Συμβουλές & Μυστικά για το Wrapping

Συμβουλές & Μυστικά

 • Αυτός ο οδηγός έχει δημιουργηθεί από Εξειδικευμένους Τεχνικούς της 3M για να σε ενημερώσει αναλυτικά με μυστικά, συμβουλές και ερωτήσεις που πρέπει να ξέρεις, όταν αποφασίσεις να ντύσεις το αυτοκίνητό σου. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με τις Μεμβράνες Αυτοκινήτου, παίρνεις ακριβώς ό,τι πληρώνεις. Το κλειδί για ένα καλό αποτέλεσμα βρίσκεται στη λεπτομέρεια, στην προετοιμασία και στην εφαρμογή.

 • Είναι εξειδικευμένοι στο ντύσιμο του αυτοκινήτου;
  Το ντύσιμο του αυτοκινήτου απαιτεί ικανότητες και εξειδικευμένη πείρα στην τοποθέτηση. Ζήτα να δεις φωτογραφίες και αποδείξεις από ολοκληρωμένες εφαρμογές, αξιολογήσεις πελατών ή πελάτες για να μιλήσεις, που είναι ένας πολύ καλός δείκτης για να καταλάβεις την ποιότητα της εφαρμογής.
  Υπάρχει εσωτερικός, κλιματιζόμενος χώρος για να γίνει η εφαρμογή;
  Η βέλτιστη θερμοκρασία για την τοποθέτηση της μεμβράνης είναι περίπου 22°Cž· η μεμβράνη είναι πιο εύκαμπτη και λιγότερο εύθραυστη και αφήνει την κόλλα να κυλήσει πιο γρήγορα. Το περιβάλλον στο οποίο ντύνεται το αυτοκίνητό σου είναι σημαντικό για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια.
  Είναι ένα περιβάλλον χωρίς σκόνη;
  Το όχημα πρέπει να είναι τελείως καθαρό για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κόλληση μεταξύ μεμβράνης και αυτοκινήτου, γιατί οι ρύποι στην επιφάνεια του αυτοκινήτου μπορεί να μειώσουν την κολλητική ικανότητα της μεμβράνης.
  Έχουν παρακολουθήσει οι εφαρμοστές εκπαίδευση από την 3M;
  Αν στο όχημά σου τοποθετείται Μεμβράνη 3M, υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές σχετικά με την εφαρμογή του υλικού, που ο εφαρμοστής οφείλει να γνωρίζει.
  Σου εμπνέουν εμπιστοσύνη;
  Επικοινώνησε με έναν από τους πιστοποιημένους εφαρμοστές μας σήμερα.
 • Μια υψηλής ποιότητας εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει πάνω από 15 ώρες. Οτιδήποτε λιγότερο από μία μέρα για ένα ολικό ντύσιμο σε ένα μετρίου μεγέθους αυτοκίνητο θα πρέπει να σε προβληματίσει.
  Τι υλικά χρησιμοποιούν;
  Αν έχεις επιλέξει 3M, να βεβαιωθείς ότι αυτό είναι που παίρνεις και πληρώνεις. Ζήτα να δεις δείγμα της μεμβράνης και του χρώματος που επέλεξες.
  Στην περίπτωση ολικής εφαρμογής, απαιτείται η θέρμανση του βινυλίου για να ενισχυθεί η ελαστικότητα κατά την τοποθέτηση στα δύσκολα σημεία του αυτοκινήτου.
  Σου έχει πει ο εφαρμοστής σου ότι το ντύσιμο του αυτοκινήτου αποτελεί σημαντική αλλαγή για κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες και μπορεί να προκύψουν επιπλέον χρεώσεις στα ασφάλιστρα;
  Ποια είναι η κατάσταση του αμαξώματος του αυτοκινήτου σου;
  Κάθε εφαρμοστής θα πρέπει να ρωτήσει για την κατάσταση της βαφής του οχήματός σου, για να μπορεί να εκτιμήσει αν είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση. Κάθε νέα ή φρέσκια βαφή πρέπει πρώτα να έχει στεγνώσει πλήρως.
  Εάν μας φέρεις ένα έτοιμο δικό σου σχέδιο για ψηφιακή εκτύπωση και τοποθέτηση, να βεβαιωθείς από τον γραφίστα σου ότι τα σχέδια, τα λογότυπα και οι γραμματοσειρές βρίσκονται ακριβώς στη θέση που επιθυμείς. Να θυμάσαι ότι υπάρχει περίπτωση τα γράμματα και τα λογότυπα να εμφανιστούν ελαφρώς «τραβηγμένα», εάν πέσουν πάνω στις καμπύλες του οχήματος. Συνιστούμε οι λέξεις και τα λογότυπα να πέφτουν πάνω στις επίπεδες επιφάνειες του οχήματος. Μίλησε με έναν από τους Πιστοποιημένους Εφαρμοστές της 3M, για συμβουλές πριν τη διαμόρφωση του τελικού αρχείου προς εκτύπωση. Να βεβαιωθείς ότι οι άκρες της μεμβράνης στις πόρτες, στο καπό και στον χώρο αποσκευών έχουν κοπεί και εφαρμοστεί σωστά
 • Αν διάλεξες μια μεμβράνη με μεταλλική απόχρωση, να βεβαιωθείς ότι το σχέδιο σε όλα τα σημεία ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση, το χρώμα θα φαίνεται διαφορετικό. Μπορείς να διακρίνεις το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου, όταν το κοιτάς με τις πόρτες κλειστές;
  Έλεγξε μεταξύ των τελειωμάτων από κάθε πάνελ και όπου υπάρχει ένωση με τους προβολείς και τα πλαστικά μέρη.
  Αν υπάρχουν ενώσεις, είναι καθαρές και διακριτικές;
  Η εφαρμογή έχει γρατσουνιές;
  Υπάρχει μη αποδεκτός αποχρωματισμός ή αλλοίωση στα σημεία εξέλασης του υλικού;
 • Αν έχει χρησιμοποιηθεί λάθος υλικό ή δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση, μπορεί να ξεφλουδίσει και να ξεκολλήσει στα σημεία που έχει τεντωθεί πολύ. Κάνε έλεγχο:
  Στις ενώσεις του αμαξώματος και στα τελειώματα των πάνελ.
  Στα τελειώματα από πόρτες, καπό και χώρο αποσκευών.
  Στα τελειώματα από τους καθρέπτες.
  Στους θόλους.
  Στην εσοχή της πινακίδας κυκλοφορίας.
  Στις ενώσεις, σε περίπτωση χρήσης 2 μεμβρανών.
  Μπορεί να υπάρχει παραμόρφωση της εκτύπωσης σε περίπτωση που το αυτοκόλλητο έχει εξελαστεί πολύ ή είναι πολύ παχύ, με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλο για εφαρμογή. Κάνε οπωσδήποτε έναν έλεγχο για:
  Μεγάλη παραμόρφωση σε εικόνες και λογότυπα στις εσοχές και καμπύλες του αυτοκινήτου. Η μικρή παραμόρφωση είναι αναμενόμενη, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
  Αλλοίωση του χρώματος σε κάποιες περιοχές. Το χρώμα μπορεί να χαθεί και να εμφανίζεται λευκό σε περιοχές που έχουν υποστεί εξέλαση.
  Αν έχεις επιλέξει ένα ματ χρώμα, ιδιαίτερα το μαύρο ματ, να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν γυαλάδες στο υλικό. Η θερμότητα χρειάζεται, για να μπορέσει το υλικό να τοποθετηθεί σε δύσκολες επιφάνειες. Αν όμως θερμανθεί περισσότερο από το κανονικό, ένα ματ χρώμα μπορεί να γυαλίζει τοπικά. Αν θερμανθεί περισσότερο από το κανονικό, ένα ματ χρώμα μπορεί να γυαλίζει τοπικά.
 • Χρησιμοποίησε ένα σαπούνι χωρίς χημικά, έναν κουβά με ζεστό νερό και ένα μαλακό σφουγγάρι.
  Αρχικά, ξέπλυνε καλά το αυτοκίνητο για να φύγει η σκόνη, γιατί αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο γδαρσιμάτων κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
  Καθάρισε το όχημα όπως θα έκανες κανονικά, με ένα σφουγγάρι και έναν κουβά. Ακολούθησε το ενδεδειγμένο σύστημα καθαρισμού για Ματ Μεμβράνες της 3Μ.
  Μην γυαλίσεις ή κερώσεις τη Μεμβράνη, ειδικά αν πρόκειται για Ματ χρώμα. Ενδέχεται να δημιουργήσεις γυαλιστερές επιφάνειες.
  Προσπάθησε να αποφύγεις τον έντονο ψεκασμό νερού σε σημεία όπου οι ενώσεις της Μεμβράνης είναι εκτεθειμένες.
  Προσπάθησε να αποφύγεις τα αυτόματα πλυντήρια. Οι σκληρές βούρτσες μπορεί να καταστρέψουν το αυτοκόλλητο, ειδικά τις ζεστές μέρες που το βινύλιο μπορεί να είναι πιο μαλακό από ό,τι συνήθως.
Βρείτε έναν πιστοποιημένο εφαρμοστή κοντά σας