3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής

Επισκευή Προφυλακτήρα ή Επισκευή Άκρου - Πλαστικά Υλικά

 • Εάν είναι δύσκολο να βρείτε ένα ανταλλακτικό ή η ζημιά του προφυλακτήρα είναι περιορισμένη, μπορείτε να επισκευάσετε εύκολα ένα ραγισμένο προφυλακτήρα με τα Υλικά Επισκευής Πλαστικών της 3M.

  Η επισκευή σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος αναμονής και ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε δαπανηρά ανταλλακτικά. Αντ' αυτού μπορείτε να χρεώσετε για τον πολύτιμο χρόνο εργασίας σας, εξοικονομώντας χρήματα για εσάς και για τον πελάτη σας.

  Χρησιμοποιώντας το 3M Εύκαμπτο Πλαστικό Επίθεμα και την 3M Κόλλα Επισκευής Εύκαμπτων Πλαστικών, απολαμβάνετε γρήγορη και αξιόπιστη αποκατάσταση της εμφάνισης του προφυλακτήρα, ο οποίος θα δείχνει «σαν καινούριος».

Βίντεο οδηγιών - Επισκευή ΠροφυλακτήραΔιαδικασία επισκευών βήμα προς βήμα για επισκευές πλαστικών προφυλακτήρων.


 • Βήμα 1 - Αποφύγετε την επέκταση της ρωγμής.

  Καθαρίστε την περιοχή με ένα μαλακό πανί (π.χ, με το 3M™ Πανάκι Καθαρισμού Επιφανειών και ένα κατάλληλο απολιπαντικό).

  Ανοίξτε μια οπή με διάμετρο 4-6 mm στη βάση της ρωγμής, έτσι ώστε να απελευθερωθεί η τάση και να μην επεκταθεί άλλο η ρωγμή.

 • Βήμα 2 - Προετοιμασία.

  Βήμα 2 - Αυξήστε την επιφάνεια προς σύνδεση.

  Αυξήστε την επιφάνεια προς σύνδεση ανοίγοντας τη ρωγμή. Χρησιμοποιήστε έναν 3M™ Roloc™ Δίσκο P80. Για ρωγμές που φτάνουν στην άκρη του πάνελ, ανοίξτε το άκρο σχηματίζοντας ένα σχήμα «V». Αφαιρέστε τα υπολείμματα πλαστικού με ένα αιχμηρό μαχαίρι.

 • Βήμα 3 - Αυξήστε την επιφάνεια προς σύνδεση.

  Βήμα 3 - Προετοιμασία.

  Προετοιμάστε την περιοχή γύρω από τη ρωγμή, χρησιμοποιώντας έναν 3M™ Cubitron™ II Λειαντικό Δίσκο 180+ για να αποφύγετε την υπερθέρμανση και την τήξη του πλαστικού. Βεβαιωθείτε ότι προετοιμάζετε τη μπροστινή και την πίσω πλευρά.

 • Βήμα 4 - Καθαρίστε την περιοχή.

  Βήμα 4 - Καθαρίστε την περιοχή.

  Καθαρίστε την περιοχή μέσα και έξω με 3M™ VHB™ Καθαριστικό Επιφανειών ή 3M™ Καθαριστικό για Κόλλες Γενικής Χρήσης 08984, χρησιμοποιώντας 3M™ Επαγγελματικά Πανάκια Καθαρισμού Επιφανειών 34567.

 • Βήμα 5 - Εφαρμόστε Βελτιωτικό Πρόσφυσης.

  Βήμα 5 - Εφαρμόστε Βελτιωτικό Πρόσφυσης Πολυολεφίνης στη μπροστινή πλευρά.

  Ψεκάστε με 3M™ Βελτιωτικό Πρόσφυσης Πολυολεφίνης 05917 τη μπροστινή πλευρά του προφυλακτήρα, γύρω από την περιοχή της ρωγμής. Αφήστε να στεγνώσει για 10 λεπτά. (20 λεπτά για την έκδοση TF - έκδοση χωρίς τολουόλιο.)

 • Βήμα 6 - Εφαρμόστε Επίθεμα Επισκευής Πλαστικών.

  Βήμα 6 - Εφαρμόστε Βελτιωτικό Πρόσφυσης Πολυολεφίνης στην πίσω πλευρά.

  Ψεκάστε με 3M™ Βελτιωτικό Πρόσφυσης Πολυολεφίνης 05917 την πίσω πλευρά του προφυλακτήρα, γύρω από την περιοχή της ρωγμής. Αφήστε να στεγνώσει για 10 λεπτά. (20 λεπτά για την έκδοση TF - έκδοση χωρίς τολουόλιο.)

 • Βήμα 7 - Εφαρμόστε Βελτιωτικό Πρόσφυσης Πολυολεφίνης

  Βήμα 7 - Επισκευή στο πίσω μέρος

  Χρησιμοποιήστε το Πιστόλι Εφαρμογής 08190 και εφαρμόστε το 3M™ Υλικό Επισκευής Εύκαμπτων Μερών (FPRM) 05901 στο πίσω μέρος του ραγίσματος και απλώστε το. Για μεγαλύτερη αντοχή, συνιστάται να το χρησιμοποιήσετε με την 3M™ Ταινία Κλεισίματος Ρωγμών, PN03020. Τοποθετήστε την ταινία στο ράγισμα, εφαρμόστε το Υλικό Επισκευής Εύκαμπτων Μερών (FPRM) 05901 πάνω στην ταινία και δουλέψτε το.

 • Βήμα 8 - Εφαρμόστε το Υλικό Επισκευής Πλαστικών.

  Βήμα 8 - Επισκευή μπροστινού μέρους

  Χρησιμοποιώντας το Πιστόλι 08190, εφαρμόστε 3M™ Υλικό Επισκευής Πλαστικών 05901 και στην μπροστινή πλευρά του ραγίσματος και απλώστε το. Αφήστε να στεγνώσει για 20 λεπτά.

 • Βήμα 9 - Απλώστε το Υλικό Επισκευής Πλαστικών.

  Βήμα 9 - Διαμορφώστε την επιφάνεια

  Με έναν 3M™ Cubitron™ II Δίσκο Λείανσης 180+, λειάνετε την περιοχή προς διαμόρφωση, για να είναι έτοιμη είτε για εφαρμογή πλαστικού πληρωτικού ή για την προετοιμασία άμεσης εφαρμογής πράιμερ.

 • Βήμα 10 - Κόψτε και διαμορφώστε.

  Βήμα 10 - Εφαρμόστε το στόκο Πλαστικών.

  Για να ολοκληρώσετε την επισκευή και να προετοιμάσετε για αστάρωμα, συνιστάται η χρήση ενός Προϊόντος Στοκαρίσματος Πλαστικών.
  Χρησιμοποιήστε είτε τον 3M™ Στόκο Πλαστικών, PN51009 ή το υλικό 3M™ EZ Sand Επισκευής Εύκαμπτων Μερών, που έχει απόδοση σαν πλαστικό, με εξαιρετικές ιδιότητες λείανσης και σβησίματος περιγράμματος.