήποτε επισκευή αυτοκινήτου ή βαφή, τα μέρη του αυτοκινήτου στα οποία δεν θα γίνουν εργασίες πρέπει να προστατευτούν από ακούσιες ζημιές, ρύπους ή άχνα.

  Η σχολαστική εργασία από την αρχή μειώνει ή ακόμα και εξαλείφει τις διαδικασίες καθαρισμού ή επιδιόρθωσης σε επόμενο στάδιο.

  Οι χρονοβόρες διαδικασίες μασκαρίσματος μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας και καλές τεχνικές εφαρμογής. Επιπλέον, αξίζει πάντα να επενδύετε σε ταινίες μασκαρίσματος υψηλής ποιότητας, οι οποίες αφαιρούνται εύκολα, χωρίς να γλιστρούν, να κόβονται ή να αφήνουν υπολείμματα κόλλας.

  Γενικώς, πρέπει να χρησιμοποιείτε και να έχετε διαθέσιμα τα παρακάτω προϊόντα:

   

  • Καλύμματα Προστασίας του εσωτερικού για τα καθίσματα και τα πατάκια.
  • Ταινίες Μασκαρίσματος.
  • Φιλμ Μασκαρίσματος.
  • Ενδεχομένως, Χαρτί Μασκαρίσματος.
  • Ειδικές Ταινίες Μασκαρίσματος, όπως το Αφρώδες Κορδόνι Μασκαρίσματος Ομαλού Σβησίματος Plus για ανοίγματα ή Ταινίες για Λεπτές Γραμμές, οι οποίες προσφέρουν ακριβείς και ξεκάθαρες γραμμές.

   

   

   

Μασκάρισμα Ανοιγμάτων

 • Για το πιο γρήγορο και αξιόπιστο μασκάρισμα ανοιγμάτων, χρησιμοποιήστε το 3M™ Αφρώδες Κορδόνι Μασκαρίσματος Ομαλού Σβησίματος Plus, το οποίο είναι ιδανικό για κινούμενα μέρη, όπως οι πόρτες, το καπό ή το πορτ-μπαγκάζ. Κολλήστε το κορδόνι κατά μήκος του αμαξώματος ΧΩΡΙΣ να το τεντώσετε και πιέστε ελαφρώς προς τις δύο κατευθύνσεις. Ένα μέγεθος για όλα τα ανοίγματα.

Ειδικές Διαδικασίες για Μασκάρισμα

 • Για το μασκάρισμα ειδικών μερών, όπως τα χερούλια στις πόρτες, για εφαρμογές σε λεπτομέρειες, για τους προφυλακτήρες ή τα πλαστικά μέρη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ταινίες για λεπτές γραμμές, όπως η Scotch® 471 Ταινία για Λεπτές Γραμμές. Οι ταινίες αυτές σας δίνουν τη δυνατότητα να ακολουθείτε πιστά τις καμπύλες επιφάνειες και τις άκρες και προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για ειδικές εφαρμογές εξοικονομεί χρόνο, υλικά και εργασίες επιδιόρθωσης!

Οδηγός βήμα προς βήμα - Μασκάρισμα για Επισκευές Αυτοκινήτου


 • Βήμα 1

  Βήμα 1 - Καθαρισμός της επιφάνειας.

  Καθαρίστε την περιοχή της επισκευής και γύρω από αυτήν - ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή των βαφών σας. Κατάλληλα για αυτό το βήμα είναι τα 3M Πανάκια Καθαρισμού Επιφανειών 34567.

 • Βήμα 2 - Εφαρμογή Φιλμ Μασκαρίσματος.

  Βήμα 2 - Εφαρμογή Φιλμ Μασκαρίσματος.

  Καλύψτε ολόκληρο το αυτοκίνητο, εκτός από την περιοχή προς επισκευή, χρησιμοποιώντας ένα 3M™ Φιλμ Μασκαρίσματος της επιλογής σας.
  Χρησιμοποιώντας 3M™ Φιλμ Μασκαρίσματος μειώνετε το χρόνο εργασίας σας, καθώς σας επιτρέπει να καλύπτετε το αυτοκίνητο γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον άτομα. Το Φιλμ θα κολλήσει στο αυτοκίνητο, θα εμποδίσει την άχνα να έρθει σε επαφή με την επιφάνεια και, επειδή είναι διαφανές, θα σας δώσει τη δυνατότητα οπτικού ελέγχου.

 • Βήμα 3 - Προετοιμασία των επιφανειών γύρω από την περιοχή της επισκευής.

  Βήμα 3 - Προετοιμασία των επιφανειών γύρω από την περιοχή της επισκευής.

  • Προετοιμάστε την ευρύτερη περιοχή που θέλετε να ξαναψεκάσετε, συμπεριλαμβάνοντας τις λύσεις μασκαρίσματος για ανοίγματα, όπως το 3M™ Αφρώδες Κορδόνι Μασκαρίσματος Ομαλού Σβησίματος / Αφρώδες Κορδόνι Μασκαρίσματος Ομαλού Σβησίματος Plus ή/και την Scotch® Ειδική Ταινία Σβησίματος, που εφαρμόζονται στο περίγραμμα όλων των κινούμενων μερών για το κλείσιμο των κενών.

  Εάν πρέπει να εργαστείτε γύρω από ελαστικά μέρη, το 3M™ Lift'n Stick είναι εδώ για να τα προστατεύσει και να τα απομακρύνει από τη βαφή. Το προϊόν αυτό επιτρέπει στη βαφή να περάσει κάτω από τα ελαστικά στεγανοποιητικά και αφήνει τα μέρη με ένα πολύ καθαρό χείλος.

 • Βήμα 4 - Κοπή και διαμόρφωση του Φιλμ.

  Βήμα 4 - Κοπή και διαμόρφωση του Φιλμ.

  Κόψτε το Φιλμ Μασκαρίσματος γύρω από την περιοχή της επισκευής, κατά την προετοιμασία για το στοκάρισμα και το αστάρωμα και στερεώστε το Φιλμ με 3M™ Ταινίες Μασκαρίσματος.
  Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε Scotch® Ειδική Ταινία Σβησίματος επάνω από την 3M™ Ταινία Μασκαρίσματος, για ομαλότερο σβήσιμο των άκρων του ασταριού.

 • Βήμα 5 - Σύνδεση Φιλμ στις καμπύλες πριν το πέρασμα της βάσης / του διαφανές βερνικιού.

  Βήμα 5 - Σύνδεση Φιλμ στις καμπύλες πριν το πέρασμα της βάσης / του διαφανές βερνικιού.

  Πριν εφαρμόσετε τη βάση και το διαφανές βερνίκι, κόψτε ξανά το Φιλμ Μασκαρίσματος και συνδέστε το στο μασκάρισμα των καμπύλων επιφανειών και των ανοιγμάτων.

 • Βήμα 6 - Τελικό στάδιο - Σωστή Αφαίρεση Μασκαρίσματος.

  Σωστή αφαίρεση προϊόντων μασκαρίσματος

   

  • Η αφαίρεση των Ταινιών Μασκαρίσματος γίνεται καλύτερα όταν το αυτοκίνητο έχει μόλις βγει από το φούρνο βαφής και είναι ακόμα ζεστό.
  • Αφαιρείτε πάντα την Ταινία Μασκαρίσματος, τραβώντας την σε σωστή γωνία σε σχέση με την επιφάνεια. Μια πιο οξεία ή πιο αμβλεία γωνία, δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο να αφήσει υπολείμματα κόλλας στην επιφάνεια.
  • Όταν χρησιμοποιείτε Ταινίες Μασκαρίσματος Υψηλής Ποιότητας θα ανταμειφθείτε, καθώς αφήνουν λιγότερα υπολείμματα κόλλας και κόβονται λιγότερο. Έτσι, εξοικονομείτε το πολυτιμότερο πράγμα: χρόνο εργασίας!

   

Βίντεο οδηγιών - Μασκάρισμα