3Μ Τμήμα Προϊόντων Φανοποιίας & Βαφής
Επισκευή Αμαξώματος

Επισκευή Αμαξώματος

Τάσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων

 • Τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, οι τύποι χάλυβα υψηλής αντοχής έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση συμβατικού χάλυβα και άλλων σιδηρούχων υλικών. Επίσης, τα ελαφριά υλικά, όπως το αλουμίνιο και τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο.

  Σε οποιαδήποτε σύγχρονα αυτοκίνητα, πλέον θα βρείτε περιοχές κατασκευασμένες από υλικά υψηλής αντοχής, δίπλα σε υλικά ειδικά σχεδιασμένα για την απορρόφηση των κραδασμών σύγκρουσης, για την προστασία των επιβατών.

  Η χρήση τύπων χάλυβα υψηλής αντοχής επιτρέπει επίσης τη μείωση του πάχους της λαμαρίνας, μειώνοντας έτσι το βάρος του αυτοκινήτου. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα πρότυπα υψηλής ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Υλικά αυτοκινήτων
 • Μια ακόμα αλλαγή υπάρχει στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα αμαξώματα. Χάρη στα νέα υλικά, θα βρείτε λιγότερες συγκολλήσεις σημείου, αλλά περισσότερη χρήση κόλλας και πριτσινιών. Έτσι προκύπτουν νέες μέθοδοι επισκευής, όπως η αύξηση των περιπτώσεων ετερογενούς συγκόλλησης και ο συνδυασμός κόλλας και πριστινιών.

  Ως αποτέλεσμα αυτών, αλλάζει και ο τρόπος επισκευής των σύγχρονων αυτοκινήτων:

  Οι τύποι χάλυβα υψηλής αντοχής είναι πιο ευαίσθητοι στη θερμότητα και οι λεπτότερες λαμαρίνες απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια στο τρόχισμα και τη λείανση, για να μην υπονομεύεται η δομική τους ακεραιότητα.


 • Τρόχισμα και Λείανση με Χοντρό Κόκκο στο Φανοποιείο

  Οι Διαδικασίες Τροχίσματος και Λείανσης στο Φανοποιείο μπορούν να χωριστούν σε διάφορες φάσεις:

    

  Για όλες αυτές τις δραστηριότητες, η 3M προσφέρει λύσεις, οι οποίες βοηθούν την αύξηση της παραγωγικότητας και επιτρέπουν την ομαλή παράδοση στο χώρο βαφής, για τις τελικές εργασίες φινιρίσματος.

  • Αφαίρεση βαφής πριν από τη συγκόλληση ή τη σύνδεση, για να απομείνει μόνο το γυμνό μέταλλο προς επισκευή.
  • Εργασία στο μέταλλο, για την αφαίρεση των γραμμών ή των σημείων της συγκόλλησης.
  • Κοπή του μετάλλου.
 • Διαδικασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης παρμπρίζ

  Σειρά από κόλλες πολυουρεθάνης ενός συστατικού, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για τη συγκόλληση των παρμπρίζ και των πλαϊνών και πίσω παραθύρων. Εύκολη εξώθηση με τα 3M™ Πιστόλια. Η κόλλα διατίθεται σε αλουμινοσακούλες και φύσιγγες διαφόρων μεγεθών. Οι κόλλες είναι διαθέσιμες σε τρεις εκδόσεις, με χρόνο παράδοσης οχήματος μίας, τριών και οκτώ ωρών.

 • Διαδικασίες Στεγανοποίησης Αρμών στο Φανοποιείο

  Η 3M προσφέρει ποικιλία από Λύσεις Στεγανοποίησης Αρμών, για τις απαιτήσεις σας στις διαδικασίες φανοποιίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την ποικιλία από Πιστόλια Εφαρμογής, διασφαλίζει ότι μπορούν να επιτευχθούν διάφορα φινιρίσματα, έτσι ώστε να ταιριάζουν με την εργοστασιακή εμφάνιση του οχήματος. Είτε πρόκειται για συμβατικούς αρμούς, για διαδικασίες «υγρό σε υγρό» ή για στεγανοποιητικά αρμών σε μορφή σπρέι, η σειρά της 3M σας προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών.

 • Συγκόλληση Λαμαρίνας και Δομική Συγκόλληση

  Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή μια πλήρης διαδικασία ηλεκτροσυγκόλλησης ή δεν θέλετε να τοποθετήσετε ένα μη δομικό ανταλλακτικό σε ένα αυτοκίνητο, μπορείτε να εφαρμόσετε με ευκολία τη διαδικασία 3M Επισκευή Συγκόλλησης Λαμαρίνας.

  Όποτε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια πραγματικά δομική κόλλα για εφαρμογές συγκόλλησης, επιλέξτε τη διαδικασία της 3M για Κόλλα Δομικής Συγκόλλησης Ανθεκτική σε Κρούσεις. Διάφοροι κατασκευαστές τη συνιστούν, για την απορρόφηση των δυνάμεων που προκαλούνται από συγκρούσεις. Ωστόσο, η κόλλα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δομικά μέρη.

 • Εφαρμογή προστατευτικών επιστρώσεων φινιρίσματος

  Το 3M™ Accuspray™ Πιστόλι Ψεκασμού HGP με Πεπιεσμένο Αέρα και τα PPS™ Δοχεία Πεπιεσμένου Αέρα έχουν σχεδιαστεί για επιστρώσεις υψηλού ιξώδους, όπως οι επιστρώσεις για το κάτω μέρος του αμαξώματος, τα αστάρια μεγάλου πάχους και οι επιστρώσεις για την προστασία από τα χαλίκια.

  Χάρη στην ικανότητα ελέγχου του πάχους και του φινιρίσματος, το σύστημα επιτρέπει την ελάχιστη απώλεια υλικών και χρόνου, προσφέροντας αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, χρειάζεται ελάχιστος καθαρισμός. Οι Accuspray™ Κεφαλές Μπεκ και τα Ακροφύσια σάς δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόζετε επιστρώσεις διαφορετικών υφών. Έτσι, μπορείτε να ταιριάζετε εύκολα πληθώρα διαφορετικών εργοστασιακών υφών και να έχετε το επιθυμητό φινίρισμα.

 • Προστασία από τη διάβρωση με κερί

  Επειδή σήμερα τα υποστρώματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή οχημάτων εξελίσσονται συνεχώς, οι βιομηχανίες και οι κατασκευαστές συνιστούν τη χρήση κεριού για κοιλότητες, για την προστασία από τη διάβρωση.

  Τα πορτοκαλί ή τα διάφανα 3M™ Κεριά για Εσωτερικές Κοιλότητες είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε προστασία από τη διάβρωση. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στην επισκευή οχημάτων.