3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής

Προστασία Αναπνοής για Εργασίες Επισκευών Φανοποιίας & Βαφές

 • Για να διασφαλίζει πάντα αρκετή ποσότητα οξυγόνου για τις ζωτικές λειτουργίες του, το σώμα μας χρειάζεται να λαμβάνει τακτικά φρέσκο αέρα. Κατά την προετοιμασία για βαφή και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της βαφής / του πληρωτικού / του ασταριού, το σώμα μας εκτίθεται σε δυνητικά επικίνδυνες ουσίες που μπορεί να βλάψουν την αναπνευστική λειτουργία και τη λειτουργία των πνευμόνων.

    

  Αναπνοή - Η σημαντικότερη σωματική μας λειτουργία. Χρειάζεται προστασία από:

  • Σωματίδια - όπως σκόνη («Φίλτρο Ρ»).
  • Ατμούς όπως VOC / ατμούς διαλυτών - («Φίλτρο Α»).
  • Άχνα βαφής - A2P2 - Συνδυασμός φίλτρων.

Τα σωματίδια, όπως η σκόνη ή ορισμένες υγρές ουσίες, μπορούν να φιλτραριστούν από τον αέρα με τη χρήση μασκών για σωματίδια. Οι ατμοί και τα αέρια φιλτράρονται με τη βοήθεια του ενεργού άνθρακα.

Οι μάσκες με φίλτρα σωματιδίων κατηγοριοποιούνται με βάση τον όγκο απορρόφησής τους και το βαθμό τους: υπάρχουν οι κατηγορίες μεταξύ Ρ1 - Ρ3, το Ρ3 είναι το υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα κατηγοριοποιούνται επίσης με τον ίδιο τρόπο, αλλά υπάρχουν μόνο 2 κατηγορίες Α, όπου το Α2 είναι το υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Ένα τυπικό φίλτρο για βαφές σε σπρέι είναι το Α2Ρ2, καθώς θα πρέπει να προστατεύεστε από σωματίδια και ατμούς ταυτόχρονα.

Μην ξεχνάτε: Το κλειδί είναι να αλλάζετε το φίλτρο του εξοπλισμού προστασίας της αναπνοής σας συχνά. Τα κορεσμένα φίλτρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να σας προστατεύσουν!

Τα φίλτρα σωματιδίων καθιστούν την αναπνοή μέσω αυτών πιο δύσκολη, όταν έχουν κορεστεί. Για τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, μια καλή οδηγία είναι να τα αλλάζετε το αργότερο κάθε 40 ώρες χρήσης. Δεν είναι εφικτό να καταλάβετε πότε τα φίλτρα αυτά έχουν κορεστεί.

Ελέγχετε πάντα τους επιμέρους κανονισμούς της χώρας και του χώρου εργασίας σας για την επιλογή σας. Τα παρακάτω στοιχεία αποτελούν απλώς γενικές οδηγίες. Να βεβαιώνεστε πάντα ότι τηρείτε τυχόν οδηγίες αναπνευστικής προστασίας ή οδηγίες χρήσης.

 • P1 Filter (FFP1)

  Για σύντομες εργασίες λείανσης με μη τοξική σκόνη.

 • P2 Filter (FFP2)
  P2 Filter (FFP2)

  Για τυπικές εργασίες λείανσης ή συγκόλλησης (πιθανώς με πρόσθετη προστασία από το όζον!).

 • P3 Filter (FFP3)

  Για εργασίες με υψηλή συγκέντρωση σκόνης και περιορισμένες τοξικές σκόνες. Εάν δεν είστε βέβαιοι, φοράτε πλήρη προστασία με εξωτερική τροφοδοσία φρέσκου αέρα.