3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής
Επισκευές SMART

Επισκευές Φανοποιίας & Βαφές SMART

 • Επισκευές Φανοποιίας & Βαφές SMART

  Οι επισκευές SMART είναι ένας συνδυασμός οικονομικά αποδοτικών τεχνικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν η περιοχή προς επισκευή, μπορεί να χωρέσει στην έκταση ενός φύλλου χαρτιού Α4

   

   

   

   

Διαδικασία Επισκευών Φανοποιίας & Βαφών SMART


Διαδικασία επισκευών SMART βήμα προς βήμα


 • Βήμα 1 - Αξιολόγηση Ζημιάς και Καθαρισμός Επιφάνειας

  Βήμα 1 - Αξιολόγηση Ζημιάς και Καθαρισμός Επιφάνειας

  • Αξιολογήστε τη θέση, το μέγεθος της ζημιάς και το κατάλληλο χρώμα για την επισκευή SMART (ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ).

  • 1. Πλύνετε και καθαρίστε από πριν ολόκληρο το πάνελ, χρησιμοποιώντας τα 3M™ Επαγγελματικά Πανάκια Καθαρισμού Επιφανειών 34567 και ένα κατάλληλο καθαριστικό.
  • 2. Αφαιρέστε τις ατέλειες από ολόκληρο το πάνελ, χρησιμοποιώντας την 3M™ Perfect-it III™ Fast Cut Plus Γυαλιστική Αλοιφή 50417 - και την 3M™ Perfect-it III™ Extra Fine Γυαλιστική Αλοιφή 80349, αν το χρώμα είναι σκούρο - για να δώσετε στο πάνελ μια φρεσκοβαμμένη όψη.

  • Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για να επιτύχετε καλή εφαρμογή της βαφής, ειδικά στη ζώνη σβησίματος. Τυχόν σημάδια από καιρικούς παράγοντες πρέπει να αφαιρούνται τελείως.

    

 • Βήμα 2 - Προετοιμασία Επιφάνειας

  • 1. Λειάνετε την ατέλεια, χρησιμοποιώντας έναν 3M™ Hookit™ Cubitron II Λειαντικό Δίσκο 75 mm - 150+ / 220+. Να ξεκινάτε πάντα με τους λεπτότερους δυνατούς κόκκους. Σημείωση: Η χρήση δίσκων 75 mm βοηθά στην ελαχιστοποίηση του μεγέθους των προς επισκευή επιφανειών.

   Αν πρέπει να πληρωθεί ένα βαθούλωμα, χρησιμοποιήστε έναν κατάλληλο στόκο, εφαρμόστε τον 3M Οδηγό Ξηράς Τριβής και λειάνετε την επιφάνεια με έναν 3M™ Hookit™ Cubitron II Λειαντικό Δίσκο 75 mm - 220+.
  • 2. Λειάνετε γύρω από την περιοχή της επισκευής, χρησιμοποιώντας ένα 3M™ Hookit™ Purple P400 - 75 mm.
  • 3.Μεγαλώστε τη περιοχή περισσότερο, χρησιμοποιώντας έναν 3M™ Trizact™ 75 mm, P3000 Δίσκο Λεπτού Φινιρίσματος.

   Μην ξεχνάτε να υπολογίζετε τα πάντα σε μικρή κλίμακα. Η συνολική επιφάνεια προς λείανση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ένα φύλλο Α4!
 • Βήμα 4 - Μασκάρισμα

  Βήμα 3 - Μασκάρισμα

  Ανάλογα με τη θέση της ζημιάς, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα και τεχνικές μασκαρίσματος.

  Βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις γύρω περιοχές για να τις προστατέψετε από την άχνα. Ωστόσο, αφήνετε αρκετό χώρο στην περιοχή προς επισκευή, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν πολύ ευκρινείς γραμμές βαφής, τις οποίες θα πρέπει να εξαλείψετε αργότερα. Ένα καταπληκτικό προϊόν που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ομαλά σβησίματα στην εξωτερική επιφάνεια είναι η Ειδική Ταινία Σβησίματος της 3M.

 • Βήμα 4 - Εφαρμογή Ασταριού

  Βήμα 4 - Εφαρμογή Ασταριού

  Εφαρμόστε το αστάρι, ακολουθώντας τις συστάσεις της εταιρείας που έχει κατασκευάσει τις βαφές.

  Το ιδανικό προϊόν είναι το 3M Accuspray™ με Μίνι PPS™, το οποίο σας προσφέρει αποτελεσματική χρήση με ελάχιστες απώλειες. Η άχνα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο, για να διατηρείτε την περιοχή προς επισκευή όσο μικρότερη γίνεται.

 • Βήμα 5 - Λείανση Ασταριού

  Βήμα 5 - Λείανση Ασταριού

  Λειάνετε το αστάρι χρησιμοποιώντας έναν 3M™ Hookit™ Purple P400 / P500 75 mm Λειαντικό Δίσκο.

 • Βήμα 6 - Εφαρμογή Βαφής

  Βήμα 6 - Εφαρμογή Βαφής

  Εφαρμόστε τη βαφή, ακολουθώντας τις συστάσεις της εταιρείας που έχει κατασκευάσει τις βαφές. Για αποδοτική εφαρμογή της βαφής, η διαδικασία πρέπει να γίνει με τα 3M Συστήματα Εφαρμογής Βαφής, ανάλογα με το μέγεθος της επισκευής. Συνιστούμε το 3M Μεσαίο ή Μίνι PPS™ Σύστημα, για τη μεγιστοποίηση της χρήσης της βαφής και τη μείωση των απωλειών.

  Συμβουλή: Η συμμόρφωση VOC σημαίνει ότι τα σύγχρονα Υλικά Σβησίματος Ατελειών είναι πλέον σπρέι, που χρησιμοποιούνται μετά το βερνίκι, πριν από το φούρνο. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία σβησίματος των ατελειών πρέπει να προσαρμόζεται στα συμβατά προϊόντα. Ανατρέξτε στις συστάσεις των κατασκευαστών για τις βαφές που χρησιμοποιείτε.

 • Βήμα 7 - Επιδιόρθωση Βαφής και Φινίρισμα

  Βήμα 7 - Επιδιόρθωση Βαφής και Φινίρισμα

  Ιδανικά, η μικρή περιοχή προς επισκευή δεν πρέπει να γυαλίζεται, καθώς το σπρέι με το Υλικό Σβησίματος Ατελειών, το οποίο απαιτείται συνήθως, εφαρμόζεται σε ένα πολύ λεπτό στρώμα που δεν αντέχει σε εφαρμογή γυαλιστικής αλοιφής. Αν το γυάλισμα είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε 3M™ Perfect-it™ Extra Fine Plus Γυαλιστική Αλοιφή με τον ανάγλυφο, χρωματικά κωδικοποιημένο, κίτρινο πάτο. Ρυθμίστε το μηχάνημα στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση RPM και εργαστείτε πολύ προσεκτικά.