Πώς να τοποθετήσετε τις Aura™ Μάσκες Προστασίας Αναπνοής από Σωματίδια 9300+Gen3

 • Οι μάσκες μιας χρήσης είναι αποτελεσματικές μόνο όταν υπάρχει καλή σφράγιση μεταξύ των άκρων της μάσκας και του προσώπου σας. Τη στιγμή που θα διαρρηχθεί αυτή η σφράγιση, η προστασία υποβαθμίζεται, καθώς ο μολυσμένος αέρας μπορεί να διαρρεύσει μέσω των κενών. Οι οδηγίες τοποθέτησης πρέπει να τηρούνται κάθε φορά που φοράτε μια μάσκα.


Σχεδιασμός με 3 πάνελ

- Κατασκευασμένα για να ταιριάζουν σε ευρεία γκάμα σχημάτων και μεγεθών προσώπων

Ανάγλυφο άνω πάνελ

- Σχεδιασμένο για τη μείωση του θαμπώματος

ΝΕΕΣ ατομικές γλωττίδες στα επάνω και κάτω πάνελ

- Σχεδιασμένες για ευκολότερη τοποθέτηση, επανατοποθέτηση και αφαίρεση της μάσκας

Ενσωματωμένο έλασμα μύτης και μαλακό αφρώδες υλικό

- Προσφέρει άνετη προσαρμογή

ΝΕΑ Cool Flow™ Βαλβίδα Εκπνοής*

- Το χαρακτηριστικό λαβής κάνει ευκολότερη την τοποθέτηση, την επανατοποθέτηση και την αφαίρεση της μάσκας
*(ισχύει μόνο για τα προϊόντα 9312+Gen3, 9322+Gen3, 9332+Gen3)

Βίντεο τοποθέτησης


Διαδικασία τοποθέτησης

 • Fitting process – step 1

  1. Με την αντίστροφη πλευρά προς τα πάνω και χρησιμοποιώντας τις γλωττίδες, ξεχωρίστε το πάνω και το κάτω πάνελ.

 • Fitting process – step 2

  2. Τραβήξτε τις γλωττίδες των πάνελ του σαγονιού και της μύτης μέχρι το έλασμα της μύτης να λυγίσει και η μάσκα να πάρει τη μορφή κυπέλλου. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αναπτυχθεί πλήρως και τα δύο πάνελ.

 • Fitting process – step 3

  3. Ενώ κρατάτε τις γλωττίδες, κρατήστε τη μάσκα με την ανοιχτή πλευρά προς το πρόσωπο και φέρτε τη μάσκα στο πρόσωπο.

 • Fitting process – step 4

  4α) Μάσκα ΜΕ ΒΑΛΒΙΔΑ - με το ένα χέρι, κρατήστε τις πλευρές της βαλβίδας για τη συγκράτηση της θέσης της μάσκας στο πρόσωπο.

  4β) Μάσκα ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΒΙΔΑ - κρατήστε τη μάσκα με το ένα χέρι, με την ανοιχτή πλευρά προς το πρόσωπο

 • Fitting process – step 5,6

  5. Με το άλλο χέρι, πάρτε κάθε ιμάντα με τη σειρά και τραβήξτε τον πάνω από το κεφάλι σας

  6. Τοποθετήστε τον επάνω ιμάντα στο επάνω μέρος του κεφαλιού και τον κάτω ιμάντα κάτω από τα αυτιά. Τα λουράκια δεν πρέπει να συστρέφονται. Χρησιμοποιώντας τις γλωττίδες, προσαρμόστε το επάνω και το κάτω τοίχωμα για να επιτύχετε άνετη εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι τα τοιχώματα δεν είναι διπλωμένα και ότι οι γλωττίδες είναι επίπεδες.

 • Fitting process – step 7

  7. Χρησιμοποιώντας και τα δύο σας χέρια, προσαρμόστε το έλασμα της μύτης στο σχήμα της μύτης σας, για να διασφαλίσετε καλή εφαρμογή και σφράγιση. Εάν πιέσετε το έλασμα της μύτης μόνο με το ένα χέρι, αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση προστασίας της μάσκας.

 • Fitting process – step 8

  8. Η σφράγιση της μάσκας στο πρόσωπο πρέπει να ελέγχεται για την καλή εφαρμογή πριν από την είσοδο του χρήστη στο χώρο εργασίας.

Γρήγορα Στοιχεία για τη Δοκιμή Τοποθέτησης

Η δοκιμή τοποθέτησης δεν απαιτείται μόνο από πολλούς εθνικούς κανονισμούς, αλλά είναι καίριας σημασίας για την προστασία της αναπνοής. Ο κατάλογος αυτός παρέχει μερικά από τα «γιατί» και τα «πώς» της δοκιμής τοποθέτησης.

 • Πρέπει να εκτελούνται δοκιμές τοποθέτησης πριν τη χρήση μιας σφικτά εφαρμοζόμενης μάσκας
  Επίσης, δοκιμή τοποθέτησης πρέπει να πραγματοποιείται όποτε χρησιμοποιείται άλλο μέγεθος, στυλ, μοντέλο ή μάρκα της μάσκας, όταν παρουσιαστεί σωματική μεταβολή που μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή (όπως, σημαντική διακύμανση βάρους, οδοντιατρική επέμβαση ή άλλες μεταβολές του προσώπου) και, σύμφωνα με ορισμένους εθνικούς κανονισμούς, σε τακτική βάση, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, ο οργανισμός OSHA θέτει τον όρο δοκιμής σε τουλάχιστον μία φορά ετησίως.
 • Γνωστές και ως μάσκες προσώπου με φίλτρο, αυτές οι σφιχτά εφαρμοζόμενες μάσκες πρέπει να δοκιμαστούν ως προς την εφαρμογή τους πριν από την υποχρεωτική χρήση στον χώρο της εργασίας.
  Σε ορισμένες χώρες, π.χ. ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται, αλλά σε κάθε περίπτωση η 3M συνιστά οι μάσκες μιας χρήσης να δοκιμάζονται ως προς την καταλληλότητά τους πριν από την υποχρεωτική χρήση στον χώρο της εργασίας.
 • Ωστόσο, πολλοί εθνικοί κανονισμοί ορίζουν ότι οι διαχειριστές δοκιμών τοποθέτησης (υπεύθυνοι δοκιμών τοποθέτησης) θα πρέπει να γνωρίζουν πώς διεξάγεται μια δοκιμή, να αναγνωρίζουν μη έγκυρα αποτελέσματα και να καθαρίζουν και να συντηρούν σωστά τον εξοπλισμό. Ορισμένες χώρες έχουν προαιρετικά σχήματα αξιολόγησης των ικανοτήτων των υπευθύνων δοκιμών τοποθέτησης, για παράδειγμα το σχήμα BSiF Fit2Fit στο Ηνωμένο Βασίλειο (www.fit2fit.org)
 • Η ποιοτική δοκιμή τοποθέτησης (QLFT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για δοκιμή τοποθέτησης ορισμένων μασκών καθαρισμού του αέρα, αρνητικής πίεσης και σφιχτά εφαρμοζόμενων μασκών παροχής αέρα ατμόσφαιρας, θετικής πίεσης. Βασίζεται στην ικανότητα του χρήστη να εντοπίζει μια συγκεκριμένη γεύση, οσμή ή ερεθιστική ουσία. Η ποσοτική δοκιμή τοποθέτησης (QNFT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή εφαρμογής οποιασδήποτε εφαρμοστής μάσκας προστασίας αναπνοής. Εμπεριέχει τη χρήση ενός οργάνου για τη μέτρηση της διαρροής γύρω από τον δακτύλιο στεγανοποίησης προσώπου και παράγει ένα αριθμητικό αποτέλεσμα, που ονομάζεται «συντελεστής εφαρμογής».
 • Χωρίς δοκιμή τοποθέτησης, δεν μπορείτε να ξέρετε εάν η μάσκα μπορεί πραγματικά να παρέχει το αναμενόμενο επίπεδο προστασίας για έναν συγκεκριμένο εργαζόμενο. Μια μάσκα που δεν εφαρμόζει καλά πιθανά να μην παρέχει στον εργαζόμενο τον αναφερόμενο ονομαστικό συντελεστή προστασίας (NPF) ή τον ενεργό συντελεστή προστασίας (APF) και ενδέχεται να εκτεθεί στον κίνδυνο του χώρου εργασίας για το αναπνευστικό σύστημα.
 • Η μάσκα μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν διέρχεται αέρας μέσω του φίλτρου. Ο αέρας θα βρει τη διαδρομή με τη λιγότερη αντίσταση, γι' αυτό εάν η σφράγιση στο πρόσωπο δεν είναι σταθερή, ο αέρας θα περάσει γύρω από τη μάσκα αντί μέσω της μάσκας. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η σωστή τοποθέτηση κατά τη χρήση των μασκών μιας χρήσης.
 • Τα μέσα προστασίας της αναπνοής συχνά φοριούνται ταυτόχρονα με άλλα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Τα γυαλιά προστασίας, τα προστατευτικά ακοής, οι ασπίδες προσώπου, τα κράνη και οι ολόσωμες φόρμες εργασίας συναγωνίζονται με τη μάσκα προστασίας της αναπνοής για τη θέση τους στο πρόσωπο, το κεφάλι ή το σώμα ενός ατόμου και μπορεί να επηρεάσουν τη σφράγιση της μάσκας. Η δοκιμή τοποθέτησης πρέπει να διασφαλίζει ότι ο εξοπλισμός είναι συμβατός και δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της μάσκας, λόγω υποβαθμισμένης σφράγισης στο πρόσωπο.
 • Γένια, μουστάκια ή ακόμα και το χνούδι επηρεάζουν τη σφράγιση μιας μάσκας μιας χρήσης. Για αυτό το λόγο οι κανονισμοί απαιτούν οι εργαζόμενοι να είναι καλά ξυρισμένοι την ημέρα της δοκιμής τοποθέτησης και απαγορεύουν την ύπαρξη τριχών σε περιοχές όπου η μάσκα έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο.
 • Για αυτό το λόγο η δοκιμή τοποθέτησης περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις, όπως στροφή του κεφαλιού και ομιλία. Με αυτόν τρόπο προσδιορίζεται η ικανότητα της μάσκας να διατηρεί τη σφράγισή της όταν ο εργαζόμενος κινείται.

Καλέστε έναν Εκπρόσωπο Πωλήσεων για μία δωρεάν επίδειξη προϊόντος

 • Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά, εκτός εάν φέρουν την ένδειξη «προαιρετικό»

 •  
 • Οι πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα «Contact Us» (Επικοινωνήστε Μαζί μας) θα χρησιμοποιηθούν για να απαντήσουμε στο ανωτέρω αίτημά σας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Πολιτική Ιδιωτικότητας η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο  της εταιρείας μας. Επιπρόσθετα, τα παραπάνω προσωπικά σας δεδομένα θα τύχουν επεξεργασίας από την 3Μ Ελλάς, προκειμένου να σας ενημερώνουμε (μέσω ταχυδρομικής αποστολής, email, e-newsletter, τηλεφώνου κτλ) αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, καθώς και για να απαντούμε σε τυχόν απορίες σας ή να σας παρέχουμε πληροφορίες για προϊόντα μας, κατόπιν σχετικού αιτήματός σας. Η 3Μ Ελλάς θα διατηρήσει τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εξυπηρέτηση του παραπάνω σκοπού και, σε κάθε περίπτωση, για όσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ μπορεί να τα διαβιβάσει σε άλλες επιχειρησιακές μονάδες της 3Μ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (Ευρώπη ή/και Αμερική ή/και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα), καθώς και σε τρίτους/συνεργάτες της, και μόνο για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού επεξεργασίας ή/και για συμμόρφωσή της με νόμιμες υποχρεώσεις της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των διαβιβαζόμενων πληροφοριών (όπως περιγράφεται εδώ). Σε κάθε περίπτωση, έχετε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο προσωπικών δεδομένων σας που διατηρεί η 3Μ Ελλάς, το δικαίωμα διόρθωσης των προσωπικών σας δεδομένων, το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας (χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στην παρούσα συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της) και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα στη φορητότητα και το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς επίσης και το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας αυτά παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 2106885300 ή το email innovation.gr@mmm.com»

 • ΥΠΟΒΟΛΗ