3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής

Ατομική Προστασία στο Φανοποιείο και στο Βαφείο

 • Στην 3M, δεν θεωρούμε την ασφάλεια δεδομένη. Η υγεία και η ευημερία του εργατικού δυναμικού σας εξαρτάται από αυτήν. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας, με συνεργάτες και με πελάτες, οι άνθρωποί μας έχουν δεσμευτεί για να σας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προστατεύει το εργατικό σας δυναμικό, αποτελεσματικά, αποδοτικά και οικονομικά.

  Η Ατομική Προστασία από δυνητικά επικίνδυνους ψεκασμούς με βαφές, από τη σκόνη και τον θόρυβο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η 3M μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), συμπεριλαμβανομένων της δοκιμής ποιότητας του αέρα και της εφαρμογής στο πρόσωπο των μασκών προστασίας της αναπνοής, της παροχής συμβουλών επί των νομικών υποχρεώσεων στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας, καθώς και των ασφαλέστερων πρακτικών εργασίας.

   

Αφορά το δικό σας προσωπικό συμφέρον...

 • Η υγεία σας είναι το πιο σημαντικό αγαθό και είναι ευθύνη δική σας και των υπαλλήλων σας να την φροντίζετε, με σκοπό τη γενικότερη ευεξία σας και την ικανότητά σας για εργασία και απόδοση.

  Πέρα από τη γενική οργανική και φυσική σας υγεία και ευεξία, οφείλετε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ζωτικών σας οργάνων, καθώς οποιαδήποτε βλάβη σε αυτά είναι, συνήθως, μη αναστρέψιμη. Απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.


 • Δέρμα

  Ένα από τα ζωτικά σας όργανα είναι το δέρμα σας, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο από όλα τα όργανα. Σας προστατεύει από τις επιπτώσεις χημικών, φυσικών και βακτηριακών παραγόντων, συμμετέχει στις λειτουργίες του μεταβολισμού και επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Επιπλέον, σας βοηθά να αισθάνεστε και συμβάλλει στην αναγνώριση του "κινδύνου" για το σώμα σας, χάρη στην ικανότητά του να αισθάνεται τη δομή, τη θερμοκρασία και τον πόνο.

  Σε έναν ενήλικα, το δέρμα του είναι περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα και το 1/6 του σωματικού του βάρους. Το δέρμα έχει πάχος μεταξύ 1-4 mm, ενώ το πιο σημαντικό μέρος του, το εξωτερικό δέρμα, έχει πάχος μόλις 0,02 mm!

 • Μάτια

  Τα μάτια σας είναι το παράθυρο προς τον έξω κόσμο. Τέλεια σαν τη φύση, τα κατά τα άλλα ευαίσθητα μάτια διαθέτουν φυσική προστασία, όπως τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και τα δάκρυα, τα οποία τα προστατεύουν από τη σκόνη και τις βρωμιές. Αυτοί οι μηχανισμοί προστασίας είναι επαρκείς μόνο υπό «κανονικές» συνθήκες - όχι όταν τα μάτια εκτίθενται σε συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας, όπως αυτές ενός βαφείου ή ενός φανοποιείου. Η χρήση κατάλληλων προστατευτικών γυαλιών είναι απαραίτητη σε αυτούς τους χώρους.

 • Στην πραγματικότητα, τα μάτια σας συνδυάζουν δύο ζωτικές αισθήσεις σε μία: την ικανότητα ακοής σας και την ισορροπία του σώματός σας. Η υγιής ακοή σάς επιτρέπει τη λεκτική επικοινωνία, καθώς και την έγκαιρη αναγνώριση κινδύνων μέσα από την αντίληψη ακουστικών σημάτων. Η αίσθηση ισορροπίας καθιστά δυνατές τις ανοδικές κινήσεις του σώματος.

 • Στην αναπνοή, λειτουργεί η απορρόφηση οξυγόνου και η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα από τον οργανισμό. Η έλλειψη οξυγόνου στον αέρα έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή οξυγόνου στα κύτταρα του οργανισμού και μπορεί να μπλοκάρει τις φυσικές λειτουργίες. Η έλλειψη οξυγόνου δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις ανθρώπινες αισθήσεις - πρέπει πάντα να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των αναπνευστικών σας οργάνων.