3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής

Προστασία Δέρματος και Σώματος για Εργασίες Επισκευών Φανοποιίας & Βαφές

 • Υπό κανονικές συνθήκες, το δέρμα σας μπορεί να αυτοθεραπευτεί αποτελεσματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και άτρωτο. Η υγρασία και το λίπος της προστατευτικής στοιβάδας του δέρματος πρέπει να διατηρείται σε συγκεκριμένα επίπεδα, προκειμένου το δέρμα να λειτουργεί σωστά. Με αυτό ως δεδομένο, η ελαστικότητά και η συνοχή του μπορούν να αποτρέψουν τη διείσδυση πιθανώς επιβλαβών ουσιών.


 • Απαλός καθαρισμός του δέρματος - Φροντίδα του δέρματος

  Ο καθαρισμός του δέρματος πρέπει να είναι πλήρης, αλλά και όσο πιο απαλός γίνεται. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πάντα διαθέσιμες στον χώρο εργασίας, ουσίες καθαρισμού για την προστασία του δέρματος, καθώς και προϊόντα που υποστηρίζουν την προστατευτική λειτουργία του δέρματός σας.

  Ιδανικά, προστατεύστε το δέρμα σας με μια κρέμα για την προστασία του δέρματος (χωρίς σιλικόνη!). Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε το δέρμα σας ώστε να μην επικάθονται βρωμιές και ρητίνες σε αυτό, διευκολύνοντας παράλληλα τον καθαρισμό.

  Ανεξάρτητα από το πόσο επαρκής είναι η προληπτική προστασία που λαμβάνετε, είναι απαραίτητη και η φροντίδα του δέρματός σας μετά την εργασία. Αφού καθαρίσετε καλά το δέρμα σας, στεγνώστε το καλά - μην ξεχνάτε τα σημεία μεταξύ των δακτύλων σας - και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, που να απορροφάται γρήγορα από το δέρμα σας.

 • Βρωμιά στο δέρμα

  1) Βρωμιά στο δέρμα.

 • 2) Το σαπούνι και τα υλικά καθαρισμού τραβάνε τη βρωμιά.

  2) Το σαπούνι και τα υλικά καθαρισμού τραβάνε τη βρωμιά.

 • 3) Ξεπλύνετε τη βρομιά με νερό.

 • Προστασία για το Σώμα

  Όταν αγοράζετε προστατευτικά ενδύματα για το σώμα, θα πρέπει να προσέχετε ώστε η ποιότητα των υλικών να είναι καλή, από ελαφρύ αναπνέον ύφασμα, με σκοπό την πρόληψη της υπερθέρμανσης και την άνεση κατά την εργασία. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέχετε είναι η ταξινόμηση του προϊόντος, ανάλογα με το είδος εργασίας.

 • Γάντια

  Για τις περισσότερες εργασίες βαφείου, τα γάντια που είναι κατασκευασμένα (ή επικαλυμμένα) από ελαστικό νιτριλίου ή βινύλιο προστατεύουν από αρκετούς διαλύτες. Βεβαιωθείτε ότι τα φοράτε για εργασίες ανάμειξης πληρωτικού, ζύγισης και ανάμειξης βαφής ή εφαρμογές βαφής / πληρωτικού. Γάντια πρέπει να φοράτε και όταν εργάζεστε με υδατοδιαλυτά υλικά.

  Οι τεχνίτες φανοποιείου πρέπει να προστατεύουν τα χέρια τους από μηχανικούς τραυματισμούς, όπως κοψίματα, καθώς και από τις χημικές επιδράσεις από λάδια, κόλλες, καθαριστικά, στεγανωτικά κ.λ.π.

  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία γαντιών, ανάλογα με τη φύση κάθε εργασίας. Φροντίστε ώστε να φοράτε πάντα τον σωστό τύπο γαντιών και αλλάζετέ τα ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εργασίας.

   

   

   

   

 • Υποδήματα Ασφαλείας

  Τα Υποδήματα Ασφαλείας για την εργασία σας πρέπει να είναι στιβαρά και με χαρακτηριστικά απαγωγής του στατικού ηλεκτρισμού. Ειδικότερα στους θαλάμους ψεκασμού ή στις περιοχές με μεταλλικά πλέγματα, πρέπει να τα φοράτε. Όταν εργάζεστε με βαριά αντικείμενα, που θα μπορούσαν να πέσουν, συνιστάται να φοράτε υποδήματα με χαλύβδινο προστατευτικό για τα δάκτυλα των ποδιών.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Αλλαγή Τοποθεσίας
Ελλάδα - Ελληνικά