3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής
 • Βήμα 2 - Λείανση.

  Βήμα 2 - Λείανση.

  Λειάνετε τώρα την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα διπλής δράσης (DA) με εμβέλεια 3 mm, ένα μαλακό πάτο στήριξης και έναν ενδιάμεσο πάτο, για επιπλέον γυάλισμα. Το ιδανικό λειαντικό προϊόν για αυτή τη διαδικασία είναι ο ειδικός Δίσκος Ηλεκτροστατικής Βαφής 3M™ Hookit™ Λειαντικός Δίσκος 337U, βαθμού P320.

 • Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  To prepare the whole blending area, use 3M P1000 abrasive (e.g.. 260L, Flexible Disc or Trizact™) with an interface pad on a DA machine.

Αποτελεσματική Λείανση για Επισκευές Φανοποιίας & Βαφές

 • Τα Λειαντικά Προϊόντα της 3M παρέχουν την ιδανική βάση για τέλεια αποτελέσματα βαφής. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει Λειαντικούς Τροχούς και Ιμάντες, Λειαντικά Χειρός και Υγρά Λειαντικά. Τα σωστά λειαντικά παίζουν σημαντικό ρόλο, για το τέλειο αποτέλεσμα στις εργασίες φινιρίσματος των αυτοκινήτων. Για την προετοιμασία, το ξηρό αστάρι ή τη λεπτή λείανση: Τα υψηλής ποιότητας λειαντικά προϊόντα και η μεγάλη γκάμα από εξαρτήματα της 3M, έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εργάζεστε με ασφάλεια και αποδοτικότητα, ειδικά για...

    

   

Οδηγός βήμα προς βήμα για Διαδικασίες Λείανσης για Επισκευή Οχημάτων


Λείανση Στόκου Αμαξώματος - Προετοιμασία για την Εφαρμογή Ασταριού.

 • Βήμα 1 - Καθαρίστε την περιοχή.

  Στην προετοιμασία για την εφαρμογή του στόκου, καθαρίστε την περιοχή προς επισκευή και αφαιρέστε όλα τα σωματίδια βαφής ή τη σκουριά. Λειάνετε την περιοχή μέχρι να μείνει γυμνό το μέταλλο, χρησιμοποιώντας Cubitron™ II 150+ σε μηχάνημα λείανσης διπλής δράσης (DA), για να έχετε την επιφάνεια στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε στόκο αμαξώματος.

 • Βήμα 2 - Εφαρμόστε Οδηγό Ξηράς Τριβής και φροντίστε ώστε να επιτευχθεί το απαλό σβήσιμο του περιγράμματος.

  Βήμα 2 - Εφαρμόστε Οδηγό Ξηράς Τριβής και φροντίστε ώστε να επιτευχθεί το απαλό σβήσιμο του περιγράμματος.

  Εφαρμόστε 3M™ Οδηγό Ξηράς Τριβής για να επισημάνετε τυχόν γρατζουνιές 150+. Στη συνέχεια λειάνετε για να επιτευχθεί απαλό σβήσιμο του άκρου γύρω από το γυμνό μέταλλο με Cubitron™ II 220+. Έτσι, δεν θα εισέλθουν διαλύτες από το στόκο στα άκρα και θα αποφευχθεί το φούσκωμα.

 • Βήμα 4 - Εφαρμόστε τον Οδηγό Ξηράς Τριβής στον στεγνό στόκο.

  Μόλις ο στόκος στεγνώσει, εφαρμόστε ξανά τον 3M™ Οδηγό Ξηράς Τριβής, για να εμφανιστεί η δομή του πληρωτικού και να μπορείτε να κάνετε ελεγχόμενη και ταχεία λείανση. Ο Οδηγός Ξηράς Τριβής βοηθά επίσης να μειωθεί το μπούκωμα και να παρατείνει τη ζωή του λειαντικού.

 • Βήμα 5 - Λείανση Στόκου.

  Χρησιμοποιήστε 3M™ Cubitron™ II 150+, με μηχάνημα ή με σωστό Τάκο Χειρός και αναρρόφηση σκόνης, για γρήγορη διαμόρφωση της στοκαρισμένης περιοχής.

 • Βήμα 6 - Εφαρμόστε ξανά τον Οδηγό Ξηράς Τριβής για να επισημάνετε λεπτές γρατζουνιές.

  Εφαρμόστε ξανά τον 3M™ Οδηγό Ξηράς Τριβής, για να επισημάνετε οποιαδήποτε εντονότερη γρατζουνιά και επιφανειακές ατέλειες, που πρέπει να αφαιρεθούν με λεπτότερα λειαντικά.

 • Βήμα 7 - Μειώστε τις γρατζουνιές.

  Βήμα 7 - Μειώστε τις γρατζουνιές.

  Για να προετοιμάσετε την επιφάνεια για την εφαρμογή του πράιμερ, μειώστε οποιαδήποτε γρατζουνιά 150+ χρησιμοποιώντας κόκκο 220+. Για να επιτύχετε άριστα αποτελέσματα ισιώματος, χρησιμοποιήστε λειαντικό με τάκο χειρός.

 • Βήμα 8 - Τελική λείανση πριν το Αστάρι.

  Βήμα 8 - Τελική λείανση πριν το Αστάρι.

  Μετά από τη λείανση με το χέρι, χρησιμοποιήστε ένα μηχάνημα διπλής δράσης (DA) (Festool Automotive Systems LEX 150 / 5 ή Festool Automotive Systems ETS / EC 150 / 15) και Cubitron™ II 220+, και στη συνέχεια P400 / P500, για το σβήσιμο του άκρου και τη βελτίωση της πρόσφυσης του ασταριού.

 • Βήμα 9 - Σβήσιμο ατελειών περιοχής.

  Στο ενδιάμεσο, προστατέψτε τα γύρω άκρα με μια λωρίδα Ταινίας Μασκαρίσματος, πριν προετοιμάσετε την περιοχή σβησίματος.

 • 9α : Χρησιμοποιήστε τα 3M™ Εύκαμπτα Λειαντικά Φύλλα P1000 - P1200, για να προετοιμάσετε τα άκρα και τις γραμμές διαμόρφωσης της περιοχής στην οποία θα σβήσει η επίστρωση βάσης.

 • 9β : Για να προετοιμάσετε ολόκληρη την περιοχή σβησίματος, χρησιμοποιήστε 3M™ P1000 Λειαντικό (π.χ. 260L+, Εύκαμπτο Δίσκο ή Trizact™) με έναν ενδιάμεσο πάτο σε μηχάνημα διπλής δράσης (DA).

 • 9γ : Χρησιμοποιώντας Scotch-Brite™ Γκρι Δίσκο σε μηχάνημα διπλής δράσης (DA) με απορρόφηση σκόνης, καθαρίστε την επιφάνεια που προετοιμάζετε για μια καθαρή εφαρμογή της επίστρωσης βάσης. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα 3M™ Πανάκι Καθαρισμού Επιφανειών και κατάλληλο απολιπαντικό. Τέλος, μασκάρετε την περιοχή ασταρίσματος, όπως απαιτείται.

  Εφαρμόστε το αστάρι της επιλογής σας και αφήστε το να στεγνώσει, τηρώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή των βαφών σας.

Λεπτή λείανση για Βαφή - Προετοιμασία Επιφάνειας για το Αστάρι, έτοιμη για την Εφαρμογή της Επίστρωσης Βάσης.

 • Βήμα 1 - Εφαρμόστε τον Οδηγό Ξηράς Τριβής.

  Βήμα 1 - Εφαρμόστε τον Οδηγό Ξηράς Τριβής.

  Εφαρμόστε τον Οδηγό Ξηράς Τριβής στην περιοχή με το αστάρι, για να έχετε τον έλεγχο της προόδου της εργασίας σας.

 • Βήμα 2 α - Λείανση της επιφάνειας.

  Βήμα 2 α - Λείανση της επιφάνειας.

  Το πρώτο βήμα στη λείανση του ασταριού πραγματοποιείται με P320 / P400, χρησιμοποιώντας 3M™ Λειαντικά Φύλλα σε έναν τάκο χειρός, στην κεντρική περιοχή της επισκευής επάνω από το στόκο. Σκοπός είναι να λειανθεί η επιφάνεια.

 • Βήμα 2 β -Εκ νέου εφαρμογή του Οδηγού Ξηράς Τριβής.

  Βήμα 2 β -Εκ νέου εφαρμογή του Οδηγού Ξηράς Τριβής.

  Εφαρμόστε ξανά τον Οδηγό Ξηράς Τριβής στην περιοχή που έχετε λειάνει, για να επισημάνετε γρατζουνιές που πρέπει να αφαιρεθούν.

 • Βήμα 3 - Χειροκίνητη λείανση των γραμμών διαμόρφωσης.

  Βήμα 3 - Χειροκίνητη λείανση των γραμμών διαμόρφωσης.

  • Για να μην αφαιρέσετε υπερβολική ποσότητα υλικού κατά τη λείανση με το μηχάνημα διπλής δράσης (DΑ), τα άκρα και οι γραμμές διαμόρφωσης που βρίσκονται εντός της περιοχής προς επισκευή, πρέπει να λειανθούν πρώτα με το χέρι, χρησιμοποιώντας Hookit™ Εύκαμπτα Λειαντικά Φύλλα P1000.
  • Συμβουλή: Είναι σημαντικό να μην αφαιρέσετε το αστάρι με τη λείανση και εμφανιστεί ξανά το γυμνό μέταλλο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε αυτήν την περιοχή με το απαραίτητο πάχος επίστρωσης (σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή της βαφής!). Μια περιοχή που δεν έχει υποβληθεί σε κατάλληλη επεξεργασία θα έχει πιο σκούρα επίστρωση βάσης και θα οδηγήσει τελικά σε διάβρωση μέσω της επαφής.
 • Βήμα 4 - Αφαίρεση της δομής της εφαρμογής του ασταριού.

  Βήμα 4 - Αφαίρεση της δομής της εφαρμογής του ασταριού.

  Τώρα λειάνετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας Festool Automotive Systems LEX3 150 / 3 ή Festool Automotive Systems EETS / EC 150 / 3, εξοπλισμένα με έναν μαλακό πάτο στήριξης. Ο βαθμός λείανσης που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το στάδιο είναι P400 / P500. Σκοπός είναι η αφαίρεση του προηγούμενου ασταριού και η τελειοποίηση της επιφάνειας, για εφαρμογή της επίστρωσης βάσης.

 • Βήμα 5 α - Προετοιμασία περιοχής σβησίματος - Άκρα.

  Βήμα 5

  Χρησιμοποιώντας ένα Scotch-Brite™ Γκρι Δίσκο σε μηχάνημα Festool Automotive System DA με απορρόφηση σκόνης, καθαρίστε την επιφάνεια που προετοιμάζετε για μια καθαρή εφαρμογή επίστρωσης βάσης. Καθαρίστε την περιοχή με ένα 3M™ Πανάκι Καθαρισμού Επιφανειών και ένα κατάλληλο απολιπαντικό με βάση το νερό.

 • Βήμα 6 - Τελικός καθαρισμός.

  Βήμα 6 - Τελικός καθαρισμός.

  Το τελικό βήμα πριν την εφαρμογή της επίστρωσης βάσης, όταν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο στο θάλαμο βαφής, είναι ο καθαρισμός της επιφάνειας με ένα 3M™ Aqua Υγρό Κηρόπανο.

   

   

   

   

   

   

   

Λείανση Ηλεκτροστατικής Βαφής για την Προετοιμασία του Νέου Μέρους

 • Βήμα 1 - Τελική λείανση της περιοχής.

  Βήμα 1 - Τελική λείανση της περιοχής.

  Ελέγξτε το ανταλλακτικό τμήμα. Καθαρίστε και απολιπάνετε, σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας που έχει κατασκευάσει τις βαφές.

  Δουλεύοντας από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, χρησιμοποιήστε ένα Scotch Brite Γκρι (από Ρολό ή ένα Πετσετάκι Χειρός) για να περάσετε την εσωτερική περιοχή του εξαρτήματος και γύρω από τις γωνίες, τα άκρα και τα χείλη.

 • Βήμα 2 - Λείανση.

  Βήμα 2 - Λείανση.

  Λειάνετε τώρα την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα διπλής δράσης (DA) με εμβέλεια 3 mm, ένα μαλακό πάτο στήριξης και έναν ενδιάμεσο πάτο, για επιπλέον γυάλισμα. Το ιδανικό λειαντικό προϊόν για αυτή τη διαδικασία είναι ο ειδικός Δίσκος Ηλεκτροστατικής Βαφής 3M™ Hookit™ Λειαντικός Δίσκος 337U, βαθμού P320.

 • Βήμα 3 - Αφαίρεση Σκόνης.

  Βήμα 3 - Αφαίρεση Σκόνης.

  Χρησιμοποιώντας ένα Scotch-Brite™ Γκρι Δίσκο σε μηχάνημα DA με απορρόφηση σκόνης, καθαρίστε την επιφάνεια που προετοιμάζετε για μια καθαρή εφαρμογή ασταριού.

  Τέλος, καθαρίστε σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας που έχει κατασκευάσει τις βαφές και εφαρμόστε το αστάρι.